Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Rocky Balboa - teď už se nesměje nikdo

Jeho nejhorším nepřítelem jsou vzpomínky na ženu Adriane (před pěti lety podlehla rakovině) spolu s pocitem nadbytečnosti stárnoucí celebrity. Syn se mu stále víc vzdaluje. Tvrdí, že slavné jméno a popularita ve stínu otce mu komplikují jeho vlastní život. Zapomenout nedokáže, tak se svůj žal, smutek a pocity prázdnoty pokouší utopit v chlastu.
Přidat na Facebook

Ve Philadelphii má malou restauraci, kde tráví celé dny vyprávěním příhod z dob na vrcholu každému, kdo je ochoten poslouchat - známým, sousedům i obyčejným hostům. Všichni v jeho okolí jej mají rádi, mnozí jej dokonce obdivují. Smutek ani pocit prázdnoty však nemizí, naopak. Sílí, tvaruje se…. Je to touha. Představa. Jeden cíl.

"Svět není procházka růžovou zahradou. Je to zlý a hnusný místo, který tě bude srážet na kolena, a když mu to dovolíš, zůstaneš na nich furt. Je to vo tom, jakou nakládačku můžeš dostat a přitom jít pořád dál."



Ta myšlenka jej pronásleduje ve dne v noci. Je o šestnáct let starší, má se na stará kolena se zesměšnit a proč? Pro jedinou myšlenku? Ne, nejde to jinak, musí se dostat zpátky, je to jediné světlo na obzoru nekonečné prázdnoty. Nemyslí už na nic jiného než na návrat do ringu. Nechce slávu, jen něco malého - 3. klidně 4. ligu. Možná pár místních zápasů. Jen si dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Za prvních tónů songu Gonna Fly Now od Billa Contiho tak začíná nezvykle krátká, ale neodmyslitelná tréninková koláž, během níž šedesátník Rocky buší pěstmi do vepřových půlí a v teplákách vybíhá schody k Philadelphskému Muzeu…



Ve sportovních kruzích zuří debata o tom, zda jsou boxeři ze staré školy lepší, než mladší generace. V animované počítačové simulaci zápasu mezi Rockym a mistrem světa, Masonem „The Line“ Dixonem, která se objeví v televizi, Rocky Dixona knokoutuje. Dixonovi manažeři ucítí peníze, a tak osloví Rockyho s výzvou k exhibičnímu zápasu. Rocky bere utkání jako šanci vrátit se o třicet let zpátky a znovu zažít to, co prožíval, když vyhrával. Rozhodne se proto vybojovat poslední velký zápas. Na cestě do Las Vegas jej provází věrný Pauli.




"Teď už se nesměje nikdo", vzkáže Rockymu syn uprostřed posledního zápasu života.

Finální zápas je pro větší autenticitu natočen digitální kamerou, protože Stallone chtěl divákům zápas co nejvíce příblížit. Chtěl, aby poznali pocity boxerů uvnitř ringu. Další novinka v podobě proložení černobílými záběry ve stylu Sin City však nebyla dobrá volba. Až příliš vybočuje z linie filmu a narušuje celkový dojem.







Z počátku čelil Stallone kritice a nedůvěře ze všech stran - na jedné stáli zhrzení fanoušci, pro něž je Rocky několik let mrtev, na druhé kritici, dělající si legraci z jeho věku a touhy po penězích. Vše završili producenti, jež mu odmítli poskytnout potřebné prostředky.





Velmi pomalý styl vyprávění, který Stallone použil dává divákovi dostatek času na sledování psychologie všech postav a nesnází hlavní postavy, která existuje jen ve stínu své vlastní slávy, směřujících k rozuzlení.
Stallone nepátrá po vědění jak něčeho dosáhnou, jak zvítězit - on svůj životní boj s věkem již prohrál. Hledá odpovědi na otázku proč. Navzdory všem skeptikům se mu podařilo natočit velmi zajímavý snímek, kde se drama rozrůstá ve skvělých dialozích a kde nostalgie jen podtrhuje dojemnost snímku.


V hlavních rolích účinkují:

Rockyho syn - Milo Ventimiglia
mistr světa "The Line" Dixon - Antonio Tarver
přítel Paulie - Burt Young
Rocky Balboa - Sylvester Stallone
kamarádka Angie - Angela Boydová
trenér Duke- Tony Burton
BB
(Bára Vlková)
pátek 20. 4. 2007 08:00
Vlková, Bára. 2007. Rocky Balboa - teď už se nesměje nikdo. Vychytané.cz. [Online] 20. 4. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=582. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Rocky-Balboa---ted-uz-se-nesmeje-nikdo
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.108s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.22.240.53
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:15