Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Policie zatkla zlínského Davida Steela!

Známý zlínský hip-hoper David Steel je ve vazbě. V úterý nad ránem jej zatkli policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK).
Přidat na Facebook
Spolu s ním byli obviněni i další tři lidé, včetně bývalého zlínského policisty. Čtveřice mužů totiž měla ošidit stát nejméně o šestadvacet milionů korun.

Na případu s krycím názvem „TRADE“ pracovali policisté od října loňského roku. „Získali jsme informace z kriminálního prostředí, které směřovaly k organizované skupině, která se měla zabývat obchodem s hutním materiálem,“ sdělil mluvčí útvaru Roman Skřepek.

Stopy nakonec kriminalisty dovedly ke čtveřici mužů ze Zlínska, z nichž jeden pracoval v minulosti jako policista. Bylo zjištěno, že tito pachatelé v období nejméně od ledna 2010 do současnosti odebírali hutní materiál od českých dodavatelů v cenách bez DPH a to tím způsobem, že předstírali jeho dodání na území Slovenské republiky. Zde si za tímto účelem založili obchodní společnosti, přičemž k faktickému vývozu nedošlo a pachatelé posléze toto zboží prodali různým odběratelům na území České republiky. Finanční prostředky ve výši DPH, kterou by jinak museli státu odvést, si ponechávali pro osobní potřebu a tímto jednáním způsobili škodu nejméně 26 milionů korun.

„Předpoklad však je, že pachatelé způsobili škodu mnohonásobně vyšší,“ upozornil Skřepek.

K zásahu se policisté rozhodli poté, co shromáždili dostatečné množství důkazů. Součástí byly i domovní prohlídky, při nichž zabavili důkazní materiál, který svědčil o vině podezřelých.

„Dále jsme jako výnos z trestné činnosti zabavili dvě motorová vozidla Lamborghini a Porsche Cayenne v hodnotě nejméně 5 milionů korun. Vyšetřování pokračuje,“ dodal Skřepek.

Čtveřice mužů policie obvinili ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což jim hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest odnětí svobody. Na dva obviněné byl podán návrh na vzetí do vazby. Jednoho z hlavních podezřelých se nepodařilo zadržet a je předpoklad , že se před orgány činnými v trestním řízení skrývá a z tohoto důvodu bylo vyhlášeno celostátní pátrání.


Zdroj: denik.cz (Šárka Šarmanová)


Zpráva je převzata.
Zda je tato informace pravdivá se jistě časem dozvíme...
David Steel údajně zatím obviněn nebyl.
Mluvčí Roman Skřepek nám z důvodu vyšetřování odmítl sdělit jakékoliv další informace
Fred
(Fred Durst)
středa 6. 4. 2011 15:30
Durst, Fred. 2011. Policie zatkla zlínského Davida Steela!. Vychytané.cz. [Online] 6. 4. 2011. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4450. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Policie-zatkla-zlinskeho-Davida-Steela!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.149s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.1.196
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:24