Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Festival Votvírák láká na Chinaski, Arakain a Rytmuse

Největší český multižánrový hudební Festival Votvírák se uskuteční v termínu 17. - 19. června 2011 ve středočeských Milovicích na letišti Boží Dar již popáté !
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Votvírák
pátek 17. června 2011 09:00
(konec +- pondělí 20. června 2011 09:00)
Milovice
Milovice (CZ)
K těmto kulatinám přijde popřát a tradičně skvělému publiku se představí celá plejáda českých a slovenských kapel a interpretů, celkově se na třech festivalových pódiích vystřídá na 400 vystupujících. Mezi hlavní lákadla budou rozhodně patřit vystoupení skupin Monkey Business, Chinaski, No Name, Desmod, Wohnout, Mig 21, UDG, ale také Janek Ledecký, Miro Šmajda nebo Xindl X. Na rockové stage budou tvrdit muziku například skupiny Arakain, Harlej, Citron, Škwor, Doga nebo Visací zámek a Debill Heads.
A na tradičně skvěle obsazené hip hopové stage budou své fanoušky dlouho do noci bavit třeba Rytmus, PSH, Prago Union, Pio squad, Moja Reč nebo DJ Wich.


Hudební program je na Festivalu Votvírák vždy pestrý, své oblíbené kapely si najde téměř každý hudební fanoušek. V pátek se otevřou brány Festivalu již ve 13 hodin, v sobotu dokonce ve 12,30 hod., program na podiích pojede vždy nejméně do jedné hodiny ranní. Na hlavní program navazuje v partystanu rádia Hey speciální festivalová rockotéka, kde bude zábava pokračovat až do ranního kuropění.

V letošním roce navázal Festival Votvírák spolupráci s nadací La Sophia, vedenou její zakladatelkou paní Yvettou Blanarovičovou, věnující se na různých úrovních charitativním aktivitám zaměřeným na pomoc dětem, které neměli v životě tolik štěstí, a jejichž výchozí pozice je ztížena. Jde o podporu a rozvoj hudebního nadání a vzdělání dětí sociálně vyloučených v České a Slovenské republice. Na podiích Festivalu se proto setkáte také s dětmi - vítězi soutěže Talent La Sophia.
Kromě bohatého hudebního programu přispěje ke spokojenosti návštěvníků Festivalu i různorodý doprovodný program. Lidé se budou moci pobavit např. v adrenalinovém campu nebo v herní zóně. Svou prezentaci spojenou s nabídkou další zábavy poskytují rovněž vybraní partneři Festivalu. Přímo u hlavního vstupu do areálu celé akce budou stejně jako v loňském roce nepřehlédnutelné pouťové atrakce.

Velkým lákadlem pro návštěvníky festivalu je každoročně možnost zakoupení vstupenek na další festivaly i jiné kulturní akce, a to s obrovskou slevou ve výši 80 %. Velké množství vstupenek bude připraveno také letos ve zvláštní prodejně v areálu Festivalu.
Hudební Festival Votvírák bude také letos soutěžit o titul Čistý festival, který v loňském roce již získal. Další informace o Festivalu budou uveřejňovány na www.votvirak.cz

Vstupenky na Festival Votvírák můžete koupit v předprodejní síti společností Ticketstream a Ticketpro.
Vstupenky na Festival Votvírák 2011 v síti Ticketstream zakoupíte i u cestovních kanceláří ČEDOK, FIRO-tour a v knihkupectví KANZELSBERGER. A stejně jako u společnosti Ticketpro také on line.

A jak se na Festival Votvírák připravují samotní účinkující ? Zeptali jsme se:

Igora Timka, zpěváka a leadera skupiny No Name, Matěje Homoly - zpěváka a leadera kapely Wohnout, Jirky Urbana – kytaristy skupiny Arakain a také Miro Šmajdy.


Co si představíte, když se řekne Votvírák 2011?

Igor : Otvorenie letnej festakovej sezony! Vela ludi, velke podiá.

Matěj : Jeden prima festival na velký otevřený ploše. Vzpomínky na předchozí
ročníky, tedy ty uchované. Přemnožená a vysoce aktivní dopravní police v blízkém okolí.

Jirka : Jako vinař si představuju spíš vývrtku, ale to by dostatečně nekorespondovalo se smyslem akce, která je jakýmsi otevíráním studánek festivalových letních akcí! Pod pojmem Votvírák vidím ambiciozní akci plnou poměrně věhlasných jmen různých žánrů. Patří mezi velké akce, které jsou pro kapely prestižní a mohou se ukázat před velkým a různorodým publikem a mohou tak rozšířit řady dalších fanoušků.

Miro : Predstavujeme si super zabavu, paprsky slnecnych lucov svietiace na kopec skvelych ludi, krasnych bab a lejuce sa litre piva !

Máte rádi letní hudební festivaly a jak se na letní hraní Vaše kapela
připravuje?


Igor : Náš bubeník Ivan to pre časom geniálne definoval: nič sa nechytá na fesťákové pivo a klobásu.

Matěj : Máme rádi festivaly a připravujeme se na ně poctivě od podzimu do jara.
Modlíme se například ke Svatýmu kelímku. Chodíme do bahenních lázní. A
každé liché pondělí sedíme hodinu cvičně na toi-toice.

Jirka : Festivaly máme rádi, vidíme se s kolegy z jiných kapel, se kterými se jinak nepotkáme a tak je vždycky o čem povídat a dát s nimi i nějakou skleničku! Letní festivaly nás většinou přistihnou rozehrané po vlastním jarním turné, takže kapela je uvolněná a může experimentovat s playlistem, aby její vystoupení bylo atraktivní pro široké spektrum diváků.

Miro : Letne festivaly mame velmi radi, a pripravujeme sa na nich pripravou noveho programu a pivom zapijame pilulky beta carotenu, aby nas nespalilo slniecko

Co budete na Votvíráku hrát? Máte nějaké speciální překvapení?

Igor : Na každů festivalovů sezónu sa pripravujeme zvlášť tak, aby sa náš program nejako odlišoval.....predpokladám, že tento rok znova prinesieme niečo, čo naše vystúpenie urobí jedinečným.

Matěj : Budeme hrát určitě Gramofon a Pedra, k nim dle uvážení přihodíme ještě
další antihity. Pozor - a taky nějaký novinky. Pokud nezůstane v zácpě u Milána, tak ještě z Itálie dorazí opálené tanečně-baletní duo Egon.

Jirka : Určitě představíme skladby z naší nové desky Homo Sapiens..?, která po pár týdnech prodeje zaznamenala velký a hlavně kladný ohlas!

Miro : Na Votviraku tento rok predstavime věci z novopripravovaneho albumu, ktory bude omnoho tvrdsi a charakterovo uplne iny jako bol debutovy (kusok kompromisny) album.

Jaké novinky chystá Vaše kapela na novou letní festivalovou sezónu?

Igor : Tesne po lete nám vychádza ďalší autorský počin, teda nový album. Od toho posledného nám ubehly takmer tri roky, dá sa povedať , že si to momentálne v štúdiu veľmi užívame. Autorská odmlka, (ak opomeniem duet s Chinaksi Na, Na, Naá) prináša svoje ovocie.

Matěj : Před prázdninami nám vyjde nová deska. Dali jsme si na ní s klukama
hodně záležet a věnujeme jí celou tuhle festivalovou sezónu. Budeme z
ní hrát nový věci a zčerstva je testovat na lidech.

Jirka : Kromě nové desky nabídneme nedávno sestříhaný klip na pilotní skladbu Marat z alba Homo Sapiens..? včetně prodeje alba i dalších propagačních předmětů kapely, a protože se blíží naše třicáté výročí existence Arakainu, nebudou jistě v playlistu chybět hity s celé bohaté historie kapely.

Miro : Před letom chystame vypustit novy singel, jako predzvest albumu, novy videoklip, a hlavne vyrukujeme v uplne novej zostave kapely, a kompletne novou tvarou, ktora omnoho viac odrazi to, aki sme…

Co byste rádi vzkázali svým fanouškům, kteří za Vámi letos pojedou na Votvírák?

Igor : Dojdite určite, my dojdeme na 100 percent.

Matěj : Užijte si nás!

Jirka : Že se na ně těšíme, protože máme povedenou novou desku a kapela je ve výborné formě!

Miro : Moc sa na vsetkych tesime, na kopec piva, rockerov a krasnych ceskoslovenskych bab v plavkach, a hlavne na to, ze budeme znova sucastou otvorenia novej festivalovej sezony !

winslayer
(Lukáš Plaček)
středa 27. 4. 2011 08:00
Plaček, Lukáš. 2011. Festival Votvírák láká na Chinaski, Arakain a Rytmuse. Vychytané.cz. [Online] 27. 4. 2011. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4520. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Festival-Votvirak-laka-na-Chinaski,-Arakain-a-Rytmuse
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.132s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.73.125
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 22:57