Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Ostrava 2015 podporuje mezinárodní konferenci o regionálním rozvoji

Centrum městského a regionálního managementu při Katedře sociální geografie a regionálního rozvoje na Ostravské univerzitě pořádá ve spolupráci s týmem Ostrava 2015 (Ostrava-kandidát na titul Evropské hlavní město kultury 2015) ve dnech 24. – 25. června 2010 konferenci.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Konference Měkké faktory v regionálním rozvoji s důrazem na kulturu, kreativitu a inovace
čtvrtek 24. června 2010 08:00
(konec +- sobota 26. června 2010 10:00)
Stará Aréna
Ostrava (CZ)
Měkké faktory v regionálním rozvoji s důrazem na kulturu, kreativitu a inovace. Konference proběhne ve Staré Aréně – klubu pro kulturu a informace 2015 na Masarykově náměstí.
Hlavními tématy konference budou především kulturní klastry a role kreativní třídy v procesu regenerace urbánních prostor; kreativní průmysl v organizační a prostorové perspektivě a význam veřejných prostor a veřejné zeleně v městském prostředí.

Konference je realizovaná v rámci projektu Měkké lokalizační faktory Ostravska a Ústecka, který je financovaný Ministerstvem pro místní rozvoj. Jednacím jazykem celé akce je angličtina a čeština, přičemž tlumočení je zajištěno.

Mezi potvrzenými hosty jsou Ralf Ebert – ředitel poradenské kanceláře pro rozvoj měst a regionů Stadtart z Dortmundu, ředitel společnosti přispívající k profesionalizaci kulturního sektoru Kulturmanagement Network Dirk Heinze z Výmaru, expert na městské a regionální plánování Oliver Frey z Technické univerzity ve Vídni nebo David Rylander z Center for Innovation Systems, Entrepreneurship and Growth ze švédského Jönköpingu. Konference se zúčastní rovněž umělecká ředitelka Evropského hlavního města kultury 2013 Košic Zora Jaurová a další zahraniční hosté, kteří se podíleli na přípravě projektů Evropské hlavní město kultury. Právě jména hlavních řečníků dělají z konference výjimečnou událost. „Všichni oslovení hosté se věnují roli kultury v rozvoji měst a regionů dlouhodobě a proto lze rozsahem i hloubkou diskuse očekávatojedinělou akci,“ podotýká Ondřej Slach, jeden z organizátorů konference.

Všichni zájemci z řad kulturních profesionálů jsou srdečně zváni, přihlášku i další informace o konferenci a důležitých termínech naleznete na webových stránkách www.mestskymarketing.cz

Mezinárodní projekt Evropské hlavní město kultury byl založen roku 1985 z iniciativy řecké ministryně kultury Meliny Mercouri. Evropské hlavní město kultury je jedním z nejúspěšnějších evropských projektů vůbec. Města, která tento titul získají, těží z jeho popularity a prestiže, profitují z růstu turismu i investic a zařazují se trvale mezi "viditelné" body na mapě kulturní Evropy. Každý rok je titul Evropské hlavní město kultury udělen dvěma městům dvou členských států EU. V roce 2015 se jeho držiteli stanou města z Belgie a České Republiky. Ostrava již postoupila do druhého, závěrečného kola soutěže. O vítězi rozhodne komise evropských odborníků 8. září 2010.
Dmb
(Lukáš Kaboň)
sobota 1. 5. 2010 08:00
Kaboň, Lukáš. 2010. Ostrava 2015 podporuje mezinárodní konferenci o regionálním rozvoji . Vychytané.cz. [Online] 1. 5. 2010. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3158. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Ostrava-2015-podporuje-mezinarodni-konferenci-o-regionalnim-rozvoji-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.077s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.131.13.17
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:07