Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Beatnut: Těším se, až poznám váš noční život!

V dnešním rozhovoru se dozvíte více o berlínském Beatnutovi, který patří mezi zastánce gramofonů a rychlých mixů, díky čemuž se v roce 2006 stal vítězem německého DJ šampionátu.
Přidat na Facebook
O jeho vítězství, vztahu k naší architektuře a kultuře i o jeho DJských modlách jsme se bavili v následujícím rozhovoru.

Ahoj, máme tu první jarní dny, které na většinu lidí působí až nevídaně optimisticky. Máš to stejně?

Zdravím! Jasně, miluji jaro! V únoru tohoto roku jsem strávil čtyři týdny na dovolené v Asii, takže jsem si toto krásné období začal užívat ještě o něco dřív než všichni ostatní v Evropě.

Do podvědomí většiny lidí jsi se dostal v roce 2006, kdy jsi vyhrál v soutěži Corona DJ Champion. Jak těžké bylo dosáhnout tohoto ocenění?

V té době jsem hrával hodně nabušený sety, ve kterých jsem kombinoval mnoho hudebních žánrů, který jsem do sebe míchal fakt rychle. Pravidla soutěže však byla taková, že každý DJ měl jen 10 minut na to, aby se předvedl v tom nejlepším světle. Já osobně jsem se toho ujal tak, že jsem během 10 minut namíchal 30 skladeb a samplů. Ostatní DJs byli taky dobří, ale řekl bych, že se až moc utápěli v jednom stylu a to je dělalo nezajímavými. Takže jsem asi vyhrál proto, že jsem odehrál opravdu pestrý set a nebránil jsem se namíchat do sebe několik různých stylů.

Trénuješ svůj DJský um ještě doma nebo už hraješ jen na akcích?

Pořád se snažím trénovat svoje schopnosti, ale doma už nehraji – takže jen na akcích. Posledních pár let jsem se začal zaměřovat na tzv. harmonické míchání. Jeho základem jsou perfektní přechody mezi jednotlivými skladbami, bez harmonických odchylek nebo rozdílů. Samozřejmě také trávím plno času tím, že poslouchám a stahuji novou hudbu – stejně jako každý zapálený DJ :)



Na Youtube jsem viděl jedno tvoje video a všiml jsem si, že i v roce 2012 stále hraješ z gramofonů (v kombinaci s laptopem), což už je pomalu ojedinělý úkaz na poli světové taneční scény. Co tě k nim stále přitahuje?

Má to výhody i nevýhody. Nejdřív musím ale zmínit, že pracuji v obchodě s vinyly, takže můj vztah k deskám je opravdu hluboký. Jednou z výhod hraní z vinylu je jejich nezaměnitelný a perfektní zvuk. Jak už jsi ale řekl, ve skutečnosti hraji z timecode vinylů, takže zvuk je v podstatě digitální, ale i tak to má svoje kouzlo. Baví mě to mnohem víc než hraní z CD playerů. Pokud je řeč o programech jako je Ableton, které ti perfektně sladí všechny zvukové stopy, tak to je pro mě nuda. Každopádně ale je dost možné, že v budoucnosti přejdu na nějaký čistě digitální systém, díky kterému budu moci míchat třeba 4 desky zaráz a hrát si s nimi jak jen budu chtít.

Mluvíš o kreativním zasahování do hudby, a proto mi to nedá, abych se tě nezeptal, co ty a vlastní produkce?

Hehe, pořád pracuji na svém prvním singlu, který se bude jmenovat single “You ain’t that one feat. D. Moon”, který bude konečně vydán v průběhu příštích týdnů.

Takže se cítíš víc jako DJ nebo jako producent?

Cítím se více jako DJ, ale díky tomu, že začínám rozumět produkci, se ze mě stává i lepší DJ :)



Na které koníčky a záliby se dostává ve tvém volném čase?

Ve volném čase se snažím hlavně sportovat, takže rád chodím šplhat po zdech a věnuji si také cvičení crossfit, díky kterému se udržuji fit. To je zapotřebí, vzhledem k tomu, že pracuji hlavně v noci.

Kdo je pro tebe nejslavnějším DJem světa?

Miluji progressive sound v podání Awella nebo německého techno producenta Marka Hemmana. Musím také zmínit Jeffa Millse, Paul van Dyka nebo Ricarda Villalobose, které obdivuji za jejich způsob hraní a celkového vystupování.

Slyšel jsem, že máš Českou republiku celkem v oblibě, i když jsi tu ještě nikdy nehrál...

Ano, miluji Prahu a to především na jaře! Všechny východoevropské země jsou kombinací slovanských kořenů a ohromující moderní architektury a to se mi opravdu líbí. V Brně budu hrát poprvé pro české publikum, a proto se opravdu těším, až poznám váš noční život!

Chtěl bys tomuto publiku něco vzkázat?

Music is the answer!

Více informací o Beatnutovi naleznete na stránkách:
https://www.facebook.com/BeatnutBerlin
http://soundcloud.com/djbeatnut
http://www.djbeatnut.com

Zdroj: TZ Citadela
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 2. 4. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. Beatnut: Těším se, až poznám váš noční život!. Vychytané.cz. [Online] 2. 4. 2012. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5401. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Beatnut:-Tesim-se,-az-poznam-vas-nocni-zivot!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.161s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.153.79
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:51