Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Kdo je Mike Visceglia?

Prozradíme, že šéfuje kapele, která bude v neděli v Uherském Hradišti. A nebude tam rozhodně sám ;) Znáte jeho práci, jestli jeho, to už nevíme tak jistě..
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
koncert Suzanne Vega
neděle 26. července 2009 21:00
(konec +- pondělí 27. července 2009 04:00)
Studentské náměstí
Uherské Hradiště (CZ)
Michael Visceglia je světově uznávaný baskytarista, který již čtyřiadvacet let šéfuje kapele americké zpěvačky, kytaristky a skladatelky Suzanne Vega a podílel se na vzniku jejích největších hitů včetně Luky. Kromě toho je rovněž spolupracovník Johna Calea, Bruce Springsteena, Phila Collinse či Jacksona Brownea.

Mike se narodil a vyrůstal v New Yorku. Inspirující prostředí newyorské části Manhattan mu dalo skvělý náhled do světa hudby a kultury a také z něj udělalo jednoho z nejvyhledávanějších newyorských baskytaristů. Kariéru koncertního muzikanta začal v roce 1976 s proslulým avantgardním rockerem Johnem Calem z Velvet Underground. Poté byl na turné s velkým počtem dalších skvělých amerických umělců jako jsou Jorma Kaukonen z Jefferson Airplane nebo Flo and Eddie od Franka Zappy.

V roce 1985 se setkal se zpěvačkou a skladatelkou Suzanne Vega, ke které se připojil a krátce nato začal šéfovat její kapele, což už dělá 24 let. Za tu dobu s ní natočil bezpočet alb a odjel s ní desítky světových turné. Po jejím boku se objevil v nejprestižnějších hudebních sálech jako jsou Carnegie Hall v New Yorku nebo Royal Albert Hall v Londýně.

Mezitím se doma v USA stal uznávaným studiovým hráčem. Na své nahrávky si jej začali zvát taková jména světového hudebního bussinessu jako jsou Bruce Springsteen, Jackson Browne, Bette Midler, Shawn Colvin, Al Green nebo Michelle Shocked.

Mikeův zájem o baskytaru a hudbu vyústil také v to, že začal psát knihy inspirované muzikou. Mezi jeho nejznámější počin patří kniha o životech muzikantů, nazvaná Pohled z boku. Kromě toho svými články přispívá také do prestižních časopisů Bass Player Magazine a Bass Guitar Magazine. Mezi jeho nedávné aktivity se dá počítat i založení hudební společnost Pryzm Music, která se zabývá hudební produkcí nových umělců.

Mike Visceglia je rovněž společníkem licenční společnosti pro televizi a film WACBIZ, která se zaměřuje na nezávislou hudební scénu. Jedna z posledních Mikeových nejvydařenějších prací je k slyšení na hudebně odvážném CD Then There Were Two. Jde o úpravy světově známých písní pouze v podání basové kytaru a vokálního doprovodu Fiony McBainové z newyorské kapely Ollabelle. České fanoušky zřejmě zaujme jeho připravovaná spolupráce na novém projektu se zpěvačkou Sašou Langošovou z kapely November 2nd.


Zdroj: TZ Solisart, Helena Macháčková
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
středa 22. 7. 2009 08:00
Prachař, Štěpán. 2009. Kdo je Mike Visceglia?. Vychytané.cz. [Online] 22. 7. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=2255. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kdo-je-Mike-Visceglia?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.078s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.158.200
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:35