Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

DJ Murphy – technika a DJ skillz

Marcos Santos alias DJ Murphy začal s DJingem v roce 1992. V té době se nejvíce zhlédl v hip hopu a acid housu a komu není jméno DJ Murphyho cizí určitě dobře ví, že tyto dva styly ovlivnily celou jeho kariéru a daly jeho stylu mixování punc výjimečnosti!
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Apokalypsa The Bells
pátek 19. listopadu 2010 19:00
(konec +- sobota 20. listopadu 2010 07:00)
BVV
Brno (CZ)
Ale zpátky do minulosti – Murphy v roce 93 dostává první nabídky na hraní po klubech v Sao Paulu a okolí. Prezentuje se zde především jako DJ hrající house, hardcore a jungle. Během pár let přichází na chuť rozmanitému technu, kterému se věnuje až dodnes.

Marcos patří mezi legendy tzv. brazilské školy DJingu, která se vyznačuje přesnými a rychlými mixy a neskutečnou paletou triků a frajeřinek, za kterými stojí hodiny a hodiny domácího tréninku. Sám Murphy přiznává, že právě v 90. letech stál za gramofony i 8 hodin denně a snažil se své umění vybrousit do maximální dokonalosti.



Díky své píli a originalitě dostal mnoho ocenění, např. dvakrát po sobě se stal nejlepším DJem Brazílie, dle časopisu DJ Sound Magazine, ve kterém se o něm zároveň píše jako o člověku, který dokáže doslova kouzlit s deskami a hypnotizovat tak všechny, kteří mu vidí pod ruce!

Doslova legendárním se stalo jeho „vertikální scratchování“ a bubnování na vinyl, kterým pravidelně prokládá své sety. Doporučujeme zhlédnout video z Loveparade 2006, kde si tuto machrovinku střihnul před zraky miliónů lidí, jak v samotném Berlíně, tak u TV obrazovek.
Jak sám uvedl v rozhovoru pro Apokalypsu, právě před tímto hraním se naposledy cítil celkem nervózní...





Skillu DJ Murphyho smekly poklonu i velikáni světového techna, jako jsou Chris Liebing nebo Ben Long (polovička Space DJz).
Když si ho Liebing poprvé pozval do své radiové show, na jednom německém rádiu, uvedl Murphyho slovy:
„Lidi poslouchejte, tenhle chlápek pochází z Brazílie, kde ho lidi pokládají ze legendu, ale tady v Německu ho, ku*va, skoro nikdo nezná! Já jsem oproti němu jen prostej začátečník!“

Poté, co viděl Ben Long porpvé Murphyho za gramci, komentoval jej slovy:
„Když jsem Murphyho viděl hrát, chtěl jsem odejít... zmizet zpátky do školy, do doby, kdy jsem si doma v pokojíčku hrál s mixákem a začít se učit všechno znova... oproti němu, já prostě nejsem DJ, který by uměl hrát! Murphy je budoucnost techna!!! Na světě bychom nenašli druhého člověka jako je on!“



Marcos Santos byl vždy ostrým zastáncem hraní v vinylu, avšak nedá se o něm říct, že by zamrzl na jednom bodu. Byl jedním z prvních DJs, kteří začali používat platformu Final Scratch a Serato. Dva gramofony pro něj budou vždy základem, ale v současné době začíná do svých setů zapojovat i různé kontrolery, efektory a softwarové nástroje, které ovládá přes iPad. Jak sám Murphy říká, nyní se cítí, jak kdyby hrál z 10 gramofonů a ne jen ze dvou.

Jeho mnohotvárnost a hudební rozmanitost dokazuje i to, že jednou až dvakrát do roka si v rodné Brazílii střihne ryze hip-hopový set! Takováto speciální vystoupení jsou mezi brazilskou undergroundovou komunitou velmi oblíbená, protože Murphyho cit pro hudbu a scratchování jsou naprosto unikátní a neskutečně zábavná.

Ostatně přijďte se o tom přesvědčit sami 19. 11. do Pavilonu P brněnského výstaviště, kde se Murphy chystá předvést show, z které padl na zadek nejeden světový DJ!


Zdroj: TZ Apokalypsa, s. r. o.



Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 11. 10. 2010 08:00
Chovancová, Michaela. 2010. DJ Murphy – technika a DJ skillz. Vychytané.cz. [Online] 11. 10. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3820. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/DJ-Murphy-–-technika-a-DJ-skillz
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.082s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.225.255.208
Serverový čas: sobota 27. července 2024 11:13