Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Outdoorový festival byl oficiálně zahájen

V pátek 15. října byl oficiálně odstartován 8. ročník festivalu, který doslova vyprodal jedno z největších kin v České republice, ostravské kino Vesmír.
Přidat na Facebook
Již v pět hodin byla vernisáží zahájena výstava unikátních panoramatických fotografií Libora Uhra z jeho výstupů na osmitisícovky v Himalájích a Karakorumu. Tato výstava potrvá ve Vesmíru do 24. října a potom se přesune do Sanatorií Klimkovice, kde v rámci festivalu bude pokračovat až do 31.12.2010. Samotný slavnostní večer byl zahájen hrou na tibetské mísy s vokály a typickými indonéskými tanci, které předvedly tanečnice z indonéských ostrovů Bali a Kalimantan. Letošní významný čestný host dr. Miloslav Stingl byl na pódiu přivítán neutichajícím bouřlivým potleskem. Dalšími hosty, kteří bavili publikum, byli horolezci Radek Jaroš a Libor Uher, filmař Steve Lichtag či polárník Pavel Blažek. Večer opět moderoval člen poroty Pavel Anděl, který po interaktivním zahájení ve spolupráci s více než 500 diváky a hosty festivalu hřmotně zahájil festival slovy "kamera - klapka - akce".

V dalších dnech již festival pokračoval na dalších místech. V sobotu v domě knihy Librex probíhala beseda spisovatele dr. Miloslava Stingla, kde spisovatelovi fanoušci zaujali místa ve dvou patrech této budovy. Stingl se rozhovořil o svém zajímavém životě, cestách i spisovatelské činnosti. Skoro tříhodinová beseda byla spojená s autogramiádou spisovatele, která skoro nebrala konce. Stinglova další beseda proběhne v Praze , 1.12. od 19 hodin v Městské knihovně v Praze. Další besedou, která ten den proběhla, byla beseda Pavla Blažka, jež společně s Václavem Sůrou dokázal jako druhý na světě přejít bez cizí pomoci letos na jaře zamrzlé jezero Bajkal. A v neděli se již rozběhl maraton filmových projekcí, které potrvají až do 26. října v kině Vesmír, klubu Atlantik a Hvězdárně a planetáriu J.Palisy.

V Ostravě vedle filmových projekcí navíc ještě proběhne beseda Libora Uhra o jeho letošním výstupu na dva vrcholy Gasherbrumu (20.10., 19:30, kino Vesmír) a beseda Jiřího Kráčalíka o letošní expedici na Kamčatku (19.10., 17:30, klub Atlantik).

Festival ale nezapomíná ani na diváky, kteří také rádi sledují televizní obrazovku a ve spolupráci s hlavním mediálním partnerem programem ČT 4 opět probíhá seriál o festivalu, filmech a sportovně outdoorových osobnostech s názvem Minuty dobrodružství. Diváci zde mohou vidět nejen filmy z festivalu, ale také jejich hlavní protagonisty. Navíc mohou hlasovat o nejlepší film, který získá „Cenu diváků programu ČT4“ a budou tak zapojeni do slosování o ceny.

Letošní ročník však divákům přináší mnohem více bonusů. Mohou se zapojit do soutěže o vstupenky na festival, do soutěže a ankety o ceny, do soutěže Norské módy až o 55 cen či slevových akcí hlavního partnera HUDY, či partnerů Jurek a Sareza.

Hlavními partnery festivalu jsou společnosti HUDY sport a.s., Picollo s.r.o. – LOAP, InterCora spol. s.r.o., hlavními mediálními partnery se stala Česká televize – ČT 4, Český rozhlas a Horydoly.cz

Festivalu poskytlo záštitu Ministerstvo kultury České republiky, primátor hlavního města Prahy, statutární město Ostrava, hejtman Moravskoslezského kraje, primátorka statutárního města Zlín a hejtman Zlínského kraje.

Více o programech filmech a dalších novinkách festivalu na www.outdoorfilms.cz
winslayer
(Lukáš Plaček)
úterý 19. 10. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. Outdoorový festival byl oficiálně zahájen. Vychytané.cz. [Online] 19. 10. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3853. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Outdoorovy-festival-byl-oficialne-zahajen
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.142s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.142.156.67
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:20