Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Projekt 100 je za dveřmi

Už příští měsíc odstartuje největší putovní filmová přehlídka v ČR – Projekt 100. 17. ročník této renomované značky „z dílny AČFK“ přinese filmové tituly, které kromě klasických děl (např. Erotikon Gustava Machatého, vůbec nejdůležitější český film němé éry) představí i výběr nejnovějších filmů uznávaných tvůrců (Puškvorec Andrzeje Wajdy) a rovněž čerstvá překvapení poslední doby (Druhá strana mince Boryse Lankosze).
Přidat na Facebook
Již tradičně se k Projektu 100 připravují samostatné webové stránky věnované jen a pouze této filmové akci. Spuštěny budou během příštích týdnů a o jejich výtvarnou podobu, stejně jako o celý vizuál akce se i letos stará Bohdan Kofila Heblík.

Malé „preview“ o 37. LFŠ
Přípravy 37. ročníku Letní filmové školy v Uherském Hradišti jsou už v plném proudu. V roce 2011 se představí jednotlivé programové cykly v šesti sekcích – Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, Zvláštní uvedení a AČFK uvádí. Fokus se tentokrát zaměří na Rumunsko - zemi, jejíž kinematografie si už od dob tzv. rumunské nové vlny udržuje soustavnou kvalitu.

Retrospektivy významných, legendárních osobností budou představeny v sekcích Inventura a Visegrádský horizont. Z našich tvůrců se zaměří na kosmopolitní a inovativní tvorbu Gustava Machatého, od jehož narození uplyne už 110 let. Připomene se také výročí Krzysztofa Kieślowského, jehož filmy ovlivnily jak tvorbu „kina morálního neklidu“, tak i současnou evropskou kinematografii. Z věhlasných amerických tvůrců bude uvedena retrospektiva satirické a společensko-kritické legendy, Billyho Wildera.

XV. Seminář britského filmu začal
Ve dnech od 3. do 5. prosince 2010, probíhal v Uherském Hradišti již XV. Seminář britského filmu. Hlavním tématem byla retrospektiva filmů věnovaných osobnosti Johna Lennona.

„Vše pro dobro světa a Nošovic“ na severní Moravě
Dokumentární groteska „Vše pro dobro světa a Nošovic“ Víta Klusáka se po úspěšném uvedení na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě stěhuje na začátku prosince do kraje svého vzniku: na severní Moravu.

Termíny a místa projekcí:
• 6. 12., 17:00 a 20:00 - Frýdek-Místek: kino Vlast
• 7. a 8. 12., 20:00 - Frýdek-Místek: kino Vlast
• 8. 12., 20:00 - Karviná
• 8. 12., 19:30 - Minikinokavárna Ostrava
• 9. 12., 19:00 - Český Těšín
• 10. 12., 17:00 a 19:30 - Minikinokavárna Ostrava

Film uvede do kin AČFK, distribuční premiéra se uskuteční 17. 2. 2011.
Přesný program, teaser filmu a další informace najdou zájemci na webu www.vseprodobrosvetaanosovic.cz

V kinech běží
Kvílení oscarových režisérů Roba Epsteina a Jeffreyho Friedmana si vysloužilo nominace na Velkou cenu poroty na MFF Sundance a také na Zlatého medvěda MFF v Berlíně, stejně jako pochvalné recenze v americkém tisku. Hraný a částečně animovaný snímek o boji nejslavnějšího básníka generace beatniků Allena Ginsberga s pokryteckou morálkou i sebou samým vás zaujme už trailerem a čtyřmi krátkými ukázkami.

Zkušení dokumentaristé Pavel Klusák a Miroslav Janek (mj. Občan Havel) v hudebně-filmovém experimentu For Semafor mapují různé způsoby, jakými se evergreenů Suchého a Šlitra zhostili oblíbení umělci dneška – od Tata Bojs, Vypsané fixy, Ecstasy of St. Theresa či Mňágy a Žďorp až po Jana Buriana či Jaroslava Duška.

„Velké australské gangsterské drama“ Království zvěrstev režiséra Davida Michôda, které časopis Empire označil za „suverénně nejlepší australský film poslední doby“, je v kinech od konce října.

Zdroj: TZ Asociace českých filmových klubů
Lakina
(Lada Váňová)
pondělí 13. 12. 2010 08:00
Váňová, Lada. 2010. Projekt 100 je za dveřmi. Vychytané.cz. [Online] 13. 12. 2010. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=4052. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Projekt-100-je-za-dvermi
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.037s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.151.141
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 16:43