Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Gombárův Armagedon končí...

... očekává se Veselého Sekal
Přidat na Facebook
Nezkrášlená vesnická tragikomedie Rudolfa Slobody Armagedon na Grbu v režii Doda Gombára ve zlínském divadle končí. Čekají jej ještě tři reprízy: 30. října ve Zlíně, 20. listopadu v Praze v Divadle pod Palmovkou a 9. prosince derniéra na domovské scéně ve zlínském divadle. Inscenace měla ve Zlíně českou premiéru letos v dubnu. Za dosavadních 11 repríz má na svém kontě 3 300 diváků.

S Armagedonem na Grbu se do zlínského divadla na čas vrátil i jeho bývalý umělecký šéf Dodo Gombár. Podle něj byl tento titul pokračováním vesnické trilogie, která sestávala z dramatu Maryša v režii Martina Františáka a Roku na vsi v režii Jana Antonína Pitínského. „Armagedon by to měl završit. Tato hra je ale drsnější než ta mrštíkovská, je ze slovenské vesnice,“ vysvětluje režisér inscenace Dodo Gombár zařazení titulu do dramplánu, který sestavoval ještě coby umělecký šéf Městského divadla Zlín.

Hlavní ženskou postavu titulu - Kláru, která je jakýmsi středobodem veškerého dění na jevišti, ztvárnila herečka Jana Tomečková. Spolu s ní se na jevišti objevuje dalších devět herců. „Chtěl bych, abychom některé z nich deset minut poznávali, kdo to vlastně je. Byla to určitá snaha předložit před herce nestandardní výzvu, že se nebudou opakovat, že nebudou kopírovat nic, co doposud hráli,“ zdůraznil režisér. Právě Janu Tomečkovou ocenilo zlínské publikum v divácké anketě Aplaus 2010: její herecký výkon zvolili jako nejlepší ženskou roli v sezoně.

Armagedon mohli vidět i návštěvníci letošního květnového mezinárodního divadelního festivalu Setkání-Stretnutie. Před derniérou jej zlínské divadlo vyveze ještě na přehlídku Zlínský Náraz do Prahy. Pražští diváci jej budou moci spatřit 20. listopadu v Divadle pod Palmovkou.

Na Gombárův Armagedon naváže na jaře 2011 další titul s vesnickou tématikou. Na divadelních prknech se poprvé v historii objeví slavný filmový příběh valašskomeziříčského rodáka Jiřího Křižana Je třeba zabít Sekala. Syrové drama o dobru a zlu kolem nás i v nás bude režírovat současný umělecký šéf zlínského divadla Petr Veselý. Česká premiéra je naplánována na 5. března. „Věříme, že sílu a syrovost Křižanova příběhu pocítí i diváci našeho divadla,“ říká Petr Veselý. Divadelní scénář připravuje speciálně pro zlínské divadlo režisér Martin Františák, který s ním naposledy spolupracoval na hořko-směšné komedii Strýček Váňa.

TZ Městské divadlo Zlín
Verushka
(Veronika Jarešová)
úterý 26. 10. 2010 08:00
Jarešová, Veronika. 2010. Gombárův Armagedon končí.... Vychytané.cz. [Online] 26. 10. 2010. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3870. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Gombaruv-Armagedon-konci...
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.091s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.141.199.56
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:34