Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Deník Trnkobraní 2009

Den třetí – neděle
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
42. Vizovické Trnkobraní 2009 - neděle
neděle 30. srpna 2009 10:00
(konec +- neděle 30. srpna 2009 19:00)
Areál Rudolf Jelínek
Vizovice (CZ)
Rosničky si v sobotu zvlažily kůži a v neděli se rozhodly opět nachytat bronz. Od rána svítilo sluníčko jak zmutovaná světluška a tak se nám do toho posledního dne aspoň lépe vstávalo.

Ještěže máme fotografy ranní ptáčata, která napochodovala na lov obrázků již dopoledne a ne jako my, naskakující do rozjetého vlaku někdy před polednem. S chodem techniky i její obsluhy;) jsme se smířili, takže všechno probíhalo v klidu. Čas ubíhal jak po másle až jsme si všimli, že okolo nás začínají mizet věci. Joo, to se nwťáci rozhodli, že je na čase sesbírat „rozbité“ ležení, tak jsme se museli taky začít pakovat. Kdo si má ale pamatovat co kruci, patří nám a co jim? Nakonec jsme fotografy přestěhovali ke kissákům a opustili jsme náš třídenní azyl. Pro jistotu jsem vyslala textovku do Itálie, jestli mi něco nechybí a po jednom vyčvachtání v moři mi bylo odpovězeno, že oranžová prodlužka. Tak jsem poshazovala svou zátěž a vrátila se zpátky na místo činu. Tam se makalo jak v asijské manufaktuře a většina už byla v dodávce. Nasadila jsem štěňátkovský výraz a jeden hodný pán se prohrabal mezi poskládanými stoly a krabicemi a vynesl na světlo boží náš chybějící oranžový kus. Děkuji nastotisíckrát;).

Kulturní dopoledne bylo zasvěceno lidovým radovánkám. Ty nastartovali Flereti s věčnou Jarmilou Šulákovou, které následovaly švestkové knedlíky na talířích soutěžících jedlíků. Komentář Zdeňka Izera stál fakt za to. Kdo vyhrál, vám nepovím, protože jsem musela vzít roha před svým velmi hlasitě se ozývajícím žaludkem (nikdy si nedávejte v tomhle stavu bramborák. Taky by mě zajímalo, koho napadlo dát do něj kmín a česnekem ho jenom potírat, bráno kolem a kolem to byla vůbec zajímavá receptura). Tento den se však točil kolem něčeho úplně jiného. S napětím se čekalo, kdy vzduch protne rachotivý zvuk helikoptéry a doprovodné suity „královského“ letectva. Čekalo se na krále. A Bolek přiletěl i s Pechou. Veršované vinšování bylo velmi nápadité, stejně jako dary. Navzdory mnohým odjíždějícím zůstávalo pořád dosti početné publikum. To na oko zpomalila bývalá Peha Katka Knechtová aby ho pak znovu mohl pobavit Zdeněk Izer se svou „pěveckou“ show. Závěrečnou leteckou třešničkou na narozeninovém dortu se stala kapela MIG 21. Jo, Macháček je třída a žádná turistická:D.

A to by bylo z letošního sbírání švestek asi tak všechno. Budeme doufat, že se napřesrok znovu urodí. My jsme se ze svých chyb poučili, takže kdyby se nám příště poštěstilo dělat opět hlavního fotopartnera, tak už budeme vědět jak na to, snad.
Děkuji za přízeň a příští rok nashledanou:).
Verushka
(Veronika Jarešová)
pondělí 31. 8. 2009 08:00
Jarešová, Veronika. 2009. Deník Trnkobraní 2009. Vychytané.cz. [Online] 31. 8. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2357. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Denik-Trnkobrani-2009
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.124s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.222.76.244
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:04