Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Alenka v říši divů

Malinké děvčátko nám vyrostlo a jaksi pozapomnělo na své dobrodružství v králičí noře a světem za ní. Proto to musí prožít vše znovu.
Přidat na Facebook
Alenka vyrostla, už je jí devatenáct roků a má se vdávat. Na své zásnubní slavnosti však potká starého známého králíka s vestou a kapesními hodinkami. Začne ho pronásledovat, neboť ji to přijde tisíckrát záživnější než se účastnit nudné veselice. Nechá nastávajícího ženicha v altánu a utíká propadnout králičí norou do fantastického světa. Tam se zase setká se svými starými známými. Neustále mizícím kocourem Šklíbou, s rozvernými dvojčaty i s bláznivým Kloboučníkem. Dívka má velký úkol. Zachránit Bílou královnu a její něžný svět před krvelačnou královnou srdcovou, která je nejšťastnější když padají hlavy.

Tim Burton mě nepřekvapil. Jede si už nějaký ten rok ve stejné linii. Vše je krásně vykreslené, barevné a šílené. Johny Depp se mi zdál, že měl poněkud špatnou natáčecí náladu, ke konci snímku mi spíš přišel jako úchylný strýček, který si brousí zuby na mladé maso. Omlouvám se za takové přirovnání, ale budilo to ve mně takový dojem. Avšak nejzářivější výkon podala Helena Bonham Carter jako srdcová královna. Vykreslila svou postavu efektně: náladovost, povrchnost a sobectví v komediálním duchu bylo záživnou podívanou. Mia Wasikowská je opravdu krásná herečka, její éteričnost ji začíná dostávat čím dál víc k vrcholu. Celý film byl dotvářen příjemným hudebním doprovodem. Jediným kamenem úrazu je nazpívání hlavní písně. Panenko skákavá koho napadlo domluvit Avril Lavigne? Její neschopnost vyzpívat vysoké tóniny mi drásají uši.

Alice in Wonderland
USA, 2010, 108 min

Režie: Tim Burton
Hrají: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Geraldine James, Michael Sheen, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Christopher Lee, Frances de la Tour, Alan Rickman, Tim Pigott-Smith, Stephen Fry, Timothy Spall, Noah Taylor, Matt Lucas, Eleanor Gecks, Marton Csokas

joslin
(Petra Hrabalová)
neděle 7. 3. 2010 08:00
Hrabalová, Petra. 2010. Alenka v říši divů. Vychytané.cz. [Online] 7. 3. 2010. [Citace: 26. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2930. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Alenka-v-risi-divu
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.079s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.14.83.223
Serverový čas: pátek 26. dubna 2024 03:24