Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Jak se stát tím

How to be a real GANGSTA aneb...Kterak se hiphoperem státi! (osoby v tomto článku jsou smyšlené a veškerá podobnost s čímkoli a kýmkoli je veskrze náhodná)
Přidat na Facebook
Proč to v dnešním "niggah" světě vypadá tak, jak to vypadá? Jak to začalo?
Jdete s kámošema a kámoškama na diskotéku, už je vám 14, tak si říkáte, že už musíte přece pařit a chlastat, jinak to přece nejde, že? Nabušení znalostma všech skladeb, co hrají rádia si to šinete na místní dýzu sbalit nějakou tu mařku a pořádně se ožrat. Jenže po cestě potkáte o rok staršího kámoše. Zeptá se: "Kam deš vole?" "No pařit vole!" určitě zní správná odpověď. "A kam?" (otázka) "Nevim, asi na maják!" (odpověď) "Tý vole ty seš pako blbe, takový opruz, proč neposloucháš hiphop? To je teď IN!" Zní odpověď. Důležité je slovo IN. Protože slovo IN je prostě IN. Tak jdete spolu na nějakou drsnou hiphopovou párty. Vlezete tam, ale na první pohled je jasné, že tam jaksi nepatříte. Ty upnuté rifle a tričko s límečkem značky adidas nejsou prostě IN. No, co dělat? Tak tady je pár rad jak se stát tím správným návštěvníkem hiphopových párty a zapadnout mezi na první pohled hiphop milující people.

Neberte však tento článek vůbec vážně, jedná se totiž o čirou fikci a s realitou nemá vůbec nic společného!:)

1.Nejlepší bude, když se k hiphopu dostanete třeba poslechem něčeho z rádia. Třeba Leoš Mareš je úplně ideální! Pokud není Mareš, může bejt něco jinýho, nejlíp něco hodně provařenýho. Třeba Wu tang, Eminem, 50 cent a podobně, hlavně aby to hrálo co nejvíc v rádiu, tak to budou znát i ostatní.

2.Musíte chodit v oblečení co je fakt IN! Takže si zajděte do nějakého shopu. Musíte koupit boty s co největším jazykem a zásadně si nezavazovat tkaničky! Nejlepší budou "osirisy." Pokud nejsou prachy, tak skočte k čongům a kupte levnou kopii, stejně vám je někdo brzo poblije. Co dál? No jasný, mikina...musí být s kapucí. Když bude mít na zádech veliký zelený znak v podobě listu marihuany, tím líp! Kalhoty..tady je to jednoduché, nejlepší seženete v krámě s označením XXL hadry. Musí to být kapsáče a musí mít rozkrok co nejníž. Pokud nemají, nevadí, noste ty co seženete, ale nasazeny tak, aby vám koukalo půl prdele ven. Co na hlavu? Pokud máte dlouhé vlasy, tak si na nich udělejte nějaký hustý černošský účes, nejlíp rasta, nebo dready. Pokud máte krátké vlasy,je potřeba mít na hlavě aspoň šátek, samozřejmě nakřivo. Pokud vlasy nemáte, tak kšiltovku nebo kulicha aby si vás nepletli s pleškou. Kšiltovku samozřejmě kšiltem na křivo, nebo dozadu. Pokud kulicha, tak nasadit tak, aby vám čouhal do poloviny očí, je jedno, že nic neuvidíte. No a nakonec je nutná šňůra na klíče nebo řetěz. Na zimu musí být péřovka..co největší!

3.Takže teď jste voháknutí a musíte umět mluvit. To je hodně důležitá věc! Takže třeba oslovení. Zásadně používejte tyto tři druhy: Negře, Čéče, Bratře. Musíte dělat tak, jako byste vyrostli v Harlemu! Taky musíte používat citoslovce jako Jou,Áj! Holce musíte v zásadě říkat Bitch (čti bič) a tak podobně. Například místo spojení "Zkus to", nebo "testni to" si musíte zvyknout na stylovější "Check it"(čti "ček it").

4.No a hudba, musíte znát hudbu. Takže vám tady napíšu pár tipů, co se vám budou hodit:
Wu tang clan
Eminem
50 cent
Black eyed peas
PSH
Red man
Method man

to bude stačit, tím oslníte každýho "nehiphoppera," to ostatní totiž, když není tak známé, nemůže být přece dobré (tohle není z mé hlavy, to jsem vyčetla z rozhovoru se zpěvákem skupiny Kabáti)

5.No co teď, je vám třeba už 16-17, tak přece nebudete chodit pěšky?! Jo, je potřeba hustá kára. Na lowridera asi prachy nemáte, tak musí postačit nějaká škodárna, nejlíp s hustým tuningem, jak to vidíte v klipech třeba od 50 Centa. Jen tak totiž dostanete ty hustý hiphopový roštěnky v bikinách, co v těch klipech jsou. Takže máte škodárnu. Co s ní, aby byla hiphopovým reprezentačním autem?? Kola, kola dělají auto, jenže 18ti palcový leštěný OZtka jsou fakt dražší než vaše šáde! Budou stačit poklice z benzínky, pro hustý efekt musí být zrcadlově lesklý! Auto musí vypadat, takže natáhneme nad přední sklo samolepku No fear a na zadní SONY, to je fakt IN! Přes celou délku auta natáhnout nějaký pruh. Tak, teď to pojede určitě rychleji. No a když to rychle jede, tak podle fyziky potřebujete zvýšit přítlak! Spoilery! Na zadní kufr co největší, nebo vám to může při 100Km rychlostí fakt ustřelit. Tak a teď pro hiphopera to nejdůležitější..hudba! Rádio, dáme něco na kazetu, repráky budou vykuchaný z mamina magneťáku z 80-tých let. Zesilovač? Nejdůležitější je, aby měl velký brum!

6.K hiphopu přece patří hulení! Hulit musíte co nejvíc, protože s tím, co už znáte se tak brzo stanete vůdcem gangu. Musíte co nejvíc hulit a chlastat a dělat co největší bordel, aby vás důchodci respektovali! Velký respekt mezi vrstevníky si získáte tím, že překonáte místní rekord v počtu ulámaných zpětných zrcátek u aut. To budete fuckt velcí gangsteři!

7.Jak udělat z vaší poklidné čtvrti pořádné ghetto? Nejlepší je vzít sprej a začít dělat Tagy. Napřed si doma na papír zkuste nějaké logo..třeba ten list trávy uprostřed vašich iniciálů! Teď jen nacvičit švih a jde se na to, zmalujte co můžete - auta, popelnice, ploty, zdi, baráky..všechno! Příklad si můžete brát z pejsků, ti taky zvednou nohu kdekoli.

8.Musíte mít nějaké svoje sídlo, nějaké místo. Nejlepší je nějaká troska baráku, vybavení není nezbytné. Ale jednu věc mít musíte! Hořící sud!! Když máte hořící sud, jste hiphopeři! Nad ním teď musíte aspoň dvě hodiny denně stát a ohřívat si ruce!

9.Musíte mít řetěz na krku! To je důležité! Aspoň desítku řetěz, sprejem ho nastříkejte na zlato a na něho pověste nějakej předmět, co největší! Znak mercedesu, budík, poklici z auta.. Na prstech musíte mít nějaký hustý prsten, aspoň na dva prsty s nápisem eastcoast nebo westcoast (je jedno co to znamená).

10.No tady už shrnu nějaký všeobecný věci. Když půjdete posedět s kámošema, tak k tomu potřebujete pár věcí. Nejakej kazeťák s nějakou výše zmíněnou hudbou, pak taky hulení a chlast. Bude stačit nějaký víno v pet flašce. A abyste byli styloví, tak tu flašku dejte do papírového pytlíku, jako v americkém filmu.

Dodatek ke zdravení - při zdravení si musíte bouchnout zaťatými pěstmi o sebe.

Taky si pořiďte bouchačku! Bouchačka je hustá, každý černý, který poslouchá hip hop, má bouchačku! No jasný, na pravou nemáme a nikdo nám ji neprodá. Pořiďte teda přesnou kopii na kuličky, pokud máte víc peněz, kupte poplašňák! No a v kapse noste sáček s polohrubou moukou a kámošům říkejte, že je to Kolumbijský koks.

Tak pokud jste vše dodrželi, tak jste ten nejhustší pravý hiphoper v České republice, všichni k vám budou vzhlížet a skoro se modlit, znáte všecky hiphopové skupiny, máte vlastního skoro lowridera, umíte mluvit, letí na vás mařky v bikinách s umělýma kozama. Máte drsné velké gatě, "zlaté" řetězy a kvér. Máte respekt u vašich vrstevníků za to, že důchodcům likvidujete jejich majetek, máte všechno a navíc jedete v koksu! Jste nejlepší, nejhustší, nejvrdší, cool! Jste rádoby hiphoper! Budete ozdobou každé párty a vašeho města!

Note from author: Podle mě je styl hudby a života spíš v srdci, než v hadrech a looku.. Peace
DaDiKa
(Petra Daňková)
čtvrtek 3. 5. 2007 08:00
Daňková, Petra. 2007. Jak se stát tím . Vychytané.cz. [Online] 3. 5. 2007. [Citace: 23. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=609. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Jak-se-stat-tim-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.045s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.67.61
Serverový čas: středa 23. října 2024 03:58