Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

WWW předskokany Public Enemy v neděli 31. října v SaSaZu

WWW patří ke kultovním formacím naší hudební scény, na počátku devadesátých let, kdy vznikli, se stali jednou z prvních rapových kapel v České republice.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Koncert Public Enemy
neděle 31. října 2010 20:00
(konec +- pondělí 1. listopadu 2010 03:00)
SaSaZu
Praha 6 (CZ)
Spoluvytvářeli též základy místního graffiti, breakdancové a turntablistické scény. V pozdějších letech WWW začali pracovat s živými nástroji, kapela působila jako posthiphopový big band.

Pozvolna se odklonili od klasické rapové produkce až po industriální mix beatů s experimentální malbou slov. W.W.W. se vrátili na scénu v roce 2006 s debutovým albem Neurobeat díky nově vzniklému nezávislému labelu BiggBoss. Hudba Ondřeje Anděry obsahuje útržky hiphopových postupů a z reality nasnímaných samplů, nervózních industriálních zvuků a znepokojivých elektronických struktur. Zvuky jsou většinou nasnímány z reality nebo digitálně vygenerovány do abstraktního tvaru. Tvorba WWW v sobě obsahuje prvky hiphopu, ale není na něj vázána, pouze využívá jeho živelnou a rytmickou energii. Vše je zmnoženo a dobroušeno kovovým hlasem zpěvačky Milesy. Koncertně WWW pracují ještě se scratchem a mixy DJ Brainy Thuga, často improvizují pomocí loopovacích zařízení a experimentují se synchronizací s lasery a videoprojekcemi. V roce 2009 vydali druhou desku s názvem Tanec sekyr. Na koncertu 31. října začnou hrát WWW ve 20 hodin, po nich přijdou na řadu Public Enemy. Vstupenky budou k dostání i na místě před koncertem.

Public Enemy, slavní rapoví bouřliváci a revolucionáři, vystoupí v pražském klubu SaSaZu v neděli 31. října. České publikum bude mít příležitost po několika letech vidět formaci, která se od svého založení v roce 1982 stala jednou z nejvlivnějších a nejkontroverznějších hip hopových kapel historie s miliony fanoušků po celém světě. Jejich nahrávky změnily a zrevolucionalizovaly rap, tři z nich dosáhly na multiplatinové prodeje, další tři na zlaté. Na 56 turné odehráli Public Enemy více než 1.300 koncertů v 45 zemích. Jejich producentský tým, The Bomb Squad, vytvořil novátorský zvuk složený z neidentifikovatelných samplů, chaotického hluku, ostrých, překvapivých střihů, pronikavých sirén, funkových melodií a neustávajících beatů. Vše zarámované charakteristickým hlasem rappera Chucka D a nezaměnitelnou vizáží jeho společníka Flavor Flava s komickými brýlemi a obrovskými hodinami na krku. Dle sdělení managementu zahrají Public Enemy v Praze především skladby ze slavné desky „Fear of a Black Planet“. Toto v pořadí třetí studiové album vyšlo právě před 20 lety, v roce 1990, a bylo označeno jako jedno z nejlepších a nejdůležitějších, nejen v žánru hip hopu. V prvním týdnu se ho tehdy prodalo přes milión kopií a nakonec dosáhlo na platinové ocenění.
Deska obsahuje slavné skladby jako „Power to the People“, „Brothers Gonna Work It Out“, „911 Is a Joke“ či „Welcome to the Terrordome“. Vedle komerčního úspěchu ji ocenili i kritici, například časopis Rolling Stone „Fear of a Black Planet“ zařadil na seznam 500 nejlepších alb všech dob, byla nominována na Grammy a například Kongresová knihovna ji dala na seznam nahrávek, které představují „národní bohatství“. Texty obsahují silnou kritiku sociálních problémů, které sužovaly afroamerickou komunitu, rasismu většinové společnosti, mocenských poměrů a politiky. Písně se staly pro mnoho lidí způsobem vyjádření sebevědomí Afroameričanů.
winslayer
(Lukáš Plaček)
sobota 30. 10. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. WWW předskokany Public Enemy v neděli 31. října v SaSaZu. Vychytané.cz. [Online] 30. 10. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3885. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/WWW-predskokany-Public-Enemy-v-nedeli-31.-rijna-v-SaSaZu
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.151s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.147.47.167
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:58