Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

4 otázky pro 4 nové herce

Představujeme vám nové tváře zlínského divadla.
Přidat na Facebook
SVATAVA MILKOVÁ (* 12. 9. 1983 v Chlumci nad Cidlinou)
herečka MDZ
Ve třetím ročníku na královéhradeckém gymnáziu byla přijata na DAMU, obor Herectví alternativního a loutkového divadla. V průběhu studia na divadelní fakultě hrála v inscenacích Studia Ypsilon, divadla Minor a absolvovala v divadle Disk. V pátém ročníku strávila semestr na stáži v Institutu del Teatre v Barceloně. V květnu 2008 hostovala v inscenaci „Ondina” v Městském divadle Kladno a poté strávila dva roky v angažmá tamtéž. Po absolvování DAMU se rozhodla ještě pro studium hudební fakulty AMU, obor Nonverbální a komediální divadlo, nyní katedra Pantomimy, které zakončila v červnu 2010 autorským představením „S tepem 83”, kombinujícím prvky činoherní, pantomimické a taneční.
Po absolvování audičních zkoušek je od sezony 2010/2011 členkou souboru MDZ.

MAREK PŘÍKAZKÝ (* 2. 4. 1987 v Hodoníně)
herec MDZ
Narodil se v Hodoníně a po maturitě na Konzervatoři Brno, obor Hudebně-dramatický, nastoupil na činoherní herectví na JAMU Brno, kde letos absolvoval. Za osm let, co se v divadelním světě pohybuje, hostoval v Městském divadle Brno, Národním divadle Brno, Divadle U Stolu a Loutkovém divadle Radost. Při škole působil v sezóně 2008/2009 v angažmá právě v LD Radost a v sezóně 2009/2010 v Moravském divadle Olomouc. Z oblíbených rolí uvádí Howarda ze hry Central Park West od Woodyho Allena, protože „maniodepresivního spisovatele v komedii nepotkáte příliš často…”
Jedl klokaní maso. Nyní spolupracuje s Městským divadlem Zlín.

HANA TOMÁŠ BRIEŠŤANSKÁ (* 5. 8. 1979 v Kyjově)
herečka MDZ
Pochází z Kyjova na jižní Moravě. Po maturitě na Obchodní akademii v Hodoníně studuje Vyšší odbornou školu hereckou v Praze-Michli, obor Dramatické umění, moderování, dabing (pedagogové hlavního předmětu herectví Nina Divíšková a Pavel Pecháček), kterou absolvuje v roce 2000. V témže roce nastupuje své první profesionální angažmá, v Horáckém divadle Jihlava. Během sedmiletého působení na této scéně je několikrát oceněna diváky jako Nejoblíbenější herečka.
Z odehraných rolí: Hermie (Sen noci svatojánské), Angela (Penzión pro svobodné pány), Sally Bowles (Kabaret), Porcie (Kupec benátský), Charlotta (Višňový sad), Polly Peachumová (Žebrácká opera), Klára (Slaměný klobouk), Rosalinda (Jak se vám to líbí), Marketa (Marketa Lazarova), Zuzana (Figaro)... V sezóně 2008/2009 je členkou činohry Městského divadla Brno. Z odehraných rolí: Jill Masonová v dramatu Equus, Margareta v Kočce na rozpálené plechové střeše.
1. 8. 2009 nastupuje do činohry Slezského divadla Opava, kde si zahraje mj. Luciettu v Poprasku na laguně, Annu-milenku v dramatu Anna 11. 3. či Libuši atd. ve Starých pověstech Českých.
3. 10. 2010 se těší na svou první premiéru v Městském divadle Zlín - Čučudejské pohádky! Příležitostně spolupracuje s Českým rozhlasem a některými českými rádii, moderuje menší akce, dabuje.
Má ráda svého muže, gumové medvídky a pruhovaná trička.

ROMAN BLUMAIER (* 27. 10. 1983 v Brně)
herec MDZ
Narodil se v říjnu roku 1983 v Brně, kde prožil své dětství a studoval.
Nejdřív základní školu s rozšířenou tělesnou výukou, specializovanou na lední hokej, který hraje aktivně i dnes. Poté SPŠ Slévarenskou kde vystudoval uměleckou kovařinu, ale pot a dřina v prašném prostředí mu neučarovaly. To ovšem ještě netušil, že totéž ho čeká i v divadle.
Začal navštěvovat brněnskou improvizační skupinu Útulek i studio Dům, který vedla Eva Tálská. Byl přijat na JAMU do ateliéru Ctibora Turby, kterému se podařilo vytvořit komplexní hereckou katedru zaměřenou na pohybové herectví. V roce 2007, po absolvování JAMU, o něj projevila zájem činohra ND Brno, kde nazkoušel nebo přezkoušel osm her. Nejvýraznější byla role pana Sloana ve hře Jak se bavil pan Sloane. Po změně uměleckého vedení další dva roky byl na volné noze a snažil se uživit uměleckou činností. Ne vždy se to dařilo a tak nastoupil k úklidové firmě, jejímž zaměstnancem je dodnes. V tomto období navázal spolupráci s brněnským HaDivadlem, Redutou a se Služebníky lorda Alfreda. Zde nastudoval mimo jiné hru Spíš se mnou?, kterou hrál v Polsku na Slovensku a v Jižní Korei. V dubnu 2010 měl v MDZ premiéru Ruského lota a od sezony 2010/2011 je členem souboru MDZ.

4 OTÁZKY PRO 4 NOVÉ HERCE MDZ

1. Co Vás přivedlo do Zlína a jeho divadla? Jak se Vám tu zatím líbí?
Roman Blumaier: Před víc jak rokem jsem měl možnost poznat Zlín (spolupráce s univerzitou) jako osobité pulzující město, to na mě zapůsobilo. Když k tomu připočtu perspektivu kvalitní divadelní práce, rozhodování nebylo těžké.
Marek Příkazký: Do Zlína a jeho divadla mě přivedl Petr Veselý. Zatím líbí.
Hana Briešťanská: Do Zlína rozhodně divadlo. A do divadla? Samozřejmě jeho skvělá reputace, to je lákadlo na každého herce. Když jsem se doslechla o konkurzu, neváhala jsem. Dopadlo to a jsem tomu ráda. / Zatím líbí, moc!
Svatava Milková: Není to nijak poetické, ale do Zlína mě přivedl konkurz na herečku. / Líbí. Rozkoukávám se, všechno si prohlížím jak malé dítě a vzhledem k tomu, že pocházím z Východních Čech, tak si náramně užívám místní způsob mluvy.

2. Na co se u nás nejvíc těšíte?
Roman Blumaier: Na premiéry, na jaro a na výplatu.
Marek Příkazký: Až se v divadelní budově přestanu ztrácet.
Hana Briešťanská: Na zajímavé příležitosti a DIVADLO.
Svatava Milková: Těším se, že se víc seznámím s různými lidmi z divadla i mimo něj a že mě třeba zasvětí do zdejších zvyklostí... Těším se na to, až budu vědět, co kde ve Zlíně je, co se kde děje, až udělám pár výprav do okolí... A se zvědavostí se těším na představení, která v divadle vzniknou...

3. Co kromě divadla chcete ve Zlíně dělat?
Roman Blumaier: Hlavně sportovat a poznávat širší okolí – do sportu jsem blázen.
Marek Příkazký: To by mě taky zajímalo.
Hana Briešťanská: V nejbližších dnech rozhodně hodlám věnovat čas orientaci v areálu MDZ, abych nebloudila...
Svatava Milková: Tak v nejbližší době například vyrazit na houby. Zkusili jsme to minulý týden a ač mnozí prorokovali, kolik že určitě najdeme hub, že jich teď roste... Hub jsme sice našli kvanta, to je pravda, ale ani jedinou jedlou. Naštěstí už se jeden kolega nabídl, že nám ukáže kudy kam.

4. Co byste vzkázali zlínským divákům?
Roman Blumaier: Nejen pro zlínské, ale obecně by všichni měli více přemýšlet, na co se dívají a proč. Nemusíme konzumovat všechno, co se nabízí.
Marek Příkazký: Že mám rád tulipány.
Hana Briešťanská: Dobrý den. Jmenuju se Hana Tomáš Briešťanská, věřím, že se budeme vídat... :-)!
Svatava Milková: Milí zlínští diváci, vypadáte sympaticky, a tak se těším na viděnou!

TZ Městské divadlo Zlín
Verushka
(Veronika Jarešová)
neděle 12. 9. 2010 08:00
Jarešová, Veronika. 2010. 4 otázky pro 4 nové herce. Vychytané.cz. [Online] 12. 9. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3682. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/4-otazky-pro-4-nove-herce
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.192s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.17.159.48
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:38