Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Hiphopová legenda MC Guru z Gang Starr odešel z našeho světa

Včera ráno zemřel po dlouhé nemoci legendární raper MC Guru. Čti jeho dopis na rozloučenou.
Přidat na Facebook
První informaci o této smutné události vydal dnes ráno hiphop-magazine.com. V té době ještě spoustu lidí doufalo, nebo spíše chtěla doufat, že se jedná pouze o fake. Ovšem následně začala tato smutná zpráva naplňovat další zahraniční weby, které tuto skutečnost potvrzovali.

Legendární MC Guru (vlastním jménem Keith Elam) prohrál svůj boj s rakovinou po dlouhé roční nemoci včera ( 19.04.2010) ráno ve věku 43let.

Bostonský rodák Guru se proslavil již v 80. Letech jako jedna polovina dodnes velmi uznávané kultovní skupiny Gang Starr, kde působil s DJ Premierem. Skupina vydala 6 velice kvalitních alb, ovšem v roce 2003 se rozešli. Guru poté začal spolupracovat se Solarem.


Když již Guru věděl že je zle, tak napsal z nemocnice následující dopis pro své fanoušky, rodinu, DJe…

Já Guru, píšu tento dopis mým fanouškům, kamarádům a všem mým milovaným. Dlouho jsem bojoval rakovinou a nakonec jsem jí podlehl. Tahle nemoc mě trápila více než rok, kdy jsem zkusil všechny možnosti léčby.

Mám neziskovou organizaci Each One Counts, která se věnuje charitativní práci s opuštěnými nebo strádajícími dětmi z celého světa. Zároveň také podporuje výzkum té strašné nemoci, která mi vzala život. Toto píši se slzami v očích, ne ze smutku, ale z radosti, jaký krásný život jsem mohl prožít a kolik skvělých lidí jsem mohl potkat.

Můj nejlepší kamarád, partner a brácha Solar, se stal mým zástupcem co se týče zdravotních a vůbec všech věcí se mnou souvisejících. Byl mi po boku při každém z mých pobytů v nemocnici, při operacích a vizitách s doktory. Nakonec žil u mě doma, aby se o mne mohl postarat, když já už jsem to nezvládal. Solar a jeho rodina je taky má rodina, miluji je a prosím moji rodinu, přátele, fanoušky a kamarády aby to respektovali. Je to mé přání. Říká se že jsem přežil díky lásce mého života, mému slunci KC, o kterou, a tomu věřím, se Solar a jeho rodina postará jako o svou vlastní. Všechny ocenění a pocty co bych někdy mohl dostat, je Solar oprávněný přijímat, a nakládat s nimi mým jménem. Později pak můj syn, jakmile na to bude dost starý.

Nepřeji si aby můj bývalý DJ, dělal cokoliv spojeného s mým jménem, ( akce, ocenění atd.) v jakémkoliv smyslu, z jakéhokoliv důvodu. Pokud se tak stane, instruoval jsem své právníky, aby tomu zabránili. Nemám s ním co dočinění posledních sedm let mého života a nechci s ním nic mít ani po smrti. Solar zná můj životní příbeh, dobře ví o situaci v mé rodině, stejně jako důvod proč se od svého bývalého DJe odvracím. Jako klíčový zakladatel GangStarr jsem hrdý na to co skupina znamenala pro hudební svět a fanoušky. Stejně tak jsem hrdý na mé série Jazzmatazz a to že jsem otcem žánru Hip-Hop/Jazz. Nejvíce jsem hrdý na mé průkopnictví a úsilí co jsem věnoval Jazzmatazz 4 , za znovuoživení žánru Hip-Hop/Jazz v době, kdy kvalita hudby byla nejníže v historii. Se Solarem jsem procestovali spoustu míst, kde jsem předtím s GangStarr nebo Jazzmatazz nikdy nebyl. Zlepšili jsme si reputaci jako ti nejlepší na světě v Hip-Hop/Jazzu. Stejně jako největší a nejvlivnější Hip-Hop/jazzová nahrávka posledních deseti let - Jazzmatazz 4. To co jsem zvládl se Solarem, je nadčasové na dlouho dopředu. Jako tým jsme se nebáli jít až za hranice možností, což si myslím je to, co opravdoví umělci dělají. Čestně jsme se postavili čelem k tomu, když si nás někdo nevšímal, nebo nám záviděl. Když jsme bojovali za muziku a bezúhonnost, za cenu toho, že nevyděláváme miliony. Musím poděkovat všem fanouškům, kteří na nás přišli kdekoliv na světě. To co jsem se Solarem zvládl, je jako nadčasový odkaz, a za celý svůj život jsem tak neexperimentoval jako při jeho tvorbě. Doufám, že se naší hudbě dostane tolik pozornosti, co si jen zaslouží. Protože to je maximum co jsem za svůj život udělal a reprezentuje některé nejlepší roky mého života.

Guru (Gangstarr) True Story Behind Hospital & Coma







O překlad dopisu se postaral Ondřej Albrecht.
Fred
(Fred Durst)
středa 21. 4. 2010 08:00
Durst, Fred. 2010. Hiphopová legenda MC Guru z Gang Starr odešel z našeho světa. Vychytané.cz. [Online] 21. 4. 2010. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=3111. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Hiphopova-legenda-MC-Guru-z-Gang-Starr-odesel-z-naseho-sveta
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.113s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.123.32
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 18:06