Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Rozhovor s kapelou Caledonia

Další rozhovor s kapelou, kretá se představí na festivalu Youth for Youth
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Festival Youth For Youth
sobota 2. října 2010 11:00
(konec +- sobota 2. října 2010 20:00)
Důl Hlubina
Ostrava (CZ)
Skupina Caledonia vznikla v roce 2005 jako kapela Fat Skewers a hrají již pátým rokem. Tento název byl, ale složitý na výslovnost a na zapamatovatelnost, tak se minulý rok dohodli a změnili název na Caledonia. Původně se kapela skládala pouze ze dvou členů. Potom se další členové postupně přidávali. Nyní jsou v šestičlenné sestavě a v tomto složení hrají už 2 roky. Všechny texty co uslyšíte si píší sami. Mnoha lidem ze začátku připomínali kapelu Kryštof, ale nechtěli, a ani nechtějí dělat to, co se již na hudební scéně vyskytuje. Nechávají se inspirovat skupinou Coldplay a dalšími.

Samotná kapela začala hrát na Základní umělecké škole, díky které měla i svůj první koncert. Na kterém hráli i písničku Klišé od Support Lesbiens. Kluci měli i jednu dobu v kapele 2 slečny, ale poté došli k názoru, že ženy do kapely prostě nepatří …
Všechno vybavení od různých kabelů přes kytary až po bicí mají kluci z vlastních vydělaných peněz. V létě jezdívají na brigádu do Skotska a jsou s ní spokojeni. Přesto, že každý člen kapely má odlišný hudební styl, tak nemají problém se dohodnout co budou hrát. Zkouší třikrát až čtyřikrát týdně ve zkušebně v Horní Suché.
Za svůj největší úspěch považují, když jednou jeli hrát na nějakou akci, kde mysleli, že bude maximálně 20 lidí a nakonec hráli před 6000 lidmi. Další úspěch byl, když jim jejich první CD křtila skupina Kryštof. Své nahrávky posílají kompetentním lidem a doufají, že se poštěstí a posune je to zase o krok dopředu.

Řekla bych, že kluci mají štěstí, protože sám Richard Krajčo ze skupiny Kryštof jim pomáhá v různých záležitostech. Teď v poslední době začali dělat dvě klubové turné za rok. Jedno na jaře a jedno nyní chystají na podzim. Zatím mají domluvených 10 koncertů. V Havířově kluci neradi hrají, protože nemají rádi rivalitu, která zde panuje mezi kapelami, a také lidé v Havířově moc nemají zájem, o řekla bych, kvalitní hudbu. Ale spíše se zajímají o disko, D´n´B a podobné. Což je obrovská škoda a kapelu to moc mrzí.

Nejbližší plán kapely je zahrát si v Lucerně. Mají velkou šanci se tam dostat, tak jim určitě budeme držet palce, ať to vyjde. Každým rokem se kapela posunuje nějakým způsobem vpřed, ať už hudebně nebo co se týče koncertů. Jejich oblíbené kluby jsou například v Ostravě: Hudební bazar, Rock and Roll Garage a v Havířově Jazz klub. Třeba se tam někdy s kluky potkáte. Vše si kluci zařizují sami, ať už jde o plakáty, reklamy a zařizování čehokoliv.
Kapela vzkazuje všem fanouškům a posluchačům „očekujte bandzone“.
Kluci se na festivale Y4Y objeví po třetí, tak doufáme, že s nimi budete spokojeni, a že se vám budou líbit.

Autor: Aneta Švrčková
winslayer
(Lukáš Plaček)
pondělí 13. 9. 2010 08:00
Plaček, Lukáš. 2010. Rozhovor s kapelou Caledonia. Vychytané.cz. [Online] 13. 9. 2010. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3673. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Rozhovor-s-kapelou-Caledonia
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.153s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.147.77.97
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:58