Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Zajímavé desky letošního jara

Nevíte, co letos na jaře poslouchat? Máte oposlouchané playlisty všech lokálních rádií? Sháníte novou hudební inspiraci? Klikněte a možná v tomhle mini seznamu nějakou vychytáte!
Přidat na Facebook
Kaiser Chiefs- Yours Truly Angry Mob

Druhá studiovka pětice z Leedsu sice vyšla už v únoru, lokální média však vlezlou singlovku Ruby začala pořádně protáčet až na sklonku minulého měsíce. Zbytek alba je, jak už je u Kaisers zvykem, narvaný až po okraj pohodovou melodikou a vtipnými, přitom nekýčovitými texty. Ideální záležitost na cestu do školy nebo na umírněnou a přitom rozjetou party ve vašem 2+1.

Arcade Fire- Neon Bible

Okolo debutu kanadských indie stars Arcade Fire se toho namluvilo už hodně. Jejich dvojka si však možná zaslouží ještě větší pozornost. Koncepční album inspirované knižním dílem Johna Kennedyho Toolea Neónová bible drží při sobě stejně pevně, jako Pattexem přilepený podpatek. Silné melodie, překrásné aranže, napětí, emoce, dekadence i naděje. To jsou klíčová slova pro kritiky obzvlášť dobře přijatou Neon Bible. Najde se v ní jak (pseudo)intelektuál, tak roztěkaný freak nebo holka, co jí právě nechal kluk.

Feist – The Reminder

První sólové album, (pro změnu) také kanaďanky Feist u nás zabodovalo především kvůli skladbě Mushaboom, kterou ve své reklamě použila jak nejmenovaná francouzská firma vyrábějící parfémy a oblečení, tak i jednička na českém trhu mezi spořitelnami. Sametovým hlasem zpívající členka formace Broken Social Scene láme bariéry mezi alternativním rockem, folkem a popem i na své dvojce. Lahůdková, svobodou tvůrčího projevu dýchající, deska talentované písničkářky vhodná nejen pro večer po náročném pracovním dni.






Clou – Clou

Emo-pop-punk se u nás za dva roky uplynulé od vydání prvotiny Postcards pražských Clou stal mainstreamem. Kluci z téhle bandy to ale nijak zvlášť neřeší a i na své další řadovce nám na stříbrném podnose servírují porci líbivých, punkem poznamenaných kytarových melodií oslazených popíkem. Chvílemi je sice z nahrávky cítit, že kapela hledá sama sebe, ale stejně jako na Postcards je tu několik jasných hitů, které chytnou mnohdy i na první poslech.

Klaxons – Myths Of The Near Future

Že jste ještě neslyšeli nic o nu-rave? Jestli ne, tak je to nový hudební žánr spojující taneční elektroniku, kytarovky a punk. Ostrovní Klaxons jsou (ne nadarmo) považováni za jeho průkopníky a tohle album to dokazuje. Ve vašem obýváku se za jeho zvuků budete rytmicky svíjet u dunivých beatů i zběsile pogovat na pozadí skočných kytarových riffů.

Mika – Live In Cartoon Motion

Libanonský rodák a naturalizovaný Angličan Mica Penniman se svou albovou prvotinou zabodoval nejen na britských ostrovech, ale i po celé Evropě. Z českých rádií už se tak nějaký ten měsíc line i vtipný singl Grace Kelly, jež doprovází neméně povedený videoklip. Album nabízí koňskou dávku vkusného alternativního popu, který pohladí a přitom neurazí. Máte-li rádi například Scissor Sisters, je pro Vás Mika jasnou volbou.

Gonzo
(Jan Roháček)
čtvrtek 19. 4. 2007 08:00
Roháček, Jan. 2007. Zajímavé desky letošního jara. Vychytané.cz. [Online] 19. 4. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=586. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Zajimave-desky-letosniho-jara
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.111s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.210.229
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:55