Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Nezvaný návštěvník skončil na útulku

Scéna jako ze špatného filmu. Tak nějak by se dala popsat situace, která se ve včerejších odpoledních hodinách odehrála na jednom z pracovišť zlínské policie. Krátce po 14té hodině přijalo SOC MP Zlín oznámení, že nějaký divný a velký ještěr jim visí ze stropu v policejní budově. Na místo byl vyslán pracovník odchytové služby MP Zlín. Tento ještěra, ve kterém poznal chameleóna jemenského, odchytil a následně bylo vystresované zvíře umístěno na útulek Vršava.
Přidat na Facebook
Na Dřevnici byl vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity
Na řece Dřevnici 15. srpna v noci prudce stoupala kvůli silným dešťům hladina. V 22:34 hodin byl vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity, tedy stav pohotovosti. V tu chvíli již pracovala povodňová komise města, která v 22:36 informovala obyvatele Zlína prostřednictvím hlášení VISO.

Hladina řeky se zvedla kvůli prudké bouřce, která město zasáhla po 19té hodině večerní, poté trvale pršelo. V 21:45 proto byl svolán povodňový štáb a nastal 1. stupeň povodňové aktivity, tedy stav bdělosti. Hlídky městské policie intenzívně monitorovaly vodní toky a získané informace bezprostředně předávaly povodňové komisi. V 22:52 vystoupala hladina Dřevnice do výše 204 centimetrů, byla tedy čtyři centimetry nad hranicí, kdy se vyhlašuje 2. stupeň povodňové aktivity, v 23:28 už dosáhla výše 208 centimetrů. Poté začala hladina řeky i jejích přítoků klesat, v 1:22 hodin byl proto odvolán 2. stupeň povodňové aktivity.

Nepoučitelný asociál spal opět v kontejneru
Situace, která se poměrně časo opakuje, nastala i ve včerejších nočních hodinách. Krátce po 22té hodině přijalo SOC MP Zlín oznámení, že se v jednom z kontejnerů na ulici J. A. Bati nachází spící muž. Na dané místo vyrazila nejbližší hlídka MP Zlín. Tato ovšem nebyla nikterak překvapená, neboť v podnapilém a spícím muži rozpoznala známého, 49letého asociála z Březnice. Strážníci jej opětovně poučili o možných negativních následcích jeho noclehu. Tento se poté vydal do místa svého trvalého bydliště.

Strážníci resuscitovali seniora
17. srpna, krátce po druhé hodině ranní přijalo SOC MP Zlín oznámení, že se na ulici Gahurova nachází nějaký ležící muž. Na místo vyslaná hlídka zjistila, že oznam se zakládá na pravdě a neznámý muž leží obličejem směrem k zemi, má nehmatný puls a nedýchá. Proto okamžitě zahájila neodkladnou resuscitaci, ve které pokračovala až do příjezdu přivolané ZZS ZK. Záchranáři poté v resuscitaci pokračovali a nakonec se podařilo 72letého muže ze Zlína oživit. Poté byl převezen k dalšímu ošetření do KBN Zlín.

Zdroj: TZ Městská policie Zlín

Lakina
(Lada Váňová)
středa 17. 8. 2011 08:00
Váňová, Lada. 2011. Nezvaný návštěvník skončil na útulku. Vychytané.cz. [Online] 17. 8. 2011. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4805. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Nezvany-navstevnik-skoncil-na-utulku
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.071s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.139.105.162
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:40