Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Watchmen – Strážci

Komix, který se těžce přenášel na plátno kin, konečně dorazil i k nám.
Přidat na Facebook
Nejsem komixový fanda, ale tenhle film mě donutil přemýšlet. Děj se odehrává v Americe v 80. letech minulého století, kdy je v prezidentském křesle Richard Nixon. Jaderná válka s SSSR se přidrzle rve o život. Příběh je o vysloužilých superhrdinech, které začíná postupně někdo vraždit.

Hned úvodní scéna mi pohladila mou diváckou duši. Vražda Komedianta, prvního hrdiny, je labužnicky zpomalena, že máte pocit jako kdybyste vyletěli skrz skleněnou výplň vy. To se však nelíbí Rorschachovi, maskovanému muži, kterému se obličej mění ve skvrny, podle nálady. Vydá se do pátrání vraha svého přítele.

Dále pak se do pátrání pustí Hedvábný přízrak a Sůva, který je tak trochu podobný Batmanovi a přesto svou povahou jiný. Batman je charismatický chlapík v civilu, Sůva je nudný neurotik, schovávající se ve svém domě. A nakonec je tu Doktor Manhattan, jediný z celé partičky, který má opravdu nadpřirozené schopnosti. (Nejvíc mě zaujal v Adamově rouše, je celý modrý opravdu všude). Málem jsem zapomněla na Adriana Veidta alias Ozymandise, muže, který je nejchytřejším žijícím člověkem na světě.

Efektivní jsou návraty do života, kteří hrdinové prožívali dřív, než je lidé zavrhli. Každé postavě jsou věnované minuty, takže se dozvíte, proč se chovají tak a tak. Koho milují a koho naopak nenávidí z celé duše. Jednoznačně je to pro přemýšlivější typy a pokud se vám nechce moc přemýšlet, seznamte se dříve s komixovou předlouhou, ulehčí vám to koukání. ´

Celý příběh je plný násilí, sexu i filozofování. Zack Snyder se nástrahám spojeným s přepracováním elegantně vyhnul. Na rozdíl od Sin City nebo 300 se nesoustředil na uměleckou stránku, nýbrž na obsah.

Strážci - trailer - české titulky



Akční / Sci-Fi / Fantasy / Thriller
USA, 2009, 162 min


Režie: Zack Snyder
Hrají: Billy Crudup, Malin Akerman, Carla Gugino, Patrick Wilson, Jeffrey Dean Morgan, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Matt Frewer, Stephen McHattie, Niall Matter, Sonya Salomaa, Matthew Harrison, Carrie Genzel, Jay Brazeau, Isabelle Champeau, Laura Mennell, Robert Wisden



joslin
(Petra Hrabalová)
čtvrtek 9. 4. 2009 08:00
Hrabalová, Petra. 2009. Watchmen – Strážci. Vychytané.cz. [Online] 9. 4. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1856. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Watchmen-–-Strazci
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.091s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.65.206
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:26