Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Podpora kultury v Ostravě pokračuje - Festival Youth for Youth je zde!

V sobotu 2. 10. 2010 od 14:00 můžete v provozu dolu Hlubina už potřetí sledovat tvorbu mladých začínajících umělců z Ostravy i okolí.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Festival Youth For Youth
sobota 2. října 2010 11:00
(konec +- sobota 2. října 2010 20:00)
Důl Hlubina
Ostrava (CZ)
Oba minulé ročníky ostravského multižánrového festivalu, který se zaměřuje výhradně na tvorbu mládeže do 23 let, byly velice úspěšné a setkaly se s nadšenými ohlasy a zájmem jak od návštěvníků, tak ze strany účinkujících. Letos bude tento jedinečný projekt, mísící nejrůznější umělecká odvětví, přesunut do neméně jedinečného industriálního prostoru dolu Hlubina v dolní oblasti Vítkovic. Tento areál je díky své specifické atmosféře v poslední době stále častěji využíván pro nejrůznější umělecké aktivity.

Pořadatel, kterým je nezisková organizace YMCA Ostrava Poruba, zve všechny ostraváky k prožití barvené soboty, během které se pokusí zaujmout a nadchnout snad všechny vaše smysly. Název festivalu sice napovídá, že akce je adresována především těm mladším, vzhledem k programové nabídce je ale zřejmé, že na své si přijdou vyznavači kultury napříč generacemi. Na několika scénách tu totiž mezi 14:00 a 02:00 vystoupí přes sto účinkujících. Těšit se můžete na kapely, divadla, autorská čtení, tanečníky, výtvarníky, fotografy, DJ´s, filmové projekce, graffiti jam, biketrialovou exhibici, ale třeba i na pár zajímavých workshopů. To vše se pokusí vdechnout studeným industriálním prostorám Hlubiny život a energii a vám zpříjemnit jeden říjnový víkend.

Multižánrové festivaly jsou čím dál oblíbenější, ale vytvořit festival, který se trvale udrží a rozvíjí, je vždy oříškem pro jeho, byť ostřílené organizátory. I v tomto ohledu je festival Youth for Youth výjimečný. Je totiž celý od začátku do konce mládeží pod vedením dospělých mentorů organizován. Cílem festivalu tedy není pouze umožnit vystoupení mladým začínajícím umělcům, ale také dát prostor mladým aktivním lidem podílet se na jeho přípravě a naučit se podobnou akci realizovat. Za zmínku stojí, že za práci na pořádání festivalu v minulém roce byla mladému koordinátorovi organizačního týmu Pavlu Vittovi udělena zvláštní cena ÚMOb Ostrava Jih.

Veškeré aktuální informace, reportáže z příprav, nebo třeba rozhovory s účinkujícími si můžete přečíst nejen na webových stránkách festivalu www.youth4youth.wz.cz , ale také na sociální síti Facebook a dalších kulturních webech.
winslayer
(Lukáš Plaček)
pátek 17. 9. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. Podpora kultury v Ostravě pokračuje - Festival Youth for Youth je zde!. Vychytané.cz. [Online] 17. 9. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3704. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Podpora-kultury-v-Ostrave-pokracuje---Festival-Youth-for-Youth-je-zde!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.131s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.54.134
Serverový čas: sobota 27. července 2024 11:49