Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Chcete kupovat počítačovou hru?

K napsání tohoto článku mne inspirovala má skoro žena/skoro matka. Blíží se Vánoce, pro někoho čas klidu a míru, pro většinu svátky hektiky a prázdných peněženek. Má drahá za mnou přišla s tím, že mi vybrala pěknou počítačovou hru a že neví, jestli ji náhodou nemám nebo tak něco. Nejprve mne mrzelo, že si situaci ohledně vlastnictví mých her nezjistila sama, ale v zápětí jsem zjistil, jaký to byl z její strany prozíravý krok. To co vybrala, no škoda slov:)
Přidat na Facebook
Tudíž drahé slečny, dámy. Pokud váš miláček, teď nemyslím, ani pejska ani jinou hračku, rád hraje na počítači, tak tu máme pro vás pár tipů na počítačové hry, které by mohly vašemu drahému udělat radost.

Nejprve obecné info. V prvé řadě se prohrabejte hromadou CD/DVD na stole, pod stolem i všude jinde. Pokud budete mít štěstí, tak váš drahý bude mít placky popsané, ale s největší pravděpodobností, to tak nebude. Tudíž usedněte k jeho počítači a odežeňte přítele od něj. Důkladně se podívejte po ploše na ikony a opište si ty hloupé názvy. Následně se ještě podívejte do menu START (to v levém spodním rohu, jen pro jistotu:)), klikněte na položku všechny programy a zde se důkladně podívejte, co je vlastně v počítači nainstalované.

OK, máme za sebou? Takže nebudeme kupovat hry, které už drahý má v počítači, byť by se jednalo nejspíše o legalizaci sbírky, což je činnost záslužná, ale většinou nedoceněná.

Teď přicházíme do fáze výběru žánru hry. Bohužel asi většina z vás nezná odbornou terminologii, tudíž si dovolím jednotlivé žánry trochu osvětlit. Těm, které hrají hry a nebo se vyznají ve hrách, se předem omlouvám:)

RPG – na obrazovce je postavička či skupina postaviček, které se perou s jinými postavičkami, prostředí je většinou fantasy (draci, různé stvůry) a nebo scifi (roboti a podobná havěť). Čas od času se objeví/proběhne nějaký dialog. Na hru je pohlíženo většinou jakoby kamerou umístěnou „v oblacích.“ Př. Diablo, Baldur´s Gate, Neverwinter Nights, Titan Quest

Akce – již název vše říká, tyto hry jsou ovládány buď z pohledu vlastních očí (držíte zbraň před sebou) a nebo kamera je umístěna za postavičkou (koukáte jí na záda). Velmi často jsou tyto hry válečné, ale také se může stát, že se bojuje ve scifi prostředí, vyjímečně ve fantasy. Př. Doom, Half Life, Rainbow Six, FEAR, Battlefield

Strategie – na obrazovce probíhá neskutečný mumraj, ovládáte hodně různých postaviček, tanků, vozítek, letadýlek a podobně. Taktéž stavíte domečky. Hlavním znakem je, až máte hodně panáčku, tak s nimi vyrazíte pobít se s jinými panáčky. Př. Age of Empire, Warcraft, Command and Conquer, Battle for Middle-Earth

Závody – prostě ovládáte auto. Pozor, nebezpečné kupovat tyto hry. Auta ovládáte i v simulacích, ale tyto hry se podobají spíše trenažeru, ne vzhledem, ale vlastnostmi. Pokud váš drahý ovládá tyto hry na klávesnici, tak můžete kupovat, ale pokud hraje na volantu, tak raději ne. Př. Need for Speed, GT Legends, Moto GP

Adventury – velmi často jsou kreslené, vidíte postavičku z boku, ta chodí po obrazovce, co chvíli s někým prohodí řeč, něco sebere, tu to zase použije. Př. Broken Sword, Dreamfall, Syberia

Online – hry, které se hrají přes internet. Do této královské disciplíny raději nevstupujte, protože tyto hry se musí ještě měsíčně platit, tudíž by to mohl být od vás takový dar/nedar.


Takže zjistily jste, co váš drahý hraje? OK, nastupuje fáze výběru hry. Od každého žánru uvedu tři hry, za které vychytane.info ručí, alespoň co se týče kvality, ju?:) První uvedená hra je ta nejlepší možnost. Při výběru her, jsem vycházel z Tiskali Gameshopu, tudíž ceny jsou platné, pro tuto stránku.

RPG
Neverwinter Nights II (999,-)
Gothic III (999,-)
Titan Quest (899,-)

Akce
Battlefiel 2142 (1349,-)
Dark Messiah of Might and Magic (899,-)
Prey (899,-)

Strategie
Age of Empire III (899,-)
Caesar IV (899,-)
Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth II (1499,-)

Závody
Need for Speed: Carbon (1349,-)
Evolution GT (899,-)
FlatOut 2 (299,-)

Adventury
Broken Sword 4: The Angel of Death (899,-)
Agatha Christie: Deset malých černoušků (899,-)
Dreamfall (699,-)


Online (nedoporučujeme kupovat)
World Of Warcraft+ World of Warcraft: The Burning Crusade (799,- + 1199,-)
Guild Wars + Guild Wars: Nightfall (899,- + 899,-)
Dungeons and Dragons Online: Stormreach (1399,-)

Inu co na závěr popřát, snad jen aby se vámi vybraný kousek líbil a aby jste prožili krásný a veselý:)
Paja
(Pavel Kadleček)
pátek 22. 12. 2006 08:00
Kadleček, Pavel. 2006. Chcete kupovat počítačovou hru?. Vychytané.cz. [Online] 22. 12. 2006. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=322. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Chcete-kupovat-pocitacovou-hru?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.091s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.65.206
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:41