Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Plus Minus aneb jak to vidím já …

Vlakové faux pas a senzační party v jednom!
Přidat na Facebook
Už je to nějaký ten pátek, kdy z brněnského Boby centra duněly libé taneční beaty a snad ještě dýl, co byla akce v oblíbeném Bobíčku dotažená organizačně až do konce. Tak trochu překonat předsudky a hlavně uspořádat fajnovou party se rozhodli s novým konceptem party pořadatelé akce Plus Minus.

Upoutávky na akci slibovaly navrátit Brnu jeho zašantročenou přirozenou hudební evoluci, představit návštěvníkům to nejlepší z aktuálního světa techna, housu a d´n´b, a to s maximálním audiovizuálním stupněm. Tahle výzva se mi zamlouvala, stejně jako pestrý line-up a prostory, v kterých se vše dělo, tak jsem spolu s dvěma kamarádkami nastoupila v pátek na vlak směr Brno …

Teda ne tak docela – páteční cesta do Brna byla asi nejkomičtější ze všech – nejdříve se nám v dobré náladě podařilo nasednout do jiného vlaku, po uvědomění si této chyby se nám podařilo dostat včas na přestupní místo – Otrokovice – tedy téměř – vlak nám ujel před nosem …Jaly jsme se tedy dostat se z Otrokovic do Přerova vozem a tam zmíněný vlak dohnat …to by se nám i povedlo nebýt rozkopaného přerovského nádraží, díky němuž jsme musely využít vlaku pozdějšího …Zákon schválnosti zkrátka – když potřebujete, aby jel vlak přesně, má zpoždění, když by se vám hodilo dvouminutové zpoždění, České dráhy jedou přesně :)

Nicméně krize byla zažehnána a my se dostáváme do Brna hodinu po plánovaném příjezdu. Po nezbytném pivísku na uklidnění a oslavu příjezdu a setkání se se zbytkem party bandy, se odebíráme směr Boby. Řada na vstupu ani v šatnách se nezdá nikterak dlouhá, tak po pár minutách vstupujeme na hlavní stage, kde svůj set právě dohrávají pánové Orbith a Jerry … Tedy, že jej dohrávají právě oni, jsme se dozvěděli až o hodně později, jelikož line-up, který byl k dispozici na webu před akcí se tak trochu lišil do line-upu na místě. Ale s tím člověk občas prostě nic neudělá ..Holt jsme část party strávili v bludu :)



Na hlavní stage tedy duní track Stranger to Stability, který skutečně zvedne na nohy většinu haly – kdo netančí, ten aspoň zběsile podupává nohou u baru a my se přesouváme halou dál až k pódiu. Bobíčko zatím oproti tomu, jak ho známe z podobných akcí, poloplné, což ale vůbec nevadí, atmosféra je i tak okouzlující – zkrátka Boby je Boby. Cestou potkávám řadu známých tváří ze Zlína i celé republiky, kéž bych tak někdy měla čas si s každým na akci pokecat :)

Co říct k výkonům djs? Nebyla jsem si jistá tím, zda mě akce bude 100 % bavit až do jejího konce, díky širokému spektru djs .. Nakonec však musím říct, že jsem byla velice potěšena, až na drobné výjimky :) Pro mě osobně nejlepší sety večera pošly od Belteka, živého a velice barvitého dua Laserkraft 3D … pak asi shodně od Dustina Zahna, Stefana Noferiniho a drobného Angy Kore. První tři setíky jsme bohužel vlivem našeho vlakového excesu nestihli :)



Celkově večer byl příjemnou směsicí jedinečných a energických vystoupení plných aktuálního techna, elektrohouse až elektra, ke slyšení byl zkrátka v současnosti velice populární světový sound. Hrály se známé i neznámé věci – zaručeně největší ohlas měl již zmíněný track Stranger to Stability (hraný ten večer min. dvakrát) ale také legendární Eins Zwei Polizei …a všichni víme, jak je to dál :) Konkrétně ten druhý vykouzlil na tváři úsměv snad každému, kdo byl v tu dobu na hlavní stagei …

Line-up na hlavní stage uzavírala Marika Rossa, nejžádanější djane Ukrajiny …Její vzezření připomínalo malinkou myšku, která, nebýt jejích bot s dvaceticentrimetrovou platformou, by se za mixem asi opravdu ztratila. Ač nehrála vůbec špatně, asi jsem očekávala nad ránem trošku tvrdší hudbu, jak jsme na to ostatně z Boby centra zvyklí … ,,Rubačka“ se tedy nekonala, tak jsme se přesunuli na afterstage, která po celý večer patřila drum´n´bassu.



Zde jsem se v průběhu večera příliš nezdržovala, měla jsem však štěstí si poslechnout kousek setu B-Complexe, a musím uznat, že ten klučina je opravdu dobrý :) Bohužel pro djs d´n´b stage se jim tato vylidnila již poměrně brzo, a tak zbytek djs hrál víceméně pro své vlastní potěšení a skupinky odpočívajících lidí. Ráno se d´n´b stage proměnila v prostory pro afterparty … Ta se začala plnit pomalu, ale jistě, a ač jsme několik desítek minut po začátku afteru odjížděli směr domů, dle ohlasů to tam jistě vypadalo zajímavě :)

Co se týká organizačních a technických věcí, mnoho lidí si stěžovalo na toalety …No upřímně, tito lidé asi ještě větší akci v Boby nezažili .. Domnívám se, že na počet přítomných lidí byly toalety stále docela v pohodě po celý večer … V sedm hodin ráno jsem dokonce našla snad celý večer nepoužívaný, absolutně čistý záchod s dostatkem toaletního papíru … každopádně úklidovka by se hodila spíše na řadu ,,grcek“, které byly průběžně rozprostřeny po prostoru :) Když musíš, tak musíš, ale nemusí to nutně vidět i zbytek návštěvníků :)

Zvuk byl v Bobíčku poměrně kvalitní, ač chvílemi možná trošku přestřelený, to je však docela běžné a kvalitě jednotlivých setů to dle mě neubralo. Osvětlení stageí a celkově jejich vizuální úprava byla povedená, co se týká hlavní stage – ani malá, ani zbytečně monstrózní, prostě akorát :) Atmosféru doplnily krásné tanečnice.



Ceny na barech byly samozřejmě vyšší, s tím už se na akci takových rozměrů musí počítat. Obsluha však byla poměrně příjemná a rychlá. Potěšil speciální koutek nejmenované značky cigarek, kde bylo možné se nechat učesat či vytvořit na obličeji zajímavou malbu, k dispozici byl i fotokoutek – jistě zajímavé zpestření celé akce.

Negativní věcí na celé akci byly ranní problémy s šatnou, kdy mnoho lidí bylo nuceno si své svršky najít v přehršli bund sami …Bohužel stalo se, že několik lidí bylo o vlastní věci okradeno, bohužel obsluha šatny zklamala. Pro nás byl osvobozující pocit po asi dvacetiminutovém čekání spatřit naše vlastní bundy v rukou šatnáře …



Nakonec kolem sedmé hodiny ráno nasedáme do autíčka směr Zlín .. Tak báj báj, Brno …díky ti, díky pořadatelům a zase někdy!

Suma sumárum:

,,Plusy“ :)
- široké spektrum zajímavých djs a jejich výkony
- přívětivá cena lístků
- extras (koutek se specialitami od nejmenované značky cigaret, go-go, …)
- poměrně kvalitní zvuk (až na občasné excesy) a osvětlení
- spousta známých tváří, příjemná atmosféra

,,Minusy“ :)
- přeci jen ty úklidové služby
- problémy v šatně

Návštěvníci Plus Minus měli šanci si za příjemný peníz poslechnout světovou špičku ve svém ,,oboru“ … Domnívám se, že veškeré předsudky a zkušenosti s nepodařenými akcemi v Boby byly překonány novým konceptem akce, která – doufám – nebyla akcí poslední. Pro tento večer Brno dostálo svému trochu zaprášenému party jménu a já věřím, že vše půjde hladce dál …minulost sice nevrátíme, můžeme ale zkusit nastolit novou budoucnost! :)

Rozhovory s partypeople jsem tentokrát vynechala, za to mám pro vás připravených pár interview se samotnými djs. Pod ruku mi přišli pánové Dustin Zahn, Martin Bielic (Beltek) a polovina Lasercraft 3D. Těšit se na ně můžete v dalším článku :)

See ya, peace,
Misha
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 24. 4. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. Plus Minus aneb jak to vidím já …. Vychytané.cz. [Online] 24. 4. 2012. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5487. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Plus-Minus-aneb-jak-to-vidim-ja-…
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.139s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.142.249.73
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 08:35