Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Popadněte foťák a vyražte na Okoř!

Rozhovor s ředitelem Glamour photo & dance festivalu XTASY Jiřím Macháčkem.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce

čtvrtek 1. ledna 1970 01:00
(konec +- čtvrtek 1. ledna 1970 01:00)

()
Soutěžilo se o 10 x 2 volné vstupy Basic na Glamour foto & dance festival na Okoři 31.8. - 1.9.2012. Chcete vědět, kdo získal ceny? Zobrazit výherce
Ve dnech 28. 8. až 1. 9. 2012 se v Praze a na Okoři uskuteční první ročník glamour foto festivalu Xtasy. Jde o největší evropskou událost glamour fotografie, která bude letos poprvé představena také v České republice. Více o této akci se dozvíte v následujícím rozhovoru s ředitelem festivalu Jiřím Macháčkem.

Jak vznikla myšlenka uspořádat akci jako je právě tato?
S myšlenkou uspořádat akci jsem si pohrával už déle. Mám rád hudbu, tanec a společnost nádherných žen, zejména pak focení ve stylu glamour. Vždy, když tyto snímky nafotím, žiju tím ještě měsíce poté. Zúčastnil jsem se řady fotografických akcí, workshopů, typově podobných festivalů jakým je třeba v Rakousku Festival Bodypaintingu. Řekl jsem si, že by bylo fajn přenést něco podobného, ale se zaměřením na fotografii a ve větším měřítku i k nám do Čech.

Pro koho je Glamour photo & dance festival určen?
Pro všechny, co milují focení krásných holek, festivalové prostředí, hudbu, párty. Jsou to fotografické žně pro lovce krásných snímků, ať již naprostých amatérů s jakýmkoliv fotoaparátem nebo pokročilých. Večer a v noci fotíme, nad ránem se paří. XTASY je pro prostě všechny, kteří chtějí být při něčem jedinečném. Ale musí jim být minimálně 18 let.

Jak dlouho trvaly přípravy na festival?
Od první myšlenky přes přípravu a realizaci to je něco přes jeden rok.

Nepřemýšleli jste i o variantě s pánskými modely?
Pro první ročník zatím ne, ale co není, může být. Máme v produkčním týmu převahu žen a ty si pomalu začínají prosazovat svoje. Necháme se sami překvapit (smích).

Pestrý je i line-up hudební a taneční stage. Na koho se mohou návštěvníci těšit?
Tak jednoznačně by se mohli těšit na Navigators, osobně se těším na En.Dru, o kterém jsem slyšel jen samé superlativy. Odlehčením bude Victoria&band nebo 10Dance. Mrknu se i na DJ Javase, který spolupracuje s Ivou Bittovou. Vlastně se těším na všechny. Nesmím zapomenout na taneční vystoupení lidí z ND – Dekkadancers, kteří si připravili vystoupení šité XTASY na míru.

Jak hledáte a vybíráte modelky?
Partnerem je Playboy, takže se návštěvníci mohou těšit na Playmates. Na základě našeho pozvání přijede i americká Playmate Casandra Lynn a z českých známých tváří je to Hanka Mašlíková. Jinak hledání probíhá celkem klasicky, využíváme vlastních zdrojů i databází s modelkami, děláme si předvýběr, následuje casting a vyhlásili jsme i soutěž pro nadšené amatérky, třeba se mezi nimi skrývá obrovský talent.

Zapojují se i organizátoři akce jako fotografové?
Otázka naráží na poměrně podstatnou věc, a tou je definice slova fotograf. Podle mého názoru se jím stává každý, kdo vlastní fotografický přístroj jakékoliv kvality a značky a je jedno, jestli fotíte každý den nebo jen jednou za rok. Ve chvíli, kdy čtete knížku, jste také čtenářem a nezáleží na tom, jestli jí necháte rozečtenou nebo ji shltnete najednou. Pokud však hovoříme o profesionálních fotografech, pak ano máme v produkčním týmu i je, i když jsou spíše z mladší generace. Sám jsem nadšenec do nových myšlenek, projektů, rád je podporuji a tak pro mě bylo osobním hlubokým zklamáním nevstřícnost Asociace profesionálních fotografů, protože dle jejich slov v projektu nevidí žádný přínos pro profesionály. Na druhou stranu nám dodalo hodně sil přístup všech našich partnerů i lidí kolem nás, kde se odráží právě mladost jejich ducha. Myslím si, že to je generační problém a jakási introvertnost.

Proč jste si na vedení workshopu vybrali právě fotografa Rolanda Gomeze? Byl pro Vás jasnou volbou?
Je prostě nejlepší! Legenda, ikona glamour fotografie. Má odvahu. Možná kulturní hodnota jeho fotografií může být v úzkém kruhu profesionálů diskutována, ale on dokázal to, o čem mnozí jen sní. Vydává knihy, nebojí se psát o tom, jak dospět k výsledku narozdíl od některých, kteří jen ukazují koncové fotografie, vede webové blogy i workshopy. Živí se tím, co umí a dělá to dobře. V tom vidím podstatu celé věci. Ve fotografii nejde o to, jestli je to či ono hezčí či ošklivější, jestli jsou lepší nebo horší fotografové. Nemůžete to prostě porovnávat. Jde o to, jestli to, co děláte, děláte srdcem a pak si to svoji cestu najde. On to dokázal, pro něho je fotografie životním poselstvím. A já mám rád lidi, kteří jsou nadšení z toho, co dělají.

Jaké máte ambice do budoucna?
V té nejbližší budoucnosti se těším právě na workshop s Rolandem v rámci XTASY a pak samozřejmě na samotný festival. Festivalové ambice jsou velké, chceme se stát jedním z deseti nejvíce erotických festivalů světa a rádi bychom se jednou s tímto projektem podívali i za moře.

Jak byste nalákali návštěvníky, kteří se ještě nerozhodli, zda na festival vyrazí?
Nechci nikoho lákat. Prostě popadněte foťák a vyražte na Okoř, bude to stát za to!

Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 15. 8. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. Popadněte foťák a vyražte na Okoř!. Vychytané.cz. [Online] 15. 8. 2012. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5874. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Popadnete-fotak-a-vyrazte-na-Okor!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.098s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.141.202.54
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 11:59