Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kazety a The Uniques zvou do M-klubu na electro večírek

Česko-slovenskou party připravuje v těchto dnech programové oddělení valašskomeziříčského M-klubu.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Koncert Kazety + The Uniques
čtvrtek 21. října 2010 20:00
(konec +- pátek 22. října 2010 03:00)
Fléda
Brno (CZ)
V sobotu 23. října se ve sklepních prostorách zámku Žerotínů představí kapely se světovým zvukem - alternativní český band Kazety a slovenští The Uniques.
Tříčlenné seskupení Kazety mělo raketový nástup na scénu. V roce 2008 odehrálo několik koncertů ještě pod názvem Cassete, v dalším roce vydalo své první CD, díky kterému si vysloužilo nominaci na Cenu Anděl v kategorii alternativní hudba. Následovalo ještě remixové album s názvem Kazety Social Remix. „Kdyby nezpívali česky, byli by díky svým analogovým smyčkám, punkově primitivním postupům a stále se opakujícím beatům jedním z objevů kontinentální indie-popové scény. Naštěstí ale Kazety česky zpívají a jejich hororové texty štěpí svou naléhavostí hmotu na antihmotu lépe, než se to daří vědcům v CERNu,“ recenzoval před rokem jejich první album musicserver.cz

Myšlenku na společné turné Kazet se slovenskou kapelou podpořilo úspěšné vystoupení české skupiny na trenčínském festivalu Pohoda. „Na koncertech představíme několik nových písniček s novou projekcí a taky trička, která jsou určená speciálně pro tohle turné,“ prozrazují Kazety a dodávají: „Naše budoucnost je nejasná, stejně jako naše poselství. Není na co čekat, konec je blízko!“
„Kazety u nás hrály již na začátku roku. Jeden z jejich členů David Doubek předvedl rovněž coby Ventolin se svým dýdžejským setem strhující noční jízdu na červnovém Špalíčku,“ připomněl pozitivní zkušenosti Kazet a jejich členů s Valašským Meziříčím produkční M-klubu David Schwager.

Mnoho paralel s Kazetami najdeme u slovenských The Uniques. Jako jejich čeští souputníci jsou poměrně mladou kapelou, na scéně působí teprve třetím rokem. Společné mají i to, že si vystačí ve třech lidech. Na kontě mají zatím jen jednu desku, kterou vydali letos v srpnu. „Aktuální hitovky „Wild“ a „Dungeon“ posunuly zvuk The Uniques od kytarově-postpunkového blíže k elektronice a new wave. Svou energii už ukázali také jako hosté Dead Kids v Praze, Metal On Metal v Lipsku nebo The Cinematics v Bratislavě,“ doplnil Schwager.
winslayer
(Lukáš Plaček)
středa 20. 10. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. Kazety a The Uniques zvou do M-klubu na electro večírek. Vychytané.cz. [Online] 20. 10. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3851. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kazety-a-The-Uniques-zvou-do-M-klubu-na-electro-vecirek
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.127s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.143.235.212
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:51