Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Velké vítězství fotbalistů Zlína.

Po třech jarních kolech odepisovaný tým FC Tescoma Zlín potvrdil rostoucí formu posledních dní a po skvělém výkonu zdolal Spartu Praha 2:0. Cestu za třemi body načal na konci poločasu Jan Kraus, pojistku připojil Martin Vyskočil. Velkou oporou pak byl zejména ve druhé půli brankář Zdeněk Zlámal.
Přidat na Facebook
Zachránili jste život, zachraňte i ligu. Přesně tímto transparentem přivítala nejvyšší domácí zlínská návštěva v tomto ročníku své borce v dalším klíčovém záchranářském souboji. Do Zlína přijela AC Sparta Praha, ale fotbalisté Tescomy si ze slavného jména soupeře těžkou hlavu nedělali a od úvodních minut byli aktivnějším týmem.

Zlín hýřil pohybem a agresivitou, Sparťané se snažili o rychlé kombinační akce. Ani jedno z mužstev se však nedokázalo dostat do výraznější brankové příležitosti. První gólová šance se urodila až ve 27. minutě před hostující svatyní. Ta ale patřila do kategorie tisíciprocentních. Sparťanský brankář Blažek neudržel balón a úplně volný Opiela z malého vápna napálil pouze břevno opuštěné brány. "Byl jsem na Lukáše hodně nazlobený. Tato situace nám trochu sebrala vítr z plachet a deprimující to muselo být hlavně pro naše obránce. Všichni jsme však věřili, že jsme schopni toto utkání zvládnout," uvedl trenér Tescomy Pavel Hoftych.

Pak se konečně připomněli i Pražané. Nejprve se v dobré pozici zjevil Libor Došek, ale brankář Zlámal mu výborně zmenšil střelecký úhel. O chvíli později se do šance probil i Kolář, ovšem ani on nezacílil přesně. V době, kdy Sparta získala střed hřiště, udeřilo na opačné straně. Hostující stoper Drobný vyrobil obrovskou minelu, přihrál volnému Krausovi a ten střelou bez přípravy rozjásal zlínský stadion. "První branka sice padla po obrovské hrubce Drobného, ale je potřeba vidět, že jsme k této chybě sparťanskou obranu donutili výborným napadáním a presingem. Honza Kraus to měl pěkné nachystané a trefil to parádně," pochválil své svěřence Hoftych. "První poločas nám nevyšel, Zlín byl aktivnější. Nám naopak chyběl pohyb a pouze jsme nakopávali míče na Doška," připustil sparťanský kouč Michal Bílek.

Nádherný fotbal s množstvím šancí na obou stranách však přišel zejména ve druhé půli, kdy se pohledné akce přelévaly z jedné strany na druhou. Domácí se prezentovali rychlou kombinační akcí, na jejímž konci stál Červenka. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Kolář a tvrdě střílel Kulič. Odpověděl opět Červenka, ale hosté byli v této fázi nebezpečnějším týmem. Dokumentovala to velká šance střídajícího Juna a další tvrdá rána Kuliče. "Měli jsme i štěstí a hlavně výborně zachytal Zdenda Zlámal. Od toho tam ale je, aby mužstvo podržel," chválil Hoftych.

Šanci na gólovou pojistku zazdil na opačné polovině hřiště střídající Bača. Zlínský útočník přetlačil nejistého Drobného, ale sólový nájezd zakončil střelou nad bránu. V podobné situaci se chvíli na to zjevil i Vyskočil, ale ani on netrefil v samostatném úniku prostor mezi třemi tyčemi. Povedlo se mu to až v 79. minutě, kdy přetlačil Kučeru a zvýšil na 2:0. "Pak už jsme taktickým a disciplinovaným výkonem, kdy se všichni hráči sebeobětovali, kráčeli třem bodům naproti. Kluci si za předvedený výkon zaslouží velkou pochvalu," usmíval se po utkání Hoftych.

Jeho protějšek byl naopak velmi zklamaný. "Prohra ve Zlíně je pro nás velká a nečekaná ztráta. Při vší úctě k soupeři, toto se nám stát nemělo. Zklamali oba dva stopeři, ale nedokázali jsme se prosadit ani v koncovce," hodnotil duel trenér poražených, Michal Bílek


VÝSLEDEK - 21. KOLO: FC TESCOMA ZLÍN - AC SPARTA PRAHA 2:0 (1:0). Branky: 45. Kraus, 79. Vyskočil. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Kubáň. ŽK: Penner, Šmahaj - Kulič. Sestava Zlína: Zlámal - Vidlička, Zbožínek, Švach, Penner - Kraus (74. Dian), Vrtělka (53. Bača), Opiela, Červenka - Šmahaj, Vyskočil (83. Zúbek).

A ještě krátký rozhovor s Janem Krausem, úspěšným střelcem FC Tescoma Zlín.

Znovu proti Spartě našel zlínský záložník Jan Kraus svou střeleckou formu. V minulém ročníku ji doma popravil dvojicí zásahů a nakonec se stal i nejlepším kanonýrem mužstva. Letos se ne a ne trefit. Přišlo to až tentokrát a opět doma proti Spartě.

V minulosti jste své góly oslavoval saltem, tentokrát to ale vypadalo, že se zamýšlíte, zda jej vůbec udělat. Nebo už byla střelecká pauza tak dlouhá, že jste jej zapomněl?
To určitě ne. Já jsem věděl, že jej udělám. Jen jsem si potřeboval najít to správné místo. Za sparťanskou bránou byl totiž kotel hostujících fanoušků, takže by to asi nebylo příliš vhodné.

Vaše šance vypadala z tribuny jako vyložená. Vy jste však trefoval letící míč přímo z voleje, což je vždy hodně ošidné.
Šel jsem do toho s tím, že budu střílet bez přípravy. Se Spartou mám štěstí a vyšlo to.

K oběma brankám vám pomohly chyby sparťanských stoperů. Jevili se i Vám obránci soupeře, že nejsou úplně v pohodě?
Hodně jim chyběl Řepka a o tom to asi bylo. Už z Boleslaví jsme si totiž všimli, že si nejsou vzadu zrovna dvakrát jistí, proto jsme je chtěli napadat a donutit je k chybám. Nakonec to rozhodlo.

Vypadalo to, že Vaše branka přišla v pravý čas. Na konci poločasu ovládla Sparta střed hřiště a začala nepříjemně kousat.
Gól do kabiny je pro mužstvo, které jej inkasuje, vždy velmi nepříjemný. My už jsme měli předtím jednu velkou šanci, ale nevyužili jsme ji. Jsem proto rád, že jsme Spartu trochu utlumili a pochopitelně mě těší, že jsem na tom měl svou zásluhu.

Co Vás napadlo, když Opiela trefil z pěti metrů jen břevno?
Že to musíme zlomit. Ve fotbale se to stává a nedá se nic dělat. Je super, že nás to nepoložilo a hlavně ve druhé půli jsme divákům nabídli parádní zápas.

Pomohla Vám osobně vstřelená branka v boji o základní sestavu?
Už mi není dvacet a rozklepaný jsem z toho určitě nebyl. Zranil se Tomáš Janíček, dostal jsem šanci a samozřejmě jsem se chtěl za důvěru odvděčit. Nebral jsem to ale tak, že hraji o své bytí či nebytí. Pro Zlín už jsem kus práce odvedl a příležitosti bych měl dostávat i nadále.

Jak moc tato výhra zvedne sebevědomí mužstva před další klíčovou bitvou na půdě Příbrami?
Po Spartě nám určitě stoupne sebevědomí a je dobře, že jsme se konečně chytli i střelecky. Pojedeme tam v klidu a naopak Příbram bude muset dokázat, že na to nemá. To by nám mělo vyhovovat a věřím, že konečně prolomíme i naši neúspěšnou sérii na hřištích soupeřů a přivezeme vítězství.

Co říkáte na diváky?
Dnes byli naším dvanáctým hráčem. Je ale škoda, že chodí pouze jednou za rok na Spartu. Nevím, čím jiným bychom je ještě měli přilákat, než takovýmto zápasem. Pokud proto příště nepřijdou, nebude to tím, že hrajeme špatně, ale tím, že asi k fotbalu nemají takový vztah jako lidé a fanoušci v jiných městech.

Děkujeme za rozhovor a hodně štěstí v dalších bojích o záchranu!

Autorem článku a rozhovoru je:
Robert ŠTACH
redakce
(redakční článek )
úterý 10. 4. 2007 15:00
, redakční článek. 2007. Velké vítězství fotbalistů Zlína. . Vychytané.cz. [Online] 10. 4. 2007. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=564. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Velke-vitezstvi-fotbalistu-Zlina.-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.078s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.107.86
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:15