Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Prestižní závod v elitním obsazení - Volf, Kraus, Mrůzek, Koukal

a řada dalších známých sportovních hvězd
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Adrenalin Cup
sobota 25. června 2011 09:00
(konec +- sobota 25. června 2011 21:00)
Ostravice
Ostravice (CZ)
I letos se zdá, ţe jubilejní patnáctý ročník SMS.cz Adrenalin Cup, extrémní závod čtyřčlenných štafet, přivítá 25. června 2011 v Beskydech rekordní počet závodníků. Do závodu v Ostravici, do jehoţ startu zbývají poslední tři dny, se zatím zaregistrovalo téměř pět desítek týmů. Pořadatelé dělají všechno proto, aby zkompletovali přibliţně dalších deset zatím neúplných čtveřic.
V závodu, který svou obtíţností nemá v zemi konkurenci a který letos startuje i jako MČR v extrémních sportech, budou závodit nejen amatérští sportovci, ale i řada profesionálů.
Uţ počtvrté se na Adrenalin Cupu objeví běţec na lyţích a úspěšný český reprezentant Dušan Koţíšek. „Dvakrát jsem vyzkoušel běh, jednou kolo. Běh byl asi příjemnější, proto jsem se pro něj rozhodl i letos. Ale asi nikdy nezapomenu na hodně nepříjemný sjezd z Lysé hory,“ vzpomíná na loňský ročník Koţíšek, který ale v Beskydech nebude jediným „vládcem bílé stopy“. Ve štafetě, která začíná 16 kilometrovým během do vrchu, se k němu přidají i další běţci na lyţích Martin Koukal a Aleš Razým. „Mezi námi to nejspíš bude takový interní boj,“ usmívá se Koţíšek. „Já tam ale nejedu vyhrát, chci se prostě zúčastnit závodu, který má perfektní atmosféru,“ dodal.

Lysá hora a proměnlivé počasí kolem ní uţ několikrát za sebou překazili závod padáčkářům, na které v případě příznivého větru čeká pět a půl kilometru dlouhý let a přistání zpět na fotbalovém hřišti v Ostravici, kde uţ na předávku budou čekat bikeři. Asi nejostřílenější profesionál v celém startovním poli padáčkářů je Tomáš Ledník, špičkový český paraglidista a basejumper.
Nejobávanější částí štafetového závodu je třetí úsek, kdy závodníci na horských kolech musejí ujet nepříjemné téměř 35 kilometrové kolečko, absolvovat prudké stoupání na Lysou horu a pak ostrým sjezdem dopravit štafetu zpátky do Ostravice pod přehradu Šance. Velkou neznámou bude MTB etapa pro skokana na lyţích Romana Koudelku. Na svou disciplínu se ale těší třeba Tereza Huříková nebo trojice špičkových českých bikerů – Milan Spěšný, Jan Škarnitzl a Marek Rauchfus, který si do závodu v Ostravici veze zkušenosti z rakouského Dolomitenmanna.
„Na Adrenalin Cup jedu poprvé, těším se, protoţe extrémní štafety mě baví. Navíc poznám lidi i z jiných sportů. Trať a terén prý bývá náročný. Nechci nic podcenit a na závod se připravuji. Velkou motivací je pro mě tým,“ prozrazuje Rauchfus.

Do Ostravice se těší i Jan Škarnitzl: „Spojení čtyř uţ samo o sobě atraktivních disciplín v jeden celek dělá z Adrenalin Cupu zcela výjimečný závod, který se nevzdává. Já jsem moc rád, ţe se ho letos můţu zúčastnit. Určitě se tam sejde velmi silná konkurence, ale i přesto bude mým cílem vyhrát svůj úsek v nejlepším moţném čase a být tak platným členem týmu.“ Na biku se poprvé představí třeba i Maďar Péter Szalay, účastník závodu Nissan Titan Desert, nebo snowboardkrosař Michal Novotný.

Po bikerech můţou vývoj celého štafetového závodu zvrátit ještě kajakáři. Na ně čeká 5 kilometrů řeky Ostravice vypuštěné z přehrady Šance. Do kajaku se odváţí i skikrosař Tomáš Kraus, který bude mít na trati s 15 brankami silné konkurenty – slalomáře Jaroslava Volfa nebo kajakáře Kamila Mrůzka. Po odjetí posledního závodníka si nástrahy divoké vody můţe v raftu pod vedením olympijského vítěze z Barcelony 1992 Lukáše Pollerta vyzkoušet také veřejnost.
Kaţdoročně přibývá i ţen, které se nebojí podstoupit drsný boj, jakým je Adrenalin Cup. V Ostravici letos odstartují dokonce čtyři ţenské týmy - z profesionálek třeba běţkyně na lyţích Eva Skalníková a její polská kolegyně Paulina Maciuszeková, spolu s nimi si odbudou svou premiéru v závodu i kajakářka Kateřina Vacíková, vicemistryně světa a vítězka Světového poháru, či bikerka Denisa Stodůlková. V Ostravici se podruhé za sebou představí i další bikerka Tereza Huříková.

V Beskydech nebudou chybět ani děti z dětských domovů v Ţatci, Hamru na Jezeře a sluchově postiţení z Valašského Meziřící, které se díky spolupráci s Nadací Táta a máma Adrenalin Cupu účastní pravidelně.

Pořadatelé přichystali i bohatý doprovodný program, který začíná uţ v pátek 24. 6. Warm Up Party, OCG Gril Party a Open Air koncertem, kde zahrají kapelky Airfare, The Cornflakes a DJ Friky. V sobotu se po slavnostním zakončení diváci můţou těšit na SKY exhibici akrobata Tomáše Ledníka, vzdušnou tandemovou exhibici Tomáše Krause, Parkour, freerunning show, Skimboarding, lanové aktivity s novinkou Powerfan a spoustu další zábavy v Radegast městečku. Program zakončí Open Air koncert After Party – CHARLIE STRAIGHT, kapely Vladimír Cirkus a Sto zvířat a na závěr znovu DJ Friky. V Ostravici bude připraveno tzv. Oranţové kolo, projekt skupiny ČEZ, jehoţ prostřednictvím se známí sportovci pokusí „vyšlapat“ co nejvyšší moţnou částku, která pak poputuje na pomoc opuštěným dětem.

V rámci doprovodného programu by měl přímo do centra dění přistát, se svým motorovým paraglidem Miroslav Oros. Borec, který se v rámci projektu XCzech pokouší na cestě, která křiţuje 50 dětských domovů, pokouší za 90 dní překonat rekordních 9000 kilometrů.
winslayer
(Lukáš Plaček)
čtvrtek 23. 6. 2011 08:00
Plaček, Lukáš. 2011. Prestižní závod v elitním obsazení - Volf, Kraus, Mrůzek, Koukal. Vychytané.cz. [Online] 23. 6. 2011. [Citace: 24. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4706. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Prestizni-zavod-v-elitnim-obsazeni---Volf,-Kraus,-Mruzek,-Koukal
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.059s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.89.187
Serverový čas: čtvrtek 24. října 2024 11:50