Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Předčítač

Působivý film, který se odehrává v dlouhé časové ose. Na začátku se ocitneme v poválečném Německu. Příběh se rozehraje, když mladík jménem Michael Berd se zhroutí uprostřed ulice a jeho záchranou se stane Hana Schmitzová, žena středního věku s pronikavým pohledem.
Přidat na Facebook
Michael je ze své zachránkyně zcela okouzlen. S dětinským odhodláním se pustí do jejího sledování až se dostane k ní do bytu. Kde spolu rozehrají vášnivou hru. Hana a Michael jsou rozdílné osobnosti a přesto se pokoušejí milovat. I když je na začátku Hana velice uzavřená a svých chováním spíše připomíná ledovou kru, na kterou se mladík neustále snaží vyšplhat, i když ví, že drápání po zmrzlé ploše jejího srdce je možná předem prohraný boj.

Po čase se jejich city rozvinou ještě více, když chlapec přinese ze školy knihu. Hana zpozorní a převrátí jejich zajetý režim. „Nejdřív se snaž chlapečku, pak bude zábava,“ pronesla něco v tom smysl. A tak se stane, že s obyčejné průvodčí se stane pozorná posluchačka různých románů. Michael má obrovský talent svým hlasem vtáhnout člověka do nejniternějšího děje knih. Hana najednou ukazuje, jak se umí smát, jak umí plakat. Jsou si učiteli navzájem, i když každý má jinou oblast. On literaturu, ona biologii lidského člověka. Avšak jednoho dne se sbalí a bez rozloučení zmizí z povrchu zemského. Michael je zklamaný a uzavře se do sebe s láskou, která nebyla patřičně oceněna.

O několik let později se znovu setkávají, on se učí být dobrým právníkem a ona je postavena před soud za zrůdnosti, které páchala jako dozorkyně v koncentračním táboře. Z ničeho nic je skoro dospělý muž postaven před rozhodnutím, jestli má Hanu odsoudit nebo jí odpustit. Najednou je vám předložena otázka morálky, lásky a viny.

Kate Winslet je bezesporu jednou z nejšpičkovějších hereček poslední doby, její výkony jsou snad v každém filmu stoprocentní. O.k. Pořád ji mám zafixovanou jako křehkou rudovlásku z Titanicu, která je pro svou životní lásku odhodlaná i zemřít. Jenomže tehdy ji bylo dvaadvacet a dostala svou první obrovskou úlohu ve velkofilmu. Poté se rozjela do rychlého tempa a ukořistila zlatého panáčka, po kterém prahne nejeden herec. Ve skvělém výkonu jí sekunduje Ralph Fiennes, můj oblíbenec na ponuré postavy.

The Reader - Oficial Trailer




Drama / Romantický / Válečný / Thriller
USA / Německo, 2008, 124 min

Režie: Stephen Daldry
Hrají: Kate Winslet, David Kross, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth, Max Mauff, Hannah Herzsprung, Lena Olin, Linda Bassett, Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Jonas Jägermeyr
joslin
(Petra Hrabalová)
sobota 25. 4. 2009 08:00
Hrabalová, Petra. 2009. Předčítač. Vychytané.cz. [Online] 25. 4. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1917. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Predcitac
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.106s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.137.159.126
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:28