Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Benefce bez bariér

Poslední červnovou neděli, 26.6.2011, se budou u slavičínské Sokolovny bořit bariéry mezi zdravými a handicapovanými jedinci.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Benefice bez barier
neděle 26. června 2011 14:00
(konec +- neděle 26. června 2011 14:00)
Sokolovna
Slavičín (CZ)
Na 3. ročníku dobročinné akce Benefice bez bariér, jejíž výtěžek pomůže sdružením handicapovaných jedinců, si můžete zahrát volejbal pro nevidomé, vyzkoušet psaní na Pichtově stroji či zdolávat překážky na invalidním vozíčku!

Poslední červnovou neděli, 26.6.2011, se budou u slavičínské Sokolovny bořit bariéry mezi zdravými a handicapovanými jedinci. Občanské sdružení UnArt Slavičín ve spolupráci s občanským sdružením ŽIVOT TROCHU JINAK pořádá již třetí ročník Benefice bez bariér. Smyslem této akce je jednak začlenit handicapované jedince do společnosti, ale také poukázat na každodenní strasti, kterým musí tito lidé čelit. Výtěžek bude věnován jak sdružením Přátelé z lásky Slavičín a Háčko Brumov, tak občanskému sdružení ŽIVOT TROCHU JINAK, které se spolupodílí na organizaci této akce.

Benefice bez bariér bude sestavena ze dvou částí:

Odpolední program:
Započne úderem 14. hodiny a nabídne pestrý program plný zábavy a dobrodružství pro malé i velké. Ti mohou absolvovat procházku napříč historií a navštívit tak nejrůznější epochy od pravěku až do blízké budoucnosti, kde budou plnit originální dobové úkoly, za jejichž splnění je čeká sladká odměna. Zájemci si však mohou zahrát také volejbal pro nevidomé (Kombibal), zajezdit si na koních nebo zhlédnout vystoupení sdružení Přátelé z lásky a Háčko Brumov. Dále mohou návštěvníci načerpat nové informace v průběhu netradiční prezentace, kterou připravují členové ŽIVOT TROCHU JINAK, zazpívat si při vystoupení hudebníka Romana Herinka a mnohé další.
Vstupné na odpolední program je dobrovolné.

Večerní program:
Odstartuje v 18:30 hodin a potěší všechny příznivce kvalitní muziky. Vystoupí zde totiž smíšený pěvecký sbor Cantare a HRADIŠŤAN s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou.

Pěvecký sbor Cantare důvěrně znají nejen lidé ze Slavičínska, ale i z širokého okolí. Již přes deset let sbor pod vedením paní Frajtové vystupuje na nejrůznějších akcích, kde prezentuje svůj repertoár písní od gotiky a renesance přes americké spirituály, africké písně až po hudbu současnosti a jazz. Jaké skladby si pro Vás Cantare připraví tentokrát, bude překvapení, proto neváhejte a přijďte se na originální vystoupení tohoto populárního sboru podívat také Vy!

Po dlouhých osmi letech do Slavičína opět zavítá HRADIŠŤAN (www.hradistan.cz)! HRADIŠŤAN s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou je ojedinělým hudebním tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, který v počátcích vycházel zejména z folklóru. Přijďte si tedy s Jurou Pavlicou zazpívat hity jako Modlitba za vodu či Kamínek na dlani! Nejen, že si dopřejete příjemně strávený nedělní večer, ale svou účastí na této akci zároveň pomůžete dobré věci!

Odpoledním i večerním programem provází moderátor České televize a ČRo, Jakub Železný.

Vstupenky na večerní program lze zakoupit v Infocentru Slavičín, v kanceláři O.s. UnArt Slavičín (VTÚVM - „Výzkumák“ - dveře č. 120) nebo také přímo na akci (pokud nebudou vyprodány). Více informací na www.unart.cz

Benefice bez bariér 2011 by nemohla vzniknout bez podpory sponzorů a donorů. Velký dík patří hlavnímu sponzorovi akce www.outdoor-a-sport.cz a dalším partnerům a sponzorům akce, mezi něž patří město Slavičín, Kreativka, s.r.o, Leja salon, Plzeňský prazdroj, Kofola, Rudolf Jelínek, pan Karel Tomaník, Nightmare.cz a TVD Slavičín. Za pomoc a podporu děkujeme Gymnáziu Jana Pivečky Slavičín, Mateřskému centru, Městské knihovně ve Slavičíně, Nadaci Jana Pivečky Slavičín a Stáji Lipina.

V neposlední řadě patří poděkování také mediálním partnerům akce. Jmenovitě jde o servery vychytane.cz, coolture.cz, Valašské internetové noviny, Naše Valašsko, Zlínský deník, Televizi Slepičín, Rádio Rock Max a MěstoZlin.com.

Přijďte se pobavit mezi nás a zbořme společně bariéry mezi handicapovanými a zdravými jedinci. Stačí opravdu málo, o čemž se nejlépe sami přesvědčíte už za pár dnů!
Jouseph
(Josef Kaňa)
pátek 24. 6. 2011 08:00
Kaňa, Josef . 2011. Benefce bez bariér. Vychytané.cz. [Online] 24. 6. 2011. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4709. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Benefce-bez-barier
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.102s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.142.197.198
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 23:40