Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Přijďte si zatančit na koncerty do KC VLTAVSKÁ!

V rozmanitém programu Kulturního centra Vltavská se objevují i kapely, na jejichž hudbu si lze skvěle zatančit.
Přidat na Facebook
V podzimní sezóně budou mít návštěvníci tuto možnost například 22. září, kdy svou porci klezmerové hudby nabídne kapela Trombenik nebo hned třikrát na salsa party kapely Los Rumberos (15. září, 16. listopadu nebo 21. prosince).

„KC Vltavská chce představovat kvalitní interprety a zároveň dávat návštěvníkům možnost užít si večer i aktivně, tedy tancem, což například při poslechu kubánských rytmů kapely Los Rumberos nebude vůbec žádný problém.“ uvádí k nové koncepci KC Vltavská jeho dramaturgyně Simona Andělová.

LOS RUMBEROS
je devítičlenná salsová kapela, která se během několika let svého vývoje vyprofilovala na českého specialistu na afro-kubánskou hudbu. Za tímto seskupením stojí mladý kapelník Petr Smetáček, jehož talent ještě vybrousilo studium na hudební konzervatoři Jaroslava Ježka – patřil mezi žáky Karla Růžičky st. a v současnosti na této škole i přes své mládí již občas sám vyučuje. Repertoár kapely je tvořen jak ze skladeb předních světových interpretů (Tito Puente, Poncho Sanchez, Celia Cruz, Carlos Santana, Marc Anthony ad.) ve vlastních úpravách, tak z kompozic kapelníka tělesa, Petra Smetáčka, který má na svém kontě skvělé autorské CD „Afro cuban suite“. Jeho aranžmá, bohatá perkusivní rytmika, čtyřčlenná dechová sekce a zpěv Kateřiny Myškové – to jsou základní stavební kameny kapely, v jehož obsazení spatříte výhradně přední osobnosti české salsové a jazzové scény.

TROMBENIK
Pánové z Trombeniku se nechali zmámit klezmerovou hudbou v roce 2001. Každý z pětice mladíků z kapely pochází z jiného žánrového prostředí. Barevná hudební minulost Trombeniku určuje styl a směr, jímž kapela kráčí. Klezmerové melodie (písně židovských hudebníků z východní Evropy a z Ameriky) z 19. a 20. století jsou jim základem. A ty sytí hoši jazzem, balkánským duchem, cikánskou nespoutaností, latinskoamerickým rytmem, zastřešují ethnoklenbou a nabíjejí rockovou municí. Jako klezmeři stáli před posluchači v Praze, na Moravě i v zahraničí. Rozpínají se na velkých podiích festivalů a sálů, smršťují na menších klubových hudebních scénách. Stávají se bodem programů s vážnou hudbou a jindy zcela nevázaně vyhrávají do tance na svatbách.
Jako host Trombeniku vystoupí ve Vltavské tanečnice, která předvede typické klezmerové tance a diváci budou mít možnost si je na místě vyzkoušet!

winslayer
(Lukáš Plaček)
pátek 16. 9. 2011 08:00
Plaček, Lukáš. 2011. Přijďte si zatančit na koncerty do KC VLTAVSKÁ!. Vychytané.cz. [Online] 16. 9. 2011. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4853. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Prijdte-si-zatancit-na-koncerty-do-KC-VLTAVSKÁ!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.076s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.136.26.20
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 02:34