Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Majáles 2007 - Zlín: soulož na každém rohu?

Připravujeme pro vás aktuální článek - v úterý proběhl ve Zlíně Majáles 2007, a řekněmež - velmi úspěšně. I přesto najednou dva dny po akci na povrch začaly vyplývat nepříjemné věci. Z našeho zdroje se nám doneslo, že byla v parku u nám. Míru zahlédnuta souložící dvojice a fetujících studentů - ptáme se tedy Městské policie, zda-li to je pravda! A je tu ještě více rozporuplných informací!
Přidat na Facebook
V pravo: zcela jistě fetující student.

Tiskové mluvčí Městské policie ve Zlíně Šárce Škubalové následující otázky (nejdříve jsem jí tedy telefonoval a ověřoval informace nejdříve ústně):

Dobrý den,
omlouvám se za předcházející rozhovor, pokud byl z mé strany v závěru asi silně útočný, ale některé odpovědi byly skutečně zarážející :) také vím, že na tyto otázky mi nemusíte v nejbližší době odpovědět, ale věřím, že brzká odpověď zcela jistě přispěje k zachování a budování dobrého jména Městské policie ve Zlíně. Předem díky za odpovědi, ať už budou jakékoliv ;)

Všechny se tedy týkají akce Majáles, která proběhla v úterý 24. dubna 2007:
1. Můžete potvrdit informaci, že byla zahlédnuta v parku souložící dvojice?
2. Pokud ano, kým? Na základě našeho telefonického rozhovoru se ptám - současným ředitelem Městské policie?
3. Pokud on byl tím očitým svědkem, proč nezavolal svým podřízeným, aby zasáhli? Pokud to nebyl on, jak se k vám tato informace dostala? Proč tedy Městská policie nezasáhla? Existuje nějaká součinnost policií v podobných otázkách?
4. Byly nahlášeny ještě nějaké další problémy, týkající se této akce? Figurovali v nich studenti? Pokud ano, byly tyto osoby identifikováni? Byli studenty UTB? Nebo jiné školy?
Děkuji za odpověď, je to přeci jen závažný problém, týkající se mladých lidí ve Zlíně.

Tak již známe odpovědi tiskové mluvčí Městské policie ve Zlíně Šárky Škubalové:
Na otázku "souložící dvojice" mi bylo odpovězeno, že tedy došlo k informačnímu šumu, a pan ředitel Městské policie tedy skutečně viděl ležící dvojici na podstavě připravovaného pomníku, ten zavolal hlídku a ta ležící dvojici vykázala, aby nedošlo ke zbytečnému poškození. Hlídka neshledala jiného prohřešku, jakkoliv morálně závadného. Informace o souložící dvojici je tedy nepravdivá informace - fáma.

Dále dle informací tiskové mluvčí je zde také problém, že organizátoři po sobě neuklidili, co měli, musel se tím zabývat Odbor zeleně (města Zlín). Navíc prý Městská policie neměla kontakt na organizátory. Dle Souhlasu k užívání zvláštních ploch je toto povolení a veškeré materiály automaticky zasílána Městské policii.

Vlevo: Zcela jistě studentka v podnapilém stavu.

Dalším problémem byl nedostatečný počet s WC, ale dle slov organizátorů byly domluveny veřejné městské toalety u radnice na náměstí. Jak hovoří objednávka služeb Technickým službám (kterou máme k dispozici), objednáno bylo (výňatek): od 20:00 úklid zpevněných ploch náměstí Míru velkým a malým zametákem, prodloužení otevírací doby veřejných záchodků na náměstí Míru do 20:00, umístění odpadních košů na náměstí Míru a do parku Komenského, včetně jejich vývozu, .. Byl-li tedy nepořádek druhý den, kde je problém? Technické služby? Takže město samo? Nebo byl nepořádek ještě jinde? Byla poničena "zeleň"? Nevíme.

Dále dle slov tiskové mluvčí Šárky Škubalové bylo zjištěno společně s Policií ČR, že se účastníci nechovali nejvhodnějším způsobem, a proto byl u některých z důvodu podezření nadměrného užití alkoholu a omamných a psychotropních látek krevní odběr a dechová zkouška. Tisková mluvčí Policie České republiky ve Zlíně Jany Bartíkové tuto informaci nepotvrzuje, není si vědoma toho, že byla žádným osobám provedena dechová zkouška na množství alkoholu v krvi, nepotvrzuje, že byl někdo odvežen k odběru krve na prozkoumání výskytu alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek v krvi.

Zjistili jsme rozdíl v tvrzení, Šárka Škubalová, MP Zlín: "K rozdílu: Hlídky provedly v sadu Komenského dechovou zkoušku u tří osob, které byly mladší 18-ti let s výsledkem negativním. Takže proto se asi paní Bartíková k tomuto nevyjádřila."

Rozhodně je nutné podotknout, že na této akci nikoho neodvážela záchranka, nikdo nebyl zatčen, nebylo potvrzeno, že nebyl nikdo opilý mladší 18ti let, nebylo nic poničeno, město žilo a všichni - tedy až za zapšklé důchodce rušené přílišným hlukem ve své nudě - všichni se bavili! Díky, a doufáme, že příští rok bude Zlín zase žít studenty! Jen pro připomenutí - UTB má již téměř 10.000 studentů. A to je už pořádná masa lidí. Bude je město dále přehlížet a hledat problémy? Doufáme, že ne.
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
čtvrtek 26. 4. 2007 14:50
Prachař, Štěpán. 2007. Majáles 2007 - Zlín: soulož na každém rohu?. Vychytané.cz. [Online] 26. 4. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=607. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Majales-2007---Zlin:-souloz-na-kazdem-rohu?
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.139s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.137.210.110
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:01