Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Havana Club Cocktail Show 2010 - kdo si prodloužil léto, neprohloupil!

Z pražského klubu Roxy se na jeden večer stal nefalšovaný kubánský ráj.
Přidat na Facebook
Velkolepá párty proběhla v rámci třetího ročníku největší flair bartendingové show v ČR – Havana Club Cocktail Show 2010. Všichni návštěvníci se projevili jako praví milovníci života, neboť kubánské koktejly připravené z rumů Havana Club doslova tekly proudem.

Havana Club Cocktail Show 2010 byla v prvé řadě o barmanské exhibiční soutěži. Osm elitních flair bartenderů z celého světa předvedlo své oslnivé umění, které bylo mnohdy hluboko za hranicemi lidského chápání. Hlavní cenou pro nejlepšího flair bartendera byla finanční odměna ve výši 1 250 EUR, kterou zaslouženě vyhrál Marek Posluszny z Polska.



„Flair bartending je umělecko-sportovní barmanská disciplína, která je doprovázena dost neobvyklými prvky. Je to show pro lidi a někdy hraničí i s akrobacií,“ vysvětluje Jarda Janoušek, Český reprezentant na Havana Club Cocktail Show 2010.

Kromě barmanských es se předvedli i přední DJ's z Česka a Kuby (DJ Mike Trafik a DJ Lazaro). O žhavé rytmy se postarala originální kubánská kapela Mezcla. Třešničkou na dortu pak byl soubor kubánských tanečníků Tradicion, kteří zájemcům poskytli lekci davové salsy. Moderátorské role se zhostili Lejla Abbasová a Pinďa.



Největší flair bartendingovou show v ČR si nenechaly ujít ani známé tváře českého showbyznysu. Drinky připravené z rumu Havana Club popíjely například modelky Veronika Machová (Česká Miss World 2010), Iveta Lutovská (Česká Miss 2009) a Dominika Mesarošová. Svou přítomností potěšil dámské obecenstvo vítěz mužské soutěže krásy Mr. Czech Josef Karas, sympatický moderátor a herec Petr Vágner, zpěvák Sámer Issa, bývalý pornoherec Robert Rosenberg a showman Pavel Novotný. Ozdobou večera pak byla křehká zpěvačka Kamila Nývltová.

Havana Club je jediným mezinárodně uznávaným kubánským rumem. Značka vznikla v roce 1878 spojením tradic výrobců rumu, kubánských koktejlů a historické tradice Kuby jako významné křižovatky kultur. Mezi její nejslavnější obdivovatele patřili například Ernest Hemingway, Marlene Dietrich nebo Gary Cooper. Rumy Havana Club jsou velice oblíbené i v koktejlech. Například Mojito se stalo synonymem pro letní drink. Postup popisuje Aleš Půta, přední český mixolog a lektor barmanské akademie: „Do sklenice vložte nakrájenou limetu s třtinovým cukrem a intenzivně vymadlujte. Přidejte mátu, kterou jen zlehka pomačkáte madlerem. Doplňte ledovou drtí a zalijte rumem a sodou. Následně vše důkladně promíchejte. Podává se s brčkem a snítkem máty na ozdobu.“

Ingredience na Mojito:
• 6 cl Havana Club Anejo Blanco
• půlka čerstvé limetky
• 2 lžičky třtinového cukru
• 8-10 lístků máty peprné
• soda

Havana Club Cocktail Show 2010 ve zkratce:
• 3. ročník největší flair bartending show v ČR
• proběhla 9.9.2010 od 18:00 v pražském klubu Roxy
• vstup zdarma
• cena drinků od 50 Kč
• soupeřilo 8 světových barmanů o hlavní cenu ve výši 1 250 EUR
• Českou republiku reprezentoval Jarda Janoušek a Michal Těžký
• vystoupila kubánská kapela Mezcla, taneční soubor Tradicion, kubánský DJ Lazaro a český DJ Mike Trafik
• moderovali Lejla Abbasová a Pinďa

Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 15. 9. 2010 08:00
Chovancová, Michaela. 2010. Havana Club Cocktail Show 2010 - kdo si prodloužil léto, neprohloupil!. Vychytané.cz. [Online] 15. 9. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3685. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Havana-Club-Cocktail-Show-2010---kdo-si-prodlouzil-leto,-neprohloupil!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.063s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.146.46
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:17