Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Marco Carola tento pátek v Roxy

Marco Carola, rodák z Neapole, zahraje už tento pátek 24. dubna v pražské Roxy v rámci dalšího pokračování klubovky Mini & Maly. Ještě před tím máte možnost shlédnout několik aktuálních rozhovorů s Marcem a trochu si osvěžit jeho biografii.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
MINI & MALY
pátek 24. dubna 2009 21:00
(konec +- sobota 25. dubna 2009 04:00)
Roxy
Praha (CZ)
Info by samozřejmě nebylo kompletní bez podrobného časového line upu. Pokud si chcete připomenout i trochu starší Marcovu tvrobu, máte možnost si v pátek od 19h naladit Radio 1 a pořad CD Nonstop, kde uslyšíte mixované album Fabric 31 z roku 2006, s kterým sklidil na klubové scéně mnoho ohlasů. Z aktuálních počinů si však nenechte ujít jeho čerstvou kompilaci Time Warp Compilation 2009, z které si můžete ukázky poslechnout přímo ZDE

Rozhovory:
http://www.youtube.com/watch?v=weO9DlGjVGI
http://www.youtube.com/watch?v=DrmsHG_CiBI
http://www.youtube.com/watch?v=KXFuK5O0SQw

Live:
Marco Carola Medellin @ BLACKDANCE - 6-09-2008 (intro)


Line up:
22:00 - 01:00 Marwin Shamma
01:00 - 03:00 Marco Carola
03:00 - 05:30 Ladida
2nd stage: Rescue & Soda

marco carola // bio


Marco Carola pochází ze slunné Neapole, kde se již ve třinácti letech dostal k první sestavě bicích nástrojů. Roku 1990 však zažívala svůj vrchol italská houseová scéna a ze zahraničí sem doléhala popularita acid house, a tak Marco pověsil bubny na hřebík a pořídil si dvojici gramofonů a mixpult.

Netrvalo dlouho a Marco se podobně jako jeho souputníci Gaetano Parisio, Davide Squillace nebo Random Noize rozhodl přesedlat na území techna. Italo house už kolem roku 1993 ztrácel dech, a tak se mladí deejays přidali na stranu stylu, který byl v Itálii relativně krátce a který jim nabízel úplně nové spektrum možností. Touto dobou už Marco uvažuje o tom, že by si vybudoval vlastní studio, v němž by mohl pracovat na vlastní vizi techna.

Stalo se a do nového studia často přicházejí nahrávat i jiní umělci. Marco se sice v polovině 90. let už orientoval hlavně na techno, přesto na novém vybavení vytvořil i několik houseových desek, z nichž jedna vyšla i na respektovaném labelu Masters at Work. Tvořit jen pro ostatní ale má také své zápory, proto začal Marco roku 1996 tvořit hudbu, která už vycházela na jeho vlastní značce Design Music.

Design Music bylo vlastně první italské vydavatelství, které začalo vydávat výhradně techno, a díky podpoře předních deejays se jeho pověst brzy rozletěla do celého světa. Marcův zvuk si na pomyslné mapě technaře rychle našel místo mezi synkopickou produkcí Surgeona, rozsáhlými zvukovými stěnami od Lost a technickou čistotou labelu Blueprint.

Design Music se časem stal hlavní studnicí italského producentského talentu, jenž vyzdvihl na světlo lidi jako Gaetek nebo Random Noize. Marco Carola se však nezastavil a založil značku 1000, kde začala vycházet hudba od nejčerstvějších nováčků, dále dal spolu s Corradem Izzem vznik vydavatelstvím Zenit a Question.

Na přelomu století se Marco přestěhoval postupně do Frankfurtu a pak do Londýna, kde vydal své zásadní album „Open System.“ Tato nahrávka, s nadšením přijatá hudební kritikou, v sobě zahrnovala i pomalejší věci, zlomené beaty a melodické linky a ukázala, že Marco Carola je jedním z těch, kteří mohou techno posunout kupředu.

V té době už je po celém světě znám také pro svůj dynamický styl hraní ze tří gramofonů a začíná se poprvé objevovat také na českých pódiích. Následují léta hraní, cestování, nahrávání nových vinylů a mixovaných kompilací, včetně nejnovější oficiální kompilace k německé halovce Time Warp. Čeští klubeři mají Marca Carolu rádi, a tak jistě vřele uvítají jeho návrat do Prahy. Marco zahraje už tento pátek 24. dubna v pražské Roxy v rámci klubovky Mini & Maly.
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
čtvrtek 23. 4. 2009 08:00
Prachař, Štěpán. 2009. Marco Carola tento pátek v Roxy. Vychytané.cz. [Online] 23. 4. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1910. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Marco-Carola-tento-patek-v-Roxy
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.064s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.60.165
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:40