Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

„Headlinery“ divadelní scény na Colours Sklepáci s Mlýny

Jaroslav Dušek, a dále také SKUTR, VOSTO5 a nový cirkus
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Colours of Ostrava
čtvrtek 14. července 2011 18:00
(konec +- pondělí 18. července 2011 18:00)
Slezskoostravský hrad
Ostrava (CZ)
Nejen hudbou je živ návštěvník na festivalu Colours of Ostrava – pevnou součástí programu se za 10 let stala také špičková domácí divadla mnoha různých žánrů. Letos se v roli pomyslného „headlinera“ představí divadlo Sklep s legendární inscenací Mlýny, ve které hrají například Tomáš Hanák, David Vávra, Ondřej Trojan a další. „Sklepáci na Colours oslaví 40 let existence souboru a 20 let tohoto úspěšného představení,“ podotýká Jiří Moravčík, dramaturg divadelní scény. Na letošní festival se také vrátí herec a moderátor Jaroslav Dušek s improvizačním divadlem Vizita a také všemi oblíbený soubor divadla VOSTO5, tentokrát s Teatromatem, kde sami diváci rozhodují o osudu postav na jevišti. Úspěšná režijní dvojice SKUTR přiveze do šapitó na Colours představení Joke Killers – vražedně zábavnou mozaiku absurdních situací z mezilidských vztahů – na které opět spolupracovali s tanečnicí a performerkou Adélou Laštovkovou Svobodovou.

Z oblasti nového cirkusu uvidí návštěvníci Cirkus Mlejn s představením Postav na čaj, které zavede diváka do světa fantazie, akrobatického umění a klaunské hravosti. Naopak na vlny v éteru přenese posluchače na Colours Radio Ivo (Johana Švarcová, Petr Marek, Marian Moštík) a jejich inscenace Život nedoceníš - rozhlasová hra na divadelních prknech. Orgie improvizace na divácká témata nabídne zápas dvou ostravských týmů, které se v této disciplíně utkají. Divadlo DNO přiveze na Colours kabaret plný divokých písní, humoru a zběsilosti v srdci, který vznikl podle komiksové postavy Fagi. Nebude chybět ani představení pro nejmenší – Hrubínovy pohádky Divadla Sluníčko. Divadelní scéna se stejně jako loni usídlí ve velkém šapitó s kapacitou cca 1.200 lidí.

K potvrzeným zahraničním kapelám Colours of Ostrava patří:
Grinderman (UK), Youssou N´Dour (Senegal), Public Image Ltd. (UK), Yann Tiersen (FR), The Horrors (UK), Clannad (IRL), Apollo 440 (UK), Swans (US), Semi Precious Weapons (US), The Herbaliser (UK), Blackfield (UK / ISR), Balkan Brass Battle s Fanfare Ciocarlia (Rumunsko) a Boban i Marko Marković Orkestar (Srbsko), Mono (Japonsko) Lisa Hannigan (IRL), Andreya Triana (UK), Choc Quib Town (Kolumbie), Joan As Police Woman (US), N.O.H.A. (ES, D, USA, CZ), Dubioza Kolektiv (Bosna a Hercegovina), Bomba Estéreo (Kolumbie), Sam Karpienia (Francie), La Shica (Španělsko), SMOD (Mali), Luísa Maita (Brazílie), Stephan Micus (Německo), David Hykes (US), Desert Slide (Indie), L'Orchestre International du Vetex (Belgie), Moana and the Tribe (Nový Zéland), Aranis (Belgie), Frank Yamma (AUS) a celá newyorská scéna.
Z domácích kapel jsou na letošních Colours zatím potvrzeni: 5P Luboše Pospíšila, Café Industrial, CCTV Allstars, Čankišou, Divokej Bill, Dva, Fiha, Garage & Tony Ducháček, Houpací koně, Jiří Schmitzer, Jananas, Kacu!, Květy, Le Pneumatiq, Luno, Madebythefire, Marsyas, Marta Töpferová, Monkey Business, Navigators, Nightwork, Oldřich Janota, Prago Union, Priessnitz, První hoře, Republic of Two, Sato-san To, Stanley`s Dixie Street Band, Sto zvířat, Tata Bojs, Taliesyn, Tatroska, The Plastic People of the Universe, The Pooh, Tleskač, Traband, Unifiction, Už jsme doma, Vladimír Mišík & ETC..., Vladivojna La Chia a Vltava.

Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna, festival dále probíhá pod záštitou primátora statutárního města Ostrava Petra Kajnara, za významné podpory statutárního města Ostrava a hlavních partnerů festivalu, společností ArcelorMittal Ostrava, OKD a Skupina ČEZ. Generální mediální partneři: Hitrádio Orion, Deník a Prima COOL.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V předprodeji je nyní omezené množství 8.000 ks čtyřdenních vstupenek za 1.590 Kč, po jejich doprodání bude do 13. července cena 1.890 Kč. Prodej na místě proběhne za cenu 1.990 Kč, pokud nebude vyprodáno před zahájením festivalu.
winslayer
(Lukáš Plaček)
čtvrtek 19. 5. 2011 08:00
Plaček, Lukáš. 2011. „Headlinery“ divadelní scény na Colours Sklepáci s Mlýny. Vychytané.cz. [Online] 19. 5. 2011. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4599. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/„Headlinery“-divadelni-sceny-na-Colours-Sklepaci-s-Mlyny
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.095s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.128.197.193
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:18