Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Bizarní vesmírné teorie

Zajímá vás, co si naši kolegové z ostatních koutů galaxie myslí o naší vládě? Tak v tom případě si při cestování vesmírem nezapomeňte Stopařova průvodce po galaxii. Právě ODSUD pochází mnohé velmi vtipné teorie..
Přidat na Facebook
Nedělám si iluze, že by někdo z vás příliš fandil knihám, ale něco takového se prostě musí zvěčnit. Stopařův průvodce po galaxii je tzv. „pětidílná trilogie“ od anglického spisovatele Douglase Adamse. Tato jeho SCI-FI tvorba se vyznačuje především neutuchající ironií, bláznivým humorem a šílenou filosofií života. Tohle všechno jste mohli spatřit v roce 1987 ve formě seriálu a filmoví znalci jistě ocení (bohužel nepříliš povedené) filmové zpracování tohoto bizarního díla.

Pro přiblížení tvorby předkládám ukázkové teorie, které stvořily samy bytosti vesmírné. No jen si přečtetě, co si myslí o našem vynálezu zvaném dálnice, jak se má naučit obyčejný smrtelník létat nebo jak je tomu u nás na Zemi s vládnutím!


DÁLNICE: Dálnice jsou zařízení, které umožňuje jistým lidem řítit se z bodu A do bodu B značnou rychlostí, zatímco jiní lidé se značnou rychlostí řítí z bodu B do bodu A. Lidé, co bydlí v bodě C, který leží přesně uprostřed, se občas musí divit, co je na bodě A tak úžasného, že se taková spousta lidí z bodu B jen třese na to, aby se tam dostali, a co je tak zajímavého na bodě B, že taková spousta lidí z bodu A stojí o to se tam dostat. A často si přejí, aby se lidi už jednou ksakru rozhodli, kde vlastně chtějí být.

LÉTÁNÍ: Létat je umění, či spíše fígl.Ten fígl spočívá v tom, že se musíte naučit praštit sebou o zem a netrefit se.

VLÁDA: Jeden z mnoha největších problémů, pokud jde o vládnutí je, koho se na to podaří sehnat. Přesně řečeno komu se podaří dohnat lidi, aby si to od něj nechali líbit. Abychom to shrnuli: je známo, že lidé, kteří nejvíc chtějí vládnout, se na to nejmíň hodí. Abychom shrnuli předchozí shrnutí: tomu, kdo si dokáže zařídit, aby se stal prezidentem, by se v žádném případě nemělo dovolit, aby se jím skutečně stal. Abychom shrnuli shrnutí předchozího shrnutí: s lidma je to holt těžký.

Pokud se chcete dozvědět, jak to s tou naší pomatenou galaxií vůbec bylo, jak vznikla, jak zanikla, jestli Elvise vážně unesly galaktické potvory, a který idiot za to může, přečtěte si Adamse..
C.l.a.r.a.
(Klára Dohnalová)
pondělí 23. 4. 2007 08:00
Dohnalová, Klára. 2007. Bizarní vesmírné teorie. Vychytané.cz. [Online] 23. 4. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=588. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Bizarni-vesmirne-teorie
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.149s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.155.235
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:20