Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Letošní Colours of Ostrava rozezní Rufus Wainwright

Vůbec poprvé u nás zde vystoupí slavný zpěvák, písničkář a skladatel Rufus Wainwright.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Colours of Ostrava
čtvrtek 12. července 2012 18:00
(konec +- pondělí 16. července 2012 20:00)
Ostrava
Ostrava (CZ)
Rufus Wainwright je držitelem mnoha kanadských hudebních cen Juno Awards, byl nominovaný na Grammy i Brit Awards, často koncertoval s Lou Reedem, Laurií Anderson, Stingem, Marianne Faithfull, Tori Amos nebo s Jeffem Buckleym, jemuž věnoval jímavou skladbu Memphis Skyline. Obdivem k Rufusovi se netají ani Morrissey s Alanis Morissette. Kromě mnoha desek se proslavil i tím, že nahrál skladby k řadě známých filmů – Zkrocená hora, Shrek, Moulin Rouge!, Jmenuji se Sam, Robinsonovi, Zoolander nebo Leonard Cohen: I'm Your Man. Složil také hudbu k baletu, taneční inscenaci nebo k představení režiséra Roberta Wilsona. Je dlouholetým kamarádem Antony Hegartyho (Antony and the Johnsons). „Proto projevil přání se s ním na Colours of Ostrava potkat,“ podotýká Zlata Holušová, ředitelka festivalu.

„Rufus Wainwright předkládá za klavírem nebo s kytarou písně vymykající se běžným měřítkům. Dokáže být folkově intimní, extrovertně rockově rozdrásaný i opulentně rozmáchlý se smyčci a dechy, málem jako v jeho milované opeře. S trýznivým tenorovým hlasem a existencionalistickým básněním vymýtá osobní démony, pere se za lásku, rýpe do společnosti a nachází odvahu přiznat si vlastní přešlapy,“ líčí jeho styl Zlata Holušová. „Ambiciózní jako Sufjan Stevens, extravagantní jako Ludvík XIV, ale především originální písničkářská hvězda dnešních dnů,“ dodávají v New York Times, kde také nejvýstižněji popsali Rufusovu hudbu: barokní pop.
Netají se také tím, že je gay a svojí podporou lesbické a gay kultury a soužití. O to více překvapil celý svět, když loni v únoru oznámil, že mu Lorca, dcera Leonarda Cohena, porodila dceru Viva Katherine Wainwright Cohen. Hrdý otec zároveň sdělil, že malou Viva budou společně vychovávat s matkou a jeho dlouholetým partnerem Jornem Weisbrodtem.

Na letošní jaro ohlásil vydání „přívětivého“ sedmého alba Out of the Game. S producentem Markem Ronsonem (Amy Winehouse pomohl například s deskou Back to Black získat pět Grammy) slibují tanečnější pop s ozvěnou 70. let a Davida Bowieho. Zpívají na něm také sestra Martha a Sean Lennon.

Kromě Rufuse Wainwrighta do programu Colours of Ostrava přibyli také Fink, písničkářská hvězda labelu Ninja Tunes, a Barons of Tang, divoký a taneční gypsy deathcore z Austrálie.
Ze zahraničních kapel jsou dále potvrzeni například: Björk, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Parov Stelar Band, Ibrahim Maalouf, Hjaltalín, Hugh Masekela, Tamikrest, Celso Piňa, Staff Benda Bilili, Banco de Gaia, Orquesta Típica Fernández Fierro, Portico Quartet, Euzen, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Sauti Sol či Shtetl Superstars. Z českých pak: A Banquet, Bonus, Bratři Ebenové, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Goodfellas, HiFi, Laura a její tygři, Midi Lidi, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Nebe, Panenka vyzutá, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Prince of Tennis, Pub Animals, Skyline. A také dvě slovenské: Hudba z Marsu a Billy Barman.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na e-shopu na http://eshop.colours.cz/ a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena 1.690 Kč platí pro dalších 6.000 ks nebo nejdéle do 31. března 2012. Festival nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby.
Více informací na www.colours.cz nebo http://www.facebook.com/colours.of.ostrava. Generální partner: Česká spořitelna. Za podpory statutárního města Ostrava. Hlavní partneři: ArcelorMittal Ostrava, OKD, Vítkovice – Machinery Group, Skupina ČEZ. Generální mediální partneři: Hitrádio Orion, Deník.
winslayer
(Lukáš Plaček)
čtvrtek 15. 3. 2012 08:00
Plaček, Lukáš. 2012. Letošní Colours of Ostrava rozezní Rufus Wainwright. Vychytané.cz. [Online] 15. 3. 2012. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5346. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Letosni-Colours-of-Ostrava-rozezni-Rufus-Wainwright
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.123s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.146.169
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:32