Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Herci a přátelé divadla budou dražit pro dětský domov

Místem dobrých skutků se v pondělí 20. prosince stane jedna ze scén Městského divadla Zlín Divadélko v klubu.
Přidat na Facebook
Místem dobrých skutků se v pondělí 20. prosince stane jedna ze scén Městského divadla Zlín Divadélko v klubu. Od 18 hodin v něm bude probíhat každoroční předvánoční akce, která se těší velké oblibě – Vánoční bazar. Jeho výtěžek poputuje jako vždy do Dětského domova a ZŠ ve Vizovicích. Vánoční tržiště je otevřené pro veřejnost. Vzduch divadelního klubu bude prosycený vůní vánočního punče, rybí polévky a příjemné sváteční atmosféry. Vítáni jsou všichni, kdo se chtějí pozastavit, setkat se se svými oblíbenými herci, setkat se navzájem a pomoci dobré věci.

Licitátory letos budou dva detektivové z inscenace Splašené nůžky Zdeněk Julina a Pavel Vacek. Originální charitativní večer funguje na jednoduchém principu. Lidé přinesou jeden až dva předměty, o nichž si myslí, že by někomu mohly udělat radost. Tomuto dárku stanoví jeho majitelé cenu a dají jej do bazaru. Bazar vrcholí dražbou, ve které se platí hotově.
Loni se vydražilo téměř šedesát předmětů, mezi nimiž byly například obrazy, hrníčky, háčkované vánoční ozdoby, proutěný košík, kalendář, plyšový slon a medvěd, knihy, kávovar, CD, ale i okurky, nakládaná paprika, perníková chaloupka, tlačenka, vajíčka, koláče, ořechy loupané i neloupané či alkohol. K raritám patřil například autoportrét herce Zdeňka Juliny, údajně první a poslední.
V letošním ročníku si zájemci mohou vydražit mezi jinými věcmi i např. dva obrazy zlínských autorů, kteří měli v uplynulých měsících výstavu v divadelním foyer. Jedním z nich je Josef Ruszelák, druhou autorkou je Jarmila Lorencová.

Myšlenka uskutečnit toto malé dobročinné zastavení v předvánočním čase se zrodila z iniciativy bývalého uměleckého šéfa Doda Gombára. Smyslem Vánočního bazaru je společné setkání v atmosféře míru, pokoje a očekávání zázraků.

Dětský domov a ZŠ ve Vizovicích loni díky této dražbě získal více než 23 000 korun. I letos se děti z něj přijedou na aukci podívat a „svému“ divadlu poděkovat. V průběhu večera se návštěvníci mohou těšit i na hudební čísla v podání zlínských herců.

TZ Městské divadlo Zlín
Verushka
(Veronika Jarešová)
neděle 19. 12. 2010 08:00
Jarešová, Veronika. 2010. Herci a přátelé divadla budou dražit pro dětský domov. Vychytané.cz. [Online] 19. 12. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4088. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Herci-a-pratele-divadla-budou-drazit-pro-detsky-domov
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.074s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.112.154
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:47