Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Public Enemy zahrají především z desky „Fear of a Black Planet“

Public Enemy zahrají 31. října v Praze dle sdělení managementu především skladby ze slavné desky „Fear of a Black Planet“.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Koncert Public Enemy
neděle 31. října 2010 20:00
(konec +- pondělí 1. listopadu 2010 03:00)
SaSaZu
Praha 6 (CZ)
Soutěžilo se o 4 x 1 vstupy na koncert Public Enemy v Praze!. Chcete vědět, kdo získal ceny? Zobrazit výherce
Toto v pořadí třetí studiové album vyšlo právě před 20 lety, v roce 1990, a bylo označeno jako jedno z nejlepších a nejdůležitějších, nejen v žánru hip hopu. V prvním týdnu se ho tehdy prodalo přes milión kopií a nakonec dosáhlo na platinové ocenění. Deska obsahuje slavné skladby jako „Power to the People“, „Brothers Gonna Work It Out“, „911 Is a Joke“ či „Welcome to the Terrordome“. Vedle komerčního úspěchu ji ocenili i kritici, například časopis Rolling Stone „Fear of a Black Planet“ zařadil na seznam 500 nejlepších alb všech dob, byla nominována na Grammy a například Kongresová knihovna ji dala na seznam nahrávek, které představují „národní bohatství“. Texty obsahují silnou kritiku sociálních problémů, které sužovaly afroamerickou komunitu, rasismu většinové společnosti, mocenských poměrů a politiky. Písně se staly pro mnoho lidí způsobem vyjádření sebevědomí Afroameričanů. Public Enemy v současné době kromě turné k 20. výročí alba vydávají exkluzivní set box s nahrávkami, DVD, remixy, tričkem a dalšími věcmi pro fanoušky, který je dostupný přes jejich stránky. Frontman Chuck D minulý měsíc také vydal digitálně sólovou desku dostupnou na iTunes, založil web www.hiphopgods.com a pokračuje v provozování digitálního labelu www.slamjamz.com .

Public Enemy vystoupí 31. října v pražském klubu SaSaZu. České publikum bude mít příležitost po několika letech vidět formaci, která se od svého založení v roce 1982 stala jednou z nejvlivnějších a nejkontroverznějších hip hopových kapel historie s miliony fanoušků po celém světě. Jejich nahrávky změnily a zrevolucionalizovaly rap, tři z nich dosáhly na multiplatinové prodeje, další tři na zlaté. Na 56 turné odehráli Public Enemy více než 1.300 koncertů v 45 zemích. Jejich producentský tým, The Bomb Squad, vytvořil novátorský zvuk složený z neidentifikovatelných samplů, chaotického hluku, ostrých, překvapivých střihů, pronikavých sirén, funkových melodií a neustávajících beatů. Vše zarámované charakteristickým hlasem rappera Chucka D a nezaměnitelnou vizáží jeho společníka Flavor Flava s komickými brýlemi a obrovskými hodinami na krku. Public Enemy se proslavili také politickým zaměřením, aktivismem a kritikou sociálních problémů, především v afroamerické komunitě USA, pro kterou se stali po celou jednu generaci symbolem sebeuvědomění. O jejich významu hovoří řada ocenění: New York Times v roce 1999 zařadily hudbu Public Enemy na seznam „25 nejdůležitějších počinů 20. století“. Časopis Rolling Stone formaci označil za jednu z 50 největších kapel a umělců celé historie a ve Vanity Fair se jim dostalo portrétu v části nazvané „Ikony rocku“. Magazín Spin zařadil dvě alba Public Enemy na seznam „100 nejlepších alb v letech 1985 – 2005“, „It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back“ na místě druhém a „Fear of a Black Planet“ na 21. místě. Skladba „Fight the Power“ z filmu režiséra Spike Leeho „Do The Right Thing“ se stala jejich kmenovou písní, v roce 1992 se mimo jiné připojili k U2 na jejich „ZOO TV“ turné. Chuck D a Public Enemy jsou také průkopníky internetu v oblasti hudby. V roce 2001 založil frontman vydavatelství www.slamjamz.com , které vydávalo singly pouze v mp3 formátu. Vstupenky na pražský koncert Public Enemy jsou v ceně 550 Kč včetně poplatku k dostání v síti Ticketpro. Koncert pořádá agentura Charm Music. Více informací na www.charm-music.cz .

Public Enemy:
Chuck D: vocals, Flavor Flav: vocals, Professor Griff: vocals, DJ Lord: DJ, S1W Brother Mike, S1W James Bomb, S1W Pop Diesel
PE The Band: Brian Hardgroove: bass, Khari Wynn: guitar, NYCity Mike Faulkner: drummer
winslayer
(Lukáš Plaček)
pátek 15. 10. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. Public Enemy zahrají především z desky „Fear of a Black Planet“. Vychytané.cz. [Online] 15. 10. 2010. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3831. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Public-Enemy-zahraji-predevsim-z-desky-„Fear-of-a-Black-Planet“
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.091s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.229.226
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 09:02