Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Rizzle Kicks - svěží hip hop z Británie na Open Air Festivalu

V Brightonu, městě s kultovní hiphopovou scénou, působí nejen věhlasný Fatboy Slim, hvězda letošního ročníku Open Air Festivalu, ale taky dva dvacetiletí mladíci Jordan "Rizzle" Stephens a Harley "Sylvester" Alexander-Sule.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Open Air Festival 2012
čtvrtek 9. srpna 2012 21:00
(konec +- pátek 10. srpna 2012 04:00)
Letiště Panenský týnec
Panenský týnec (CZ)
Říkají si Rizzle Kicks a jsou první hiphopovou vlaštovkou na OAF. Jejich pecka “Mama Do The Hump“, kterou Fatboy Slim produkoval, se začátkem tohoto roku dostala až na 2. místo britské singlové hitparády! Přijďte si směs old school hiphopu z období 1988 – 92 a popu užít pod širým nebem!

Když si spolu ještě jako předškoláci hráli v domě Jordanovy tetičky, nejspíš netušili, že je o mnoho let později jejich přátelství dovede až na přední příčky britských hitparád. Až při náhodném setkání po letech na fotbalovém zápase vznikl nápad napsat pár skladeb a zremixovat některé ze svých oblíbených songů. Pro pobavení přátel začali sdílet vše na internetu, kde si jich brzy všimly i nahrávací společnosti. „Původně jsme YouTube vnímali jako cestu, jak můžou naši kamarádi sledovat, co zrovna vymýšlíme. Pak ale rychle rostl počet shlédnutí u všeho, co jsme nahráli,“ vysvětluje Harley.



Jejich sdílená vášeň pro fotbal dala základ nejen tvorbě, ale i názvu dua a tak jako Rizzle Kicks mohli začít pracovat na své debutové desce Stereo Typical. První dva singly, Down With The Trumpets a When I Was a Youngster, dosáhly okamžitého úspěchu u britských posluchačů a hned po vydání se ocitly v žebříku Top 10. Netrvalo dlouho a o Rizzle Kicks se začaly zajímat i hudební festivaly, a tak se duo předvádí na pódiích vedle takových hiphopových hvězd, jako je Dizzee Rascal nebo The Streets. Nejúspěšnější jsou ale zatím doma i v Evropě s už zmíněnou skladbou Mama Do The Hump.



Videoklip k singlu Mama Do The Hump: http://www.youtube.com/watch?v=SxEINSBsbeo

Další novinkou OAF je také redesign webových stránek s novou grafikou festivalu včetně loga: http://www.openairfestival.cz/

Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 6. 4. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. Rizzle Kicks - svěží hip hop z Británie na Open Air Festivalu. Vychytané.cz. [Online] 6. 4. 2012. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5412. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Rizzle-Kicks---svezi-hip-hop-z-Britanie-na-Open-Air-Festivalu
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.135s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.140.155
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:49