Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Převozy do Protialkoholní záchytné stanice? Letos již 18x!

Již 18 převozů do PAZS Kroměříž uskutečnila v letošním roce Městská policie Zlín, z toho poslední dva během 6ti hodin. Jako první putoval do tohoto specializovaného zařízení 46letý muž ze Zlína.
Přidat na Facebook
Ten se v úterý odpoledne nacházel v podnapilém stavu, ležící na zastávce MHD U Zámku. Pro jeho silnou podnapilost ani nebylo možné provést orientační dechovou zkoušku. Vzhledem k tomu, že neskýtal záruky slušného chování, bylo rozhodnuto o jeho převozu do PAZS. O šest hodin později pak strážníci vyrazili směr Kroměříž opět. Tentokrát se stal zákazníkem tohoto VIP zařízení 26letý muž, taktéž ze Zlína. Tento se nacházel krátce před třetí hodinou ranní podnapilý na ulici Masarykova. Provedená dechová zkouška prokázala 2 promile alkoholu v organizmu a vzhledem k tomu, že taktéž neskýtal záruky slušného chování, byl převezen k vystřízlivění do PAZS Kroměříž. Oba tak kromě pokuty za buzení veřejného pohoršení budou muset uhradit i nocleh a převoz do tohoto zařízení.

Titul mistra oslavili výtržnictvím
Ve středu, krátce před půlnocí, přijala stálá služba Městské policie Zlín oznámení od pracovnice Velkého kina, že se u kina nachází skupina mladíků, kteří se snaží poškodit nápis na kině. Na místo byla ihned vyslána nejbližší hlídka MP Zlín. Této žena uvedla, že tři mladíci se snažili sundat část nápisu z programu kina a když byli upozorněni na nevhodné chování, z místa utekli, přičemž při tomto způsobili oznamovatelce škodu na osobním vozidle, když prokopli levé přední světlo a měli přes vozidlo přejít po kapotě. Kromě oznamovatelky toto jejich protiprávní jednání viděli i dva svědci. Jeden z nich, 26letý muž, byl fyzicky napaden a to úderem do obličeje jen proto, že mladíky taktéž upozorňoval na nevhodnost jejich jednání. Do pátrání po mladících se kromě všech hlídek MP Zlín zapojily i kamery MKDS. Dle udaného popisu se strážníkům podařilo část skupiny zadržet na ulici Kvítková, kde bylo zjištěno, že se jedná o členy hokejového týmu dorostenců a uvedeného protiprávního jednání se měli dopustit dva spoluhráči, kteří by se měli nacházet po různých zábavních podnicích. Proto hlídky pokračovaly dál v pátrání a byly úspěšné. Podařilo se jim zadržet 17letého mladíka z Uherského Brodu, který se ke svému jednání doznal. Vzhledem k podezření ke spáchání trestného činu byla celá věc předána kolegům z republikové policie.

Zlín hostil setkání kolegia ředitelů městských policií statutárních měst
Ve čtvrtek 7. a v pátek 8. dubna 2011 se ve Zlíně uskutečnilo setkání Kolegia ředitelů městských policií statutárních měst a hlavního města Prahy. Podobná akce se přitom ve Zlíně uskutečnila před dlouhými osmi lety.

Kromě ředitelů městských policií byli také přítomni zástupci základních složek Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje, policejního prezídia, ministerstva vnitra nebo poslanci parlamentu. Nelze také opomenout návštěvu prezidenta Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska, Ing. Jána Andrejka.

Samotné jednání zahájil primátor statutárního města Zlín Miroslav Adámek, po něm hosty přivítal náměstek pověřený řízením MP Zlín, pan Ondřej Běták. Úroveň spolupráce a vzájemné vztahy s MP Zlín pak za Policii ČR krátce zhodnotil krajský ředitel plk. Bedřich Koutný a vedoucí územního odboru plk. Václav Karkoška, za hasičský záchranný sbor Zlínského kraje jeho ředitelka plk. Jarmila Čičmancová a za Armádu ČR pak ředitel krajského vojenského velitelství plk. gšt. Radek Henner.

V průběhu pracovní části setkání se pak ředitelé městských policií věnovali praktickým problémům, se kterými se tato bezpečnostní složka denně setkává. S představiteli policejního prezidia tak řešili přístup strážníků do elektronických pátracích evidencí, se zástupci ministerstva dopravy pak zapojení obecních policií do jednotného systému dopravních informací. Vedoucí oddělení obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra České republiky, paní Mgr. Milena Bačkovská ředitele seznámila se souhrnnými výsledky činnosti obecních a městských policií v uplynulém období, jejich úloze a významu při zajištění vnitřní bezpečnosti ČR a také informovala o chystaných legislativních změnách. Za účasti poslankyně Parlamentu ČR, paní Ivany Řápkové pak byly diskutovány návrhy vedoucí k účinnému zajišťování bezpečnosti občanů, zvýšení právní jistoty a efektivnímu postihování drobné kriminality.

Zdroj: TZ Městská policie Zlín


Lakina
(Lada Váňová)
sobota 9. 4. 2011 08:00
Váňová, Lada. 2011. Převozy do Protialkoholní záchytné stanice? Letos již 18x!. Vychytané.cz. [Online] 9. 4. 2011. [Citace: 24. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4462. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Prevozy-do-Protialkoholni-zachytne-stanice?-Letos-jiz-18x!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.057s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.89.187
Serverový čas: čtvrtek 24. října 2024 11:49