Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

V Jablku vybuchla bomba, jsi v pořádku?

Takhle včera jeden z kolegů schytal první větu, když zvedl telefon. Včera se Zlínem nesla úžasná fáma o výbuchu bomby v podchodu ke Zlatému jablku. Víc v článku.
Přidat na Facebook
Tisková zpráva Městské policie Zlín vše vysvětluje, o co šlo:
"K závažnému a nebezpečnému incidentu došlo včera – v úterý 8. září 2009 odpoledne v samotném centru Zlína.

Přibližně deset minut po patnácté hodině vstoupila do frekventovaného podchodu pod ulicí Dlouhá, u obchodního centra Zlaté jablko, skupina tří osob. Jednalo se o dosud nezjištěnou mladou ženu a dva muže z nichž jeden držel v ruce hořící zápalnou láhev, tzv. Molotovův koktejl. Dotyčný po pár krocích mezi kolemjdoucími spoluobčany hodil láhev na spodní část stěny podchodu. Po jejím rozbití tak došlo k prudkému vznícení hořlaviny, která se nacházela uvnitř. Pachatel poté z místa v klidu odešel, za evidentního nezájmu procházejících, směrem k náměstí Míru. Na boční stěně podchodu tak v délce cca 2 m šlehaly plameny z nichž stoupal ke stropu černý kouř.


Celá událost neušla operačnímu důstojníkovi Městské policie Zlín, který na místo ihned vyslal nejbližší motorizovanou hlídku strážníků. Do jejich příjezdu se však k požáru dostavili zaměstnanci bezpečnostní služby, kteří jej vlastními prostředky uhasili.


Po zjištění průběhu celého případu hlídka MP Zlín pojala podezření ze spáchání trestného činu. Proto místo jeho spáchání uzavřela a celou věc předala k dalšímu šetření republikové policii. Další motorizované i pěší hlídky městské policie následně prováděly pátrání po podezřelých, které však nebylo úspěšné. Z důvodu předvolebního mítinku politické strany na náměstí Míru, kde byla značná koncentrace osob, rovněž MP Zlín posílila hlídky, které zde prováděly dohled nad veřejným pořádkem.


Při vyhodnocování průběhu této nebezpečné události stojí za zmínku několik zarážejících faktů:
- i když byl podchod v době incidentu plný procházejících občanů, nikdo telefonicky nevyrozuměl žádnou ze složek Integrovaného záchranného systému,
- v době, kdy již docházelo vlivem požáru ke značnému zakouření podchodu, do něj dále nepochopitelně vstupovali a procházeli lidé, a to i včetně ženy s dětským kočárkem.

Městská policie Zlín proto vyzývá veřejnost, aby nebyla lhostejná ke svému okolí a svým chováním aktivně přispívala k ochraně své vlastní bezpečnosti. Vyhýbání se místům a situacím, při nichž hrozí bezprostřední nebezpečí pro zdraví či život, je základním předpokladem pro předcházení těmto rizikům."

Zdroj: TZ MPZ Šárka Škubalová
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
středa 9. 9. 2009 15:10
Prachař, Štěpán. 2009. V Jablku vybuchla bomba, jsi v pořádku?. Vychytané.cz. [Online] 9. 9. 2009. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2376. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/V-Jablku-vybuchla-bomba,-jsi-v-poradku?
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.155s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.15.3
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:05