Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Kapela L.A. vydává debutové album Papírové nebe

Po úspěchu formace Mandrage o sobě dává vědět další kapela z Plzně. Říkají si L.A. a jejich ambice nejsou malé. S českými texty, jimž nechybí poetika, ani rokenrolové naštvání, a zvukem britských kytarovek chtějí dobít poprockovou scénu. Nyní vydávají u vydavatelství Championship Music debutové album Papírové nebe a v exkluzivní premiéře na hudební televizi Óčko představí videoklip k pilotnímu singlu Jsi.
Přidat na Facebook
Mladá energická kapela se zrodila na podzim roku 2005 v jednom z plzeňských sklepů. Od začátku svého hraní se snaží stylově vyhranit a najít si na české hudební scéně svébytný zvuk. Jedenáct písní jejich nového alba jsou syntézou celé počáteční tvorby L.A., drzého pop-rockové zvuku a výrazných elektronických prvků. Průměrnou angličtinu vystřídaly na debutu ‚Papírové nebe‘ česky psané texty. „Čechy jsou zahlcené mladými kapelami, které chtějí být zajímavé a schovávají se za anglické texty, které ani moc nedávají smysl. Nechtěli jsme být jednou z nich,“ vysvětluje kytarista Filip Horák důvod, proč původní skladby přetextoval do mateřského jazyka.

„Je to čistá práce, žádní hosté. I autorsky jsou to všechno naše věci, tak doufáme, že se budou fanouškům líbit,“ říká zpěvák a frontman Pavel Houf. Zatímco při psaní a skládání si L.A. vystačili sami, s produkcí oslovili uznávaného českého producenta Borise Carloffa, masteringu desky se ujal zkušený producent Matouš Godík. Na výsledku je to znát. „Deska zní jako současný pop-rock s jasnými rockovými kořeny a melodičností doplněnou moderní elektronikou,“ říká Carloff, který je podepsán například pod hity skupin Charlie Straight, Kryštof, Wohnout nebo Sunshine a je také režisérem nového videoklipu k pilotnímu singlu ‚Jsi‘. Ten bude mít exkluzivní premiéru na TV Óčko v pátek 20. dubna 2012 a 26. dubna se L.A. představí fanouškům osobně v pořadu Mixxxer.

„Jako první singl z Papírového nebe jsme zvolili píseň Jsi, protože nejlépe vystihuje atmosféru celého debutu a zároveň odráží vývoj kapely od počáteční hudební syrovosti k pozdějšímu spojení s moderní elektronikou,“ vysvětluje volbu pilotního songu Pavel Houf. „Text skladby Jsi je sledem obrazů, které se nám vybaví, když si na někoho vzpomeneme. Ostatně všechny písně na připravovaném albu se týkají mezilidských vztahů a odkazuje na ně i samotný název Papírové nebe – i něco relativně ideálního se může snadno zmuchlat,“ pokračuje kytarista a autor textů Filip Horák.

Spolu s vydáním alba Papírové nebe odehraje kapela, kterou kromě Houfa a Horáka tvoří ještě baskytarista Jaroslav Štrunc, bubeník Jan Bohunčák a Dj Tranzy, sérii křtů ve třech českých městech, během nichž představí nejen všechny písně debutového alba, ale také novou pódivou show. Plzeňský a českobudějovický koncert již proběhl, nyní čeká L.A. vystoupení v pražské Roxy (16. dubna 2012), kde desku pokřtí David Koller s Pavlem Andělem. Skupina se také pilně připravuje na festivalovou sezonu, kterou odstartuje už 27. dubna Plzeňským Majálesem a nebude chybět například na legendárním Trutnovském festivalu.

Zdroj: TZ Championship Music
Lakina
(Lada Váňová)
neděle 15. 4. 2012 08:00
Váňová, Lada. 2012. Kapela L.A. vydává debutové album Papírové nebe. Vychytané.cz. [Online] 15. 4. 2012. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5478. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kapela-L.A.-vydava-debutove-album-Papirove-nebe
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.034s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.141.201.228
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:47