Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

APOKALYPSA ZAOSTŘUJE NA JASON LITTLE

Ten opravdový masakr! Jason Little!
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Apokalypsa - Techno Energy
pátek 20. listopadu 2009 21:00
(konec +- sobota 21. listopadu 2009 04:00)
BVV
Brno (CZ)
Máte rádi pořádné a zběsilé hardtechno? Pak jste už určitě někdy slyšel jméno Jason Little. Zarytý zastánce pekelného BPM, který kašle na módní trendy v taneční hudbě a tvrdě se věnuje jen tomu, co ho baví už od útlého mládí. Pojďme si jeho kariéru probrat od začátku...



Jason Little, vlastním jménem Sven Reuter, se narodil počátkem divokých 80. let v Německu. Od prvního dne, kdy slyšel elektronickou taneční hudbu mu bylo jasné, že svůj život chce zasvětit samplerům, ostrým beatům a pořádné hudbě. Od 8 let hrál na keyboard, kde získal základy znalostí o rytmice, dynamice a tóninách. Rodiče byli šťastní ze Svenova muzikálního nadání, podporovali jeho talent a ve skrytu duše doufali, že z něj jednou bude uznávaný klavírista s dobrými mravy. Jasona to však vždycky táhlo spíše k ponuřejším zvukům i temnějším sociálním skupinám, a tak rodiče záhy zjistili, že jejich sen zůstane nenaplněný. Typickým příkladem budiž to, že Jason nechával na klávesách zapnutý auto-play a s kamarády začal potají navštěvovat první Thunderdome parties. Rodiče si tak pár let mysleli, jak pilného synáčka to doma vychovávají a o to větší šok přišel, když mu jednou máma šla dát pusu na dobrou noc...

Brainwashing, kterým si Jason na Thudendormech prošel, zásadně ovlivnil jeho mysl a udal mu životní cestu. Jasona od začátku baví produkování, ale chce být nezávislý, proto si zakládá vlastní label, kterého si zanedlouho všímá samotný DJ Rush, Pet Duo, Mario Ranieri nebo i Felix Krocher, který je v té době ještě tvrdým zastáncem hardtechna. S podporou takových jmen má Jason Little od začátku našlápnuto ke slibné kariéře.

V letech 2005 a 2006 rozjíždí vlastní značku JLI, díky které informuje o novinkách v hardtechno scéně. Zároveň mu pomáhá se ještě více zviditelnit, což po pár měsících vyústí až k podpisu smlouvy se známým labelem Compressed Records, díky kterému se jméno Jason Little stalo synonymem pro německé zběsilé hardtechno. Jeho tracky jsou najednou mnohem dostupnější a žádanější, proto Jason produkuje celé dny i noci. Následuje kontrakt i s dalším legendárním labelem Abstract, což je alfa a omega každého hardtechno DJe.

Rok na to Jason Little přichází se svým dalším projektem s názvem JMask. Zaštiťuje pod něj spolupráci s lidmi jako jsou DJ Rush, Pet Duo, Sandy Warez a další.

Jeho produkce se také začíná objevovat na zahraničních labelech Fatallic-Resignation-Records a Cannibal Society. V současné době Jason experimentuje i s prvky industriálního hardcoru, které zasazuje do svých setů a vyniká tak z řad ostatních hardtechno DJů.



Nabitý kalendář akcí a spousty vydaných desek, které hrají DJs po celém světě, jednoznačně vypovídají o talentu Jasona Littla a byl by doslova hřích, nechat si jeho pekelnou show na Apokalypse ujít.


Linky:
http://www.jasonlittle.net
http://www.myspace.com/8jasonlittle8


Videa:
http://www.youtube.com/watch?v=BCNvlzZzzkc
http://www.youtube.com/watch?v=sNVploS3fvQ
http://www.youtube.com/watch?v=ffIrn48coiY
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 5. 10. 2009 11:00
Chovancová, Michaela. 2009. APOKALYPSA ZAOSTŘUJE NA JASON LITTLE . Vychytané.cz. [Online] 5. 10. 2009. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2487. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/APOKALYPSA-ZAOSTŘUJE-NA-JASON-LITTLE-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.076s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.223.196.59
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 06:03