Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Rock for People posiluje ve všech žánrech

přijedou Kate Nash, Asian Dub Foundation i Anberlin
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Rock for People
sobota 2. července 2011 18:00
(konec +- neděle 3. července 2011 01:00)
Festival Park / Letiště
Hradec Králové (CZ)
Významné posily na všech žánrových frontách ohlašuje festival Rock for People. Do už tak dost kypícího programu přibyla v posledních dnech další zvučná jména napříč hudebními styly. Linii výrazných žen v současné hudbě rozšiřuje úspěšná a ceněná britská rocková (či jak sama říká „neo-soulová“) písničkářka KATE NASH, autorka hitů jako Foundations nebo Mouthwash. Souputnice Lily Allen či Amy Winehouse přijede do Hradce Králové s loňským a značně chváleným albem My Best Friend Is You. Pro Kate Nash to bude první vystoupení v České republice, stejně jako v případě americké poprockové formace ANBERLIN. Ta v line-upu doplní melodické rockery My Chemical Romance nebo emo průkopníky Jimmy Eat World. „Pro Rock for People je velkou poctou, že Anberlin zahajují – podobně jako Paramore – své evropské turné právě na našem festivalu. I díky tomu se Rock for People dostal do řady zahraničních médií a registrujeme velký zájem o vstupenky z Velké Británie nebo Německa,“ říká dramaturg festivalu Petr Fořt.

Jestliže si Kate Nash i Anberlin, podobně jako John Butler Trio, Bullet For My Valentine nebo Bright Eyes, na Rock for People odbudou českou premiéru, u další potvrzené kapely - ASIAN DUB FOUNDATION – jde o návrat ke kořenům. Právě na Rock for People tito roztančení kočovníci před deseti lety ještě v Českém Brodě absolvovali první koncert před tuzemskými fanoušky. Co lze čekat? Opět výbušnou a nekorektními texty opepřenou směsici reggae, jungle, drum'n'bass, dancehallu, ale i punku. Hojnými koncerty v domácích klubech proslula i nabroušená KYLESA – uctívaná modla příznivců atmosférických metalových ploch rámovaných skupinami jako Isis nebo Neurosis. Tento band se dvěma bubeníky a ztepilou kytaristkou v sestavě přijede představit novou a pro mnohé fanoušky přelomovou desku Spiral Shadow. Kylesa posílí na Rock for People hard & heavy linii raženou již Parkway Drive, Cancer Bats nebo Protest the Hero.

Letošní Rock for People, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých“ projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Kryštof (s derniérou aktuálního Kinoturné), Tři sestry, Vypsaná fiXa, Nightwork, Buty nebo Chinaski.

Z květnové edice zbývají na www.ticketsforpeople.cz poslední desítky lístků v ceně 1 520 Kč. Od 1. června až do 1. července bude cena 1 590 Kč. V prodeji jsou již i jednodenní lístky. Vstupenky jsou k dostání i v dalších předprodejních sítích.
winslayer
(Lukáš Plaček)
středa 1. 6. 2011 08:00
Plaček, Lukáš. 2011. Rock for People posiluje ve všech žánrech . Vychytané.cz. [Online] 1. 6. 2011. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4628. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Rock-for-People-posiluje-ve-vsech-zanrech-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.134s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.44.21
Serverový čas: sobota 27. července 2024 13:09