Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Bounce It! Dancehall Special

A opět tu máme další pokračování již nám velice známé BOUNCE IT! party.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Bounce It!
sobota 12. září 2009 22:00
(konec +- neděle 13. září 2009 05:00)
MusicLand Live
Zlín (CZ)
Po předchozím dílu Bounce It! Zlín city Battle, kdy MusicLand A praskal ve švech jsme se rozhodli uspořádat také trochu "tanečnější" verzi a to Bounce It! Dancehall Special.

Ptáš se co je vůbec Dancehall ?

Dancehall také zvaný Ragga je v této době nejpopulárnější styl vycházející z Reggae. Vznikl koncem 70. let, podle míst kde se scházeli tanečníci a vystupovaly soundsystémy. Jeho charakteristickým rysem je frázovaný zpěv, syrový rytmus a jenom částečný, skoro minimalistický hudební doprovod.

V druhé polovině 80. let se začali hojně využívat elektronické zvuky. Přesto lze říci, že svým důrazem na rytmiku má blíž k autentické africké hudbě a hip-hopu než roots reggae. Dominantní místo má projev DJe, zvaný raggamuffin či toasting. Kromě změny hudebního výrazu došlo i k posunu v obsahu sdělení. Texty, pronášené často v jamajském nářečí patois, nyní namísto hlásání rastafariánské zvěsti, čerpají náměty zejména z drsného života v ghettu. Tato témata spojená s nástupem tanečnějšího a agresivnějšího dancehallu na úkor roots reggae odrážela náladu a sociální situaci v ghettech. Teprve v první půli 90. let dochází k renesanci rastafariánské rétoriky (převážně Bobo Ashanti), tentokrát však již na dancehallovém podkladě.

K nejslavnějším jménům dancehallové scény patří: Yellowman, Barrinton Levy, Sister Nancy, Shabba Ranks, Bounty Killer, Buju Banton, Sizzla, Beenie Man, Capleton, General Levy, Ninjaman či Lady Saw.



Takže už víte co je Dancehall, ale nevíte co vás bude vůbec čekat. Hlavním hostem téhle noci bude DJ a MC Headdy (exDefuckto) z Lion Movement, který vám zahraje nejen tento taneční styl z Jamaiky, ale také staré i nové pecky z Urban music! Dále se za gramce postaví naši dva známí rezidenti z NFW agency – DJ LowMoney a DJ TomE. Takže, určitě se máte na co těšit, protože vstup je klasicky FREE a hudba pečlivě vybraná třemi nejlepšími DJi ze Zlína. Všechna tahle paráda se uskuteční 12.9. 2009 v sobotu ve 22:00 hod.

Přijď si zatřepat prdelkou a pořádně se pobavit !

zdroj: Lů - Bounce IT! team
Fred
(Fred Durst)
pátek 11. 9. 2009 08:00
Durst, Fred. 2009. Bounce It! Dancehall Special. Vychytané.cz. [Online] 11. 9. 2009. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2379. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Bounce-It!-Dancehall-Special
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.154s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.68.161
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:46