Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

COLIN DALE : Simon Cowell zaspal dobu nejmíň o 10 let !!!

Colin Dale je bezesporu legendou světové taneční scény. Jména jako Carl Cox, Dave Angel, Terry Francis a mnoho dalších patří společně s Colinem do skupiny lidí, kteří stáli úplně na počátku toho, z čehož se později stal fenomén nejen ve Velké Británii ale i všude jinde ve světě.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Base
pátek 17. února 2012 21:00
(konec +- sobota 18. února 2012 04:00)
Pekelnej Bar
Praha (CZ)
V pátek 17.2. se legendární britský Dj opět představí v Praze a Pekelnej Bar bude praskat ve švech. V krátkém rozhovoru, který pro vás ze skype telefonátu do textu přepsal Dj FEW se dozvíte , co Colin chystá v roce 2012, jak se těší na olympijské hry v Londýně a co si myslí o nově avizovaném projektu Simona Cowella.

Tvoje jméno už tolik není vidět mezi novinkami serverů nabízejících taneční hudbu. Proč ?
Nemyslím, že bych hudbu dělal o něco méně než před 10-15 lety. Když budeš chvilku hledat určitě několik novinek najdeš a ještě k tomu mám rozdělanou nějakou práci, která brzy vyjde na francouzských labelech. Navíc právě dodělávám sample/loop CD pro Loopmasters, které by mělo vyjít tak za měsíc.

Změnil se nějak tvůj postup při tvorbě hudby? Přece jen děláš to už 20 let a s příchodem nových technologií se otvírá spousta nových možností.
Ani moc ne abych byl upřímný. Práce ve studiu se pro mne nijak výrazně nemění. Používám už léta Cubase a v posledních letech samozřejmě i Ableton se spoustou dalších prográmků.

A co při hraní, co si myslíš o té spoustě digitálních novinek, mašinek a podobně?
Víš to je těžký takhle říct. Určitě to je přínos, protože máš možnost spousty těch efektů a celkově tvůj set může být mnohem kreativnější. Na druhou stranu jsem byl jednou svědkem toho, když djovi spadnul laptop a nemohl ho nahodit. Dostal příležitost hrát z gramců, ale on nevěděl jak se na to hraje (smích). Nová doba dává obrovský možnosti všem. Každý chce být DJ a každý si koupí nějaký software + kontroler a může být DJ. Já jsem si tenkrát koupil gramce a 3 roky jsem si hrál doma a nikdy jsem ani nepomyslel že bych mohl být DJ.

Kde přišel ten zlom ?
Měl jsem tenkrát obrovskou sbírku vinylů, jak jsem si tak hrával doma všechen ten soul a funk. Někdo tenkrát v roce 83 přišel z pirátského Kiss rádia a řekl, ať hraje Colin, ten má spoustu desek. Řekl jsem si, to by mohla být sranda a najednou jsem měl radiovou show. Začal jsem hrát s přáteli z dětství jako Fabio, Dave Angel, Norman Jay . Bydleli jsme všichni blízko sebe a vyrůstali spolu. Pak jsme spolu dělali mejdany a stěhovali jsme se z jedné nelegální akce na druhou.

A hráli techno ?
Tenkrát ještě nebylo tolik elektronický muziky. Hrávali jsem Soul, Funk , Jazz, Disco …spoustu muziky. Pracoval jsem v shopu s deskami, s lidmi jako Luke Slater, Carl Cox, Terry Francis, Dave Mothersole. Věděl jsem co je kvalitní muzika a tu jsem pak hrál i v rádiu a na párty. Techno přišlo až o něco později.

Když přijdeš domu, máš ještě vůbec chuť si poslechnout nějakou muziku ?
Ani moc ne. Hudbu poslouchám když jsem ve studiu a na mejdanech, takže doma už na to není nálada, ale když už….ehmmm… tak asi soul, jazz nebo nějakej 70’s rock.

Už je to půl roku, co jsi byl v Praze naposled. Co je u tebe nového a co chystáš v roce 2012 ?
Zatím mám v kalendáři několik zajímavých poznámek. Čeká mě hraní s tebou a Bradym v Praze, kam se opravdu moc těším, protože minule jsem si to opravdu užil a byla to veliká legrace. Taky jedu hrát do Berlína a do Indie. Tak si myslím, že rok 2012 pro mě bude velmi dobrej.

Co letní festivaly v Británii ?
Léto je na ostrovech plné festivalů, navíc oldschool je tu právě teď hodně oblíbenej. Takže léto vypadá taky hodně slibně.

Říkáš oldschool. Máme se těšit, že do Prahy přivezeš spoustu starších věcí ?
Moje sety jsou vždycky tak nějak 50 na 50 , to víš moc dobře sám. Myslím že ti kdo mě znají , vědí o čem mluvím.



Určitě jsi už slyšel o tom, co na nás chystá Simon Cowell (vynálezce Spice girls, X Faktoru atd.) Chce rozjet novou TV Show a chce najít nejlepšího Dje na světě. Co si o tom myslíš ?
To je opravdu dobrá otázka Fando. Už jsem o tom slyšel a musím říct, že ani nevim co si o tom mám doopravdy myslet. V první řadě si myslím, že Simon Cowell o djingu neví vůbec nic a jestli chce opravdu udělat podobnou show, tak zaspal dobu nejmíň o 10let.

V porotě má prý sedět Will Smith.
No to je další věc. Co ten o tom ví ? Jedinej důvod toho je, že celou soutěž spoluprodukuje production group Overbrook, kterou vlastní Will Smith a jeho žena Jada Pinkett-Smith. Jsem na to zvědavej, protože netuším, jak chtějí ty lidi vybírat a podle čeho. Aby Dj předvedl co v něm je, potřebuje mnohem více prostoru než třeba zpěvák. Ono to může na jednu stranu přispět k popularizaci Djingu hlavně mezi mladými lidmi. Na druhou stranu si myslím, že djing je už dostatečně populární a Djů, kteří to dělají hlavně proto , aby mohli stát na velkém pódiu a mávat davům už je na světě dost. Spíš si myslim, že ta show scéně vůbec neprospěje. I když opravdu nevím. Paul Oakenfold bude taky jeden z porotců, takže jsem na to opravdu zvědavej.

Blíží se olympijské hry v Londýně. Půjdeš se podívat ?
Strašně se těšim, protože jsem fanoušek atletiky a určitě budu před televizí sedět celý dny a sledovat nejlepší atlety na světě. Na sportoviště se asi nedostanu, protože zas tak velkej fanda nejsem a o lístky je obrovskej zájem. Každopádně je fajn, že to bude v Londýně. Atmosféra bude určitě perfektní a doufám že i kluby budou narvané.

Kouříš ještě trávu ? U nás v ČR se v klubech celkem toleruje. Hlavně díky tomu, že na cigaretu nemusíme chodit ven.
Kouřím celkem dost ..to neříkej !!! Jesus..těším se
Missquire
(Michaela Chovancová)
neděle 12. 2. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. COLIN DALE : Simon Cowell zaspal dobu nejmíň o 10 let !!!. Vychytané.cz. [Online] 12. 2. 2012. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=5206. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/COLIN-DALE-:--Simon-Cowell-zaspal-dobu-nejmin-o-10-let-!!!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.115s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.221.212.104
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:46