Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Komiksový svět.. Batman, Superman, Spiderman.. Sin City.. Stejná prodejná banda! ;)

Komiksové (nebo komiXové? ;) ) postavy žily dlouhou dobu jenom na papíře, někteří je považovali nebo považují za pokleslou zábavu mládeže. Z jednoduchých a předvídatelných hrdinů se najednou staly dospělejší osobnosti s temnější stránkou. Takové menší shrnutí těch, kteří z nich válčí (válčili) v našich kinech.
Přidat na Facebook
Nejdřív se nám asi vybaví Superman, chlapec z planety Krypton, který se po neblahých událostech ocitne na planetě Zemi. V dospělosti zachraňuje lidstvo skoro každou minutu. Narvaný v modro-červeném oblečku s pláštěnkou, se vznáší v oblacích jako strážný anděl. Roku 1978 se Christopher Reeve v této roli docela proslavil, bohužel měl smůlu když spadl z koně a skončil nepohyblivý. Novodobá verze filmu stála 260 miliónu dolarů, divácký ohlas je mnohostranný.

Batman má několik dílů, bůh ví proč se k němu filmaři neustále rádi vracejí a do hlavní role i vedlejších obsazují různé herce. Několik roků byl první natočený Batman nejdražším snímek v Americe, teď už to pravda není. Batman a Robin jsou zase považováni v některých chvílích za hrozný kýč. Na rok 2008 se chystá nový přírůstek do netopýří rodiny.

Catwoman, nejdříve známá díky Michelle Pfeiffer ze snímku Batman se vrací. V roce 2004 ji znovu chtěli oživit pomoci uhrančivé Halle Berry a zlobivé Sharon Stone. Film se stal propadákem a Halle si z toho ale hlavu moc nedělala, dokonce přijala pozvání na udílení cen Zlatých malin a vyzvedla si ji v kategorii nejhorší herečka v hlavní roli.

Nesmíme opomenout film Blade s Wesleyem Snipesem. V devadesátém osmém nás v kinech přivítal napůl člověk, napůl upír, který bojuje za lidskou rasu se samurajským mečíkem a stříbrnými náboji. Postupem času nás jaksi omrzel.

X-Men přinesli něco nového. Talentovaní mutanti pod vedením profesora Xaviera bojují proti zlému Magnetovi, jemuž propůjčil tvář Gandalf Ian McKellen. I když jsou příběhy situovány do nedaleké budoucnosti, těžko se zbavíte pocitu, že se autoři komiksu i filmaři vyjadřují především k dnešnímu stavu společnosti. Pro příznivce mám dobrou zprávičku, trojkou to vše neskončilo. Další snímek se má zaměřit na Wolverina (Hugh Jackman se nám hodně líbil).

John Constantine, vymítač démonů který se neobejde bez cigarety. Prý je proti originálnímu hrdinovy z časopisu Keanu Reeves docela lidumil. Sice ždibek cynik a velkej kámoš se Satanem s rakovinou plic. Znáte to, asi málo četl nálepky na krabičkách: Ministerstvo zdravotnictví varuje!

A nakonec má být přece to nejlepší. Sin City – město hříchu natočené Robertem Rodriguezem a Quentinem Tarantinem podle grafického románu Franka Millera. Klaďasové to nemají vůbec lehké, buď honí žlutého pošuka, kluka co si pochutnává na prostitutkách anebo bojují proti skupince ženských. Holt život je těžkej, ale snímek působí velice dobrým dojmem. Ve dvojce (film bez pokračování je vzácnost) by se měla předvést své vnady Angelina Jolie, pokud se teda v klidu domluví na podmínkách podepsání smlouvy, bulvár zase všechno hrozitánsky rozmazává.

Spider Man - trojka úspěšně klepe na dveře. Nejzajímavější cena, kterou tento snímek vlastní je za nejlepší filmový polibek. Chudák Tobey se málem udusil, byl totiž vzhůru nohama a ještě mu teklo do nosu. Jinak nám byl kluk prohánějící se po střechách New Yorku sympatický, sice ze začátku vypadal trochu nemotorně, ale po kousnutí exotickým pavoukem natřel všem zrak.

Jmenovat bych mohla do nekonečna (Hulk, Daredevil, Fantastická čtyřka, Kat…) Komiks je prostě studna plná námětů, která zkrátka jen tak nevyschne. Tak zase hurá příště do kina :)
joslin
(Petra Hrabalová)
pátek 23. 2. 2007 08:00
Hrabalová, Petra. 2007. Komiksový svět.. Batman, Superman, Spiderman.. Sin City.. Stejná prodejná banda! ;). Vychytané.cz. [Online] 23. 2. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=474. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Komiksovy-svet..-Batman,-Superman,-Spiderman..-Sin-City..-Stejna-prodejna-banda!-;)
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.173s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.92.29
Serverový čas: sobota 27. července 2024 12:22