Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Divadlo přidává "venkovní" inscenace

Pro velký úspěch přibyly tři představení úspěšných her mimo zlínské jeviště, čtěte níže...
Přidat na Facebook
Ještě před slavnostním otevřením budovy Městského divadla Zlín v nové sezoně mohou milovníci divadla zažít jedinečnou atmosféru divadla v plenéru. Na představeních na zřícenině hradu Brumov si přijdou na své příznivci veselých pohádek i muzikálů.

Za malými diváky si přijede na hrad Brumov zaskotačit Žofka Orangutanová se svými zvířecími kamarády Karolínou Myšovou, Květoslavem Slonem, Bořivojem Pandou, Emilem Tučňákem a Standou Klokanem. V neděli 30. srpna v 15 hodin se rozehraje na brumovském hradě populární pohádka OPICE ŽOFKA v režii Doda Gombára.
Dva příběhy veselé party ze ZOO od autora Miloše Macourka Jak Žofka pořádala maškarní ples a Jak Žofka odhalila zloděje zdramatizovala Jana Kafková, která je zároveň i autorkou písňových textů. Hudbu složil David Rotter. CD s deseti písničkami z této inscenace, která měla premiéru v září 2008, mohou rodiče pořídit svým ratolestem za symbolickou cenu 50 Kč v pokladně divadla. Zpívají na něm herci účinkující v pohádce: držitelka Ceny Thálie 2008 Petra Hřebíčková, Romana Julinová, Tamara Komínková, Josef Koller, Rostislav Marek, Gustav Řezníček, Dušan Sitek a Pavel Vacek.

O necelý týden později, v pátek 4. září ve 20 hodin čeká na návštěvníky brumovského hradu slavný zbojnický muzikál o lásce a zradě BALADA PRO BANDITU z autorské dílny Milana Uhdeho a Miloše Štědroně.
Na počátku byl skutečný příběh a život Nikoly Šuhaje na Podkarpatské Rusi. Následoval román Ivana Olbrachta o Nikolu Šuhajovi a první filmové zpracování. Pak vznikla hra Balada pro banditu, poprvé uvedená v režii Zdeňka Pospíšila v Divadle Husa na provázku. Potom přišel film v režii Vladimíra Síse s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Od té doby příběh Nikoly Šuhaje na českých jevištích zdomácněl. Připomínat jej snad netřeba. Balada pro banditu v režii Doda Gombára měla v Městském divadle Zlín premiéru v červnu 2008. Diváci se mohou těšit na působivou scénu od Jaroslava Milfajta, ale i například živou kapelu. V roli Eržiky vystoupí Kateřina Králová, postavu Nikoly ztvární Zdeněk Lambor. V dalších rolích účinkují Tomáš Slepánek, Helena Čermáková, Hana Mrázková, Barbora Kocmánková, Radoslav Šopík, Radovan Král, Romana Julinová, Pavel Vacek, Rostislav Marek a mnozí další.

Po hostování s MADAM PIAF v Lázeňském divadle v Luhačovicích v rámci přehlídky komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice zahrají zlínští herci tuto inscenaci v lázních ještě jednou, a to ve středu 9. září v 19.30 hodin.
Nová divadelní sezona s podtitulem Čas radostných procitnutí pak slavnostně vypukne v sobotu 12. září v 19 hodin nejnovější inscenací Městského divadla Zlín ŠVEJK. V neděli 13. září ve 14.30 hodin čeká na nejmenší diváky česká premiéra pohádky JAK ŠLO VEJCE NA VANDR.
Verushka
(Veronika Jarešová)
středa 26. 8. 2009 08:00
Jarešová, Veronika. 2009. Divadlo přidává "venkovní" inscenace. Vychytané.cz. [Online] 26. 8. 2009. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2343. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Divadlo-pridava-_venkovni_-inscenace
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.147s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.7.245
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:29