Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Slopestyle v Písku letos nebude

Extrémní show sršící adrenalinem, která poslední dva roky probíhala vždy na konci léta v historickém centru města Písek letos podle všeho nebude. Slopestyle contest na horských kolech by měl opět proběhnout až v roce 2010.
Přidat na Facebook
„Chceme se dobře připravit na příští rok, proto jsme raději letošní ročník zrušili,“ lituje jeden z pořadatelů Robin Čumpelík. Další člen organizačního týmu Robin Mikušiak neskrývá hlavní důvod zrušení závodu: „Vymysleli jsme mnohem zajímavější koncept, než byl v minulých letech a po dvou veleúspěšných ročnících jsme předpokládali adekvátní podporu ze strany komerčních sponzorů a též města Písku a Jihočeského kraje. Díky finanční krizi, která ve světě panuje, byla podpora ze strany komerčních subjektů nižší, avšak největší rozčarování zažívám s podporou ze strany města Písku a Kraje. Akce s rozpočtem více než 1,5 milionu Kč byla těmito dvěma subjekty podpořena částkou necelých 120. tisíc Kč, což je opravdu minimum, bereme-li v potaz to, že je akce nastavena s nulovým vstupným pro návštěvníky a městu minulý rok přinesla reklamu za více než milion Kč. Díky těmto aspektům jednáme s několika pražskými obvody o přesunutí závodu do Prahy. Získali bychom tím větší návštěvnickou podporu, silnější finanční ohodnocení od sponzorů a samozřejmě i větší podporu ze strany Prahy. Toto přesunutí by nás opravdu velmi mrzelo, ale asi nebude zbytí. Organizujeme naprosto unikátní event světové kvality, lákáme do jižních Čech tisíce turistů, nabízíme kvalitní kulturní doprovodný program a bohužel toto nejsme schopni dělat jako charitu.“

Už minulý rok byl závod poměrně dobře zajištěn s obrovskými překážkami, na které padlo mnoho materiálu. Několika týdenní nákladná reklamní kampaň po celé republice ovšem přinesla své ovoce, když na písecké náměstí přilákala tisícovky diváků. Dalším nemalým výdajem byl servis pro jezdce, kteří si užili jednu uzavřenou a jednu veřejnou párty, bojovali o ceny v hodnotě přes 200 000 Kč a dovézt zahraniční hvězdy také pořadatele něco stálo.


Samostatnou kapitolou je též veřejnosti málo známý fakt, že pořadatelé bezplatně propůjčili nejen píseckých bikerům překážky v celkové hodnotě přes 250 tisíc Kč. Tyto překážky jsou nainstalovány v kryté hale areálu Jitex, a nejenom že na nich trénuje mnoho jezdců z jihočeského kraje, ale díky nim do města přijíždí jezdci z celé ČR a též ze zahraničí. „Toto je z naší strany další podpora nejen turistického ruchu, ale a to je hlavní, mladých lidí, kteří chtějí trávit svůj volný čas aktivním sportem.“ Připomíná Mikušiak.

„Je škoda, že tento rok Slopestyle nebude. Ze zahraničí nám stále chodí ohlasy na minulý ročník, přední jezdci by si rádi zajezdili v centru jihočeského města. Úroveň freestylového ježdění se stále zvedá a my chceme v Písku ukázat opět ty nejlepší triky. Příští rok navážeme na to co jsme začali a startovní listina bude opět o něco světovější! Jestli v Písku nebo v Praze, to ukáže čas“ Slibuje Petr Mach, který má na starosti sportovní část akce.

Na příští rok je už připravené úplně nové logo závodu, v jehož duchu se změnila i oficiální webová stránka www.slopestyle.cz Na webu se také budou objevovat aktuální informace. Předběžné datum pro Slopestyle 2010 je poslední prázdninová sobota 28. srpna.

Zdroj: TZ X Zone Media, Petr Mach, Kuba Vlček
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
sobota 22. 8. 2009 08:00
Prachař, Štěpán. 2009. Slopestyle v Písku letos nebude. Vychytané.cz. [Online] 22. 8. 2009. [Citace: 14. 5. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2338. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Slopestyle-v-Pisku-letos-nebude
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.088s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.127.195
Serverový čas: úterý 14. května 2024 20:51