Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Jsem DJ!

Přinášíme Vám menší rozhovor s Tizym, jež je zlínský klubový DJ už nějaký ten pátek :)
Přidat na Facebook
1. Co to pro tebe znamená, když řekneš "Jsem DJ!"?

- Že mě všechny holky chtějí, sem nejlepší, kluci by mě nejraděj ukamenovali... Jo to mělo být vážně? Takže určitě splnění životního snu a léta tvrdé práce a dřiny mezi občas nevděčným okolím. Jinak je to docela hezký být DJ :)

2. Co si myslíš o tom, že někteří lidé říkají, že DJ hraje jen z vynilů, a kdo ne, není DJ?

- řekl bych, že jde o neznalost lidí, kteří tyto reakce produkují. V dnešní době existuje díky moderní technice více cest a nosičů, na kterých jde zahrát stejně jako z gramofonů. Dle mého názoru je však daleko důležitější, jak DJ dokáže vykouzlit skvělou atmosféru a udržet v ní publikum po celý večer. Tedy nezáleží ani tak na tom z čeho se hraje, ale jak se hraje.

3. Děláš vlastní muziku? Vadilo by ti, kdybys někde našel na netu mp3 se svojí muzikou volně ke stažení bez tvého dovolení?

- Mám za sebou par vlastních singlů, nicméně se věnuji spíše remixovaní, kde sem sklidil již několik úspěchů. Své výtvory pouštím do světa volně po internetu, tudíž nemám problém s legalitou stahování. Pokud by se však jednalo o komerční díla, situace by se změnila a ja bych s nelegálním šířením nesouhlasil :)

4. Připravuješ si svůj set dopředu? Jak? Jenom si napíšeš tracky, nebo rovnou předmícháš?

- Nikdy si svůj set dopředu nepřipravuju v žádném směru. Jediné co je plánované je hudební styl, ve kterém se budu po dobu setu držet. Většinou se pohybuju na dvou polích a to buď trancovém nebo hardstylovém. Myslím si, že správný DJ dokáže vycítit z lidí a atmosféry, jakou písní navázat, tak aby se lidem líbila a ještě více zvýšila jejich euforii. Pokud toto DJ nedokáže, asi tam nemá co dělat. Pochopitelně mluvím o party DJs. Klasický diskotékový DJ má úlohu těžší, protože musí střídat žánry, tak aby se po celý večer zavděčil skoro všem. Co se týká předmýchávání, používám jen pár samplů pro dokreslení přechodů nebo no-beatových míst.

5. Jak se vůbec připravuješ na party? Nebo to necháváš, jak to přijde? Co nervozita?

Hehe no to se nepřipravuji skoro vůbec, mám téměř vžycky zpoždění. Nervozita bývala ze začátku a to sem za tím gramcem stál rudý jako rajče, ale to je naštěstí již dávno pryč :) Vetšinou nechávám vše vyplynout ze situace. Jo občas se předem zamyslím, co bych si tak mohl obléct :)

6. Jak reaguješ, když ti začnou skákat desky?

- Se mi ještě nestalo :) mě většinou skáčou a ujíždí ruce :) Ale pravděpodobně bych to nějak uhrál "do outu" :)

7. Co ti dokáže na akci zvednout náladu a co totálně zkazit?

- Jako zvedák poslouží hezké holky (pochopitelně nálady že:) a lidi, co dokážou ocenit techniku setu a hudbu, která je dostává. Naopak jako frigidní postavy pak poslouží prudiči, alkoholici a lidé co do všeho kecaj a nic o tom neví. Občas mě vytočí i nějaký kolega DJ nebo organizátor eventu :)

8. Z čeho hraješ a který hudební nosič je tvůj nejoblíbenější?

- Momentálně z Final Scratch 2.0 což je spojení gramců s time vinylem a notebookem a mýma mp3. Úžasná věc :) Jinak miluju desky :) Mají hezkou barvu a pěkně se lesknou...

9. Jak často, pokud vůbec, trénuješ? Nejoblíbenější interpret?

- lol no tak tady to dře. Hold není čas ale minimálně 3x týdne po večerech hodinový setík, jinak to nelze. Nejvíc času taký zabírá poslech tracků :) DJ přeci nějak nemůže mixovat, co vůbec nezná. Ale dá se i tak :) Ineterpretů je hodně ale pro mě srdcovkou jsou Filterheadz.

10. Nějaké plány do budoucna?

- Hrát a bavit lidi co nejlíp a nejdýl to pujde :)

Více informací o DJ Tizy naleznete na webové adrese www.dj-tizy.ic.cz, kde je ke stažení také spousta setů a pár remixů.

Jako bonus přikládáme nějake jůtůbky :)

Danzel - Pump It Up (DJ Tizy Rmx)
http://www.youtube.com/watch?v=e3E02m2R4T4

La Canzone Dell´Estate (DJ Tizy ReLocated Rmx)
http://www.youtube.com/watch?v=5e2EJDN852s
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
pátek 1. 6. 2007 08:00
Prachař, Štěpán. 2007. Jsem DJ!. Vychytané.cz. [Online] 1. 6. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=477. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Jsem-DJ!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.099s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 13.58.135.0
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:25